Sallanma
95 görüntüleme
E
Emel A. S.
24 Kasım 2025 19:16
Arkadaşlar lütfen aranızda bilgi sahibi var ise yardımcı olablir mi kızım 10 aylık öne arkaya sallanıyor boş kaldığı zamanlar sosyal gülümsemesi var ismine tepkivar göz kontağı var gel deyince geliyor ama sallanması beni endişe ettiriyor otizm belirtirsi olabilir mi

Vesile E.
24 Kasım 2025 19:21
Benimde 6 aylık bebeğim aynı şekilde uyku arasında bile kafasını öne arkaya sağa sola sallayarak vuruyordu bende aynı endişe ile doktorumla konuştum normal olduğunu söyledi
E
Emel A. S.
24 Kasım 2025 19:24
Doktora götürmedim henüz içim rahatladı cevabınız teşekkür ederim 🌺
S
Sevgi K.
24 Kasım 2025 19:31
Benim oğlumda 1 yaşında aynı hareketleri yapmaya başladı kaslarını geliştiriyormuş bide sakinleşmeye çalışıyormuş

İlsu O. K.
24 Kasım 2025 19:35
Emel Hanım Merhaba; normaldir ya da değildir demekten ziyade şunu diyebilirim tek başına bir hareketle bir çocuğa ya da bebeğe otizm tanısı koyulmuyor. Öncelikle bu tür sallanmaları ya da kendinizce sizi tedirgin eden hareketleri takip etmenizi hangi durumda yaptığını takip etmenizi tavsiye ederim ki çocul doktorunuzla görüşünce doğru bilgi verebilin hatta görüntü çekmeniz daha iyi olabilir ☺ Otizm ile ilgili sosyal medyanında etkisi ile çok fazla yanlış bilgi var. Endişe bizi hem hataya sürükler hemde bebeğimizde sürekli bir sorun var gidi düşünerek belkide onunla geçireceğimiz güzel zamandan çalar. Başka bir annenin normaldir demesi belki normal olmayan bu durumu önemsizleştirmenize ve erken müdahaleyi kaçırmanıza bile sebep olabilir. Ya da tam tersi sizi durduk yere endişelendirebilir. O yüzeden en güzeli doktorunuza danışın. Güzellikle büyüsün 🙏🏻☺
E
Emel A. S.
24 Kasım 2025 19:43
Haklısınız çok teşekkür ederim . Takip edeceğim videoya çekip doktorumuza danışacağım . Çok teşekkür ederim ☺️🌺
S
Sevgi K.
24 Kasım 2025 19:45
Sosyal medya o kadar kötüye kullanılmaya başlandı ki onlara bakarsan çocukların her hareketi otizm belirtisi bide yok 2 yaşından sonra otizimli oldu yok 18 ay aşısını yaptırdık ağır metalden dolayı oluyor diyorlar
E
Emel A. S.
24 Kasım 2025 19:53
Sevgi hanım öyle haklısınız ki kızlarım ikiz araştırmama rağmen sürekli karşıma otizm videoları çıkıyor korku ile sürekli çocuklarımı kontrol ediyorum panik haldeyim yüreğime korku saplandı birde üstüne kızım sallanması acaba mı dedirtiyor
B
Burcu T.
24 Kasım 2025 19:53
Oğlum 26 aylık oldu bütün aşılarıda yaptırdım otizim sonradan oluşan birşey değil doğuştan otizim olur korkmayın asla😊 biz harika anneleriz çünkü
E
Emel A. S.
24 Kasım 2025 20:11
Burcu hanım cevabınız için teşekkür ederim haklısınız ama işte bu tarz davranışlar göstermesi korkutuyor beni 🥺