Saldırganlık

32 görüntüleme
C

Cansu D.

18 Temmuz 2025 08:30
22 aylık oğlum çok saldırgan vurma ısırma çok fazla. Ağlarken bile anne diye ağlamıyor. Sanki bana ihtiyacı yokmuş gibi. Yanında beni istemiyor denizde yüzerken beni istemiyor sinirlendiğinde herkesi ısırıyor saçını çekiyor. Gerçekten daraldım yemekten kesildim mideme vuruyor artık. Çok yoruldum.
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

19 Temmuz 2025 07:02
22 aylık oğlunuzun vurma, ısırma gibi saldırgan davranışları ve öfke anları sizi haklı olarak yıpratmış. Bu yaşta çocuklar duygularını ifade etmekte zorlandıkları için fiziksel yollara başvurabilirler. Ona "kızdın mı?" gibi ifadelerle duygularını isimlendirmeyi öğretin ve vurma-ısırma gibi davranışların kesinlikle kabul edilemez olduğunu net sınırlar koyarak ve tutarlı sonuçlar uygulayarak (kısa mola gibi) gösterin. Sinirlendiğinde yastığa vurmak gibi güvenli alternatifler sunun ve olumlu davranışlarını pekiştirin. Bu davranışların altında yatan ilgi, yorgunluk gibi ihtiyaçları anlamaya çalışın. Kendinize iyi bakmayı ve gerektiğinde profesyonel destek (çocuk psikoloğu) almaktan çekinmeyin, bu hem sizin hem de oğlunuzun sağlığı için önemlidir.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir