Sağımla Besleme

128 görüntüleme
B

Beste S.

15 Nisan 2026 00:20
Merhaba bebeğim 4 ay 20 günlük sağım ile besliyorum iştahı yok bu aralar 20 günde 300 g almış. Aile hekimliğinde bizimle ilgilenen ebe bayan en az 400 g alması gerektiğini söyledi dk 3340 güncel 6900 ne yapmalıyım?
O

Ozlem

15 Nisan 2026 01:31
Ben uykuda besliyordum içmediği zamanlar denemediyseniz deneyebilirsiniz. Belkide akış hızı yavaş geliyorsa ondan mı istemiyor ki
G

Gülüş ..

15 Nisan 2026 03:06

Ozlem

Ben uykuda besliyordum içmediği zamanlar denemediyseniz deneyebilirsiniz. Belkide akış hızı yavaş geliyorsa ondan mı istemiyor ki

Peki bu duruma alıştı mı benim ki de öyle iştahsız bu aralar atak haftası da olsnijğr 3 aylık olduk uykuda beslenmeye alışır diye korkuyorum yada düzeldi mi bu durum
O

Ozlem

15 Nisan 2026 10:17

Gülüş

Peki bu duruma alıştı mı benim ki de öyle iştahsız bu aralar atak haftası da olsnijğr 3 aylık olduk uykuda beslenmeye alışır diye korkuyorum yada düzeldi mi bu durum

3. Aylarda oluyor öyle algıları iyice açıldıgı için. Normalde uykuda beslemeyin acıkma sinyalini yakalayamaz diyorlar ama benim bebeğimde meme biberon reddi vardı kiloyu sınırdan alıyordu zaten .uykuda beslemek zorunda kaldım bu yaklaşık bende 2-3 ay sürdü. Oyuncaklarla oyalamayı öyle içirmeyi denediniz mi korkmakta haklısınız bez sayısı huzuru falan iyiyse sorun yapmayın bence
G

Gülüş ..

15 Nisan 2026 10:26

Ozlem

3. Aylarda oluyor öyle algıları iyice açıldıgı için. Normalde uykuda beslemeyin acıkma sinyalini yakalayamaz diyorlar ama benim bebeğimde meme biberon reddi vardı kiloyu sınırdan alıyordu zaten .uykuda beslemek zorunda kaldım bu yaklaşık bende 2-3 ay sürdü. Oyuncaklarla oyalamayı öyle içirmeyi denediniz mi korkmakta haklısınız bez sayısı huzuru falan iyiyse sorun yapmayın bence

Meme reddi zaten oldu sağımla besliyorum fakat anlamsız şekil de bir haftadır çocuk içmek istemiyor yada aç mı değil dicem de nasıl olmaz saatlerce aç kalıyor dediğiniz gibi uyku da vermicem ya oyuncaklar vs pek iş görmüyor onda anlamadım ki biberon reddi mi var beslenme reddi mi var zaten uykuya da dalamıyor peki sizin düzel di mi normal içiyor mu
O

Ozlem

15 Nisan 2026 10:32

Gülüş

Meme reddi zaten oldu sağımla besliyorum fakat anlamsız şekil de bir haftadır çocuk içmek istemiyor yada aç mı değil dicem de nasıl olmaz saatlerce aç kalıyor dediğiniz gibi uyku da vermicem ya oyuncaklar vs pek iş görmüyor onda anlamadım ki biberon reddi mi var beslenme reddi mi var zaten uykuya da dalamıyor peki sizin düzel di mi normal içiyor mu

Biberon ucunu değiştirdiniz mi belki akışından kaynaklıdır. 3-4. Aylar öyle geçti bizimde uykuda sorundu. 2-3 ay uykuda besledim. Şuan uyanıkken içiyor ama oyuncaklarla oyalıyorum. Beslenmeye karşı isteği atağı olmadıgı için 😂
G

Gülüş ..

15 Nisan 2026 10:36

Ozlem

Biberon ucunu değiştirdiniz mi belki akışından kaynaklıdır. 3-4. Aylar öyle geçti bizimde uykuda sorundu. 2-3 ay uykuda besledim. Şuan uyanıkken içiyor ama oyuncaklarla oyalıyorum. Beslenmeye karşı isteği atağı olmadıgı için 😂

Anlam veremiyorum ki neden öyle kilosu 6000 2 ay 28 günlük hatta biberon ucu iyi ya çok yavaşta değil çok hızlı da değil 😔peki uyanıkken kaç cc içiyor
A

Ayşegül C.

15 Nisan 2026 10:36
Benim de bebeğim 4 ay 10 günlük 2 ay neredeyse uykuda ya da mahmurken besledim sağımla besliyorum ben de. Tam 2-3 haftadır düzeldi ama içtiği miktar arttı hem de uyanıkken de istiyordu. 3 gündür yine iştahsız aşırı derecede. Demir damlası başlamıştık onu değiştircem belki o huzursuz ediyordur diye. Bir de süt alerjisi var diyet yapıyorum onun için acaba ondan mı diyorum
O

Ozlem

15 Nisan 2026 10:52

Gülüş

Anlam veremiyorum ki neden öyle kilosu 6000 2 ay 28 günlük hatta biberon ucu iyi ya çok yavaşta değil çok hızlı da değil 😔peki uyanıkken kaç cc içiyor

Maşallah Allah nazarlardan saklasın. 2-3 aylıkken emzirmeye çalısıyordum keşke sizin gibi sağımla besleseydim çevreyi dinlemeyip. O yüzden o zamanlar kaç cc içti bilmiyorum. Şuan kızım 12 aylık. 5 aylıkken 600-700 cc içiyordu az kaldığını düşünüyordum ama o kadar içiyordu
G

Gülüş ..

15 Nisan 2026 10:56

Ozlem

Maşallah Allah nazarlardan saklasın. 2-3 aylıkken emzirmeye çalısıyordum keşke sizin gibi sağımla besleseydim çevreyi dinlemeyip. O yüzden o zamanlar kaç cc içti bilmiyorum. Şuan kızım 12 aylık. 5 aylıkken 600-700 cc içiyordu az kaldığını düşünüyordum ama o kadar içiyordu

Hımm benim 40 çıktıktan sonra memeyi reddetti ne yaptıysam dönmedi ben de sağıp verdim işte şimdi de bu şekil de devam ediyor
R

Rabia

15 Nisan 2026 21:34
Bence çok ısrar etmeyin ısrar ettikçe içmiyorlar sizin zamanınızda bende aynısını yaşamıştım. Rahat bırakın istedikleri zaman lıkır lıkır içiyorlar. Kendinizi de strese sokmayın rahatlayın bebeğiniz sizden etkilenip içme istemeyebilir
B

Beste S.

15 Nisan 2026 22:26

Ozlem

Huzuru iyi çok şükür ben de uykuda besliyorum çevrem çok fazla bebeğin zayıf olduğunu söyleyen insanla dolu eşimin tarafı bu da beni çok geriyor. Aslında çok kilolu boğum boğum etleri olan bebek hayalim yok sağlıklı hareketli olsun yeter diyorum ama 300 gr almış olunca 20 günde bu da gerdi beni maalesef
B

Beste S.

15 Nisan 2026 22:27

Rabia

Bence çok ısrar etmeyin ısrar ettikçe içmiyorlar sizin zamanınızda bende aynısını yaşamıştım. Rahat bırakın istedikleri zaman lıkır lıkır içiyorlar. Kendinizi de strese sokmayın rahatlayın bebeğiniz sizden etkilenip içme istemeyebilir

Kilo kaygısı bitiriyor gerçekten beni öyle yapmayı deneyeceğim
O

Ozlem

15 Nisan 2026 22:35

Beste Solmaz

Huzuru iyi çok şükür ben de uykuda besliyorum çevrem çok fazla bebeğin zayıf olduğunu söyleyen insanla dolu eşimin tarafı bu da beni çok geriyor. Aslında çok kilolu boğum boğum etleri olan bebek hayalim yok sağlıklı hareketli olsun yeter diyorum ama 300 gr almış olunca 20 günde bu da gerdi beni maalesef

Bence zayıf değil maşallahı var. Çevre konuşur yorum yapar hiç susmazlar ki illaki bir şey bulurlar :). Doktorum iyi oldugunu söylüyor her şeyi güzel deyin geçin. Ki biz 4. Ayda 300-400 gram arası bir şey almıştık normal oldugunu söylemişti. Gerilmeyin bu ay böyle olur öbür ay daha beklediğiniz gibi olur. Sağlıcakla büyüsün 🫶🏻
E

Elif A.

15 Nisan 2026 23:22
Konudan bağımsız sadece anne sütü ile mi bekliyorsunuz sağımla sütünüzü nasıl arttırdınız meme reddim var ama mama anne sütü karışık gidiyorum günde 6 8 kez anca sağabiliyorum power pump yapıyorum boş memeyi sağmaya çalışıyorum ama artmıyor sütüm suyuda çok içiyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir