Sağımı Nasıl Bırakmalıyım

133 görüntüleme
N

Nil B.

31 Ekim 2025 10:28
11 aydır bebeğimi sağımla besliyorum artık bırakmak istiyorum,fakat sağdıkça sütüm çoğalıyor ve sağmazsam yanma ve ağrı yapıyor. Daha uzun aralıklarla sağım yapsam da süt azalmıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim
M

MK ..

31 Ekim 2025 10:48
Bende bebeğimi sağımla besliyorum 10 cc anca çıkıyor düzenli sağım falan yapıyorum artmıyor moralim çok bozuk son damlasına kadar pes etmek istemiyorum sütünüz nasıl arttı acaba bir öneriniz var mı
E

Esra T.

31 Ekim 2025 10:57
Önce moralinizi düzeltip kendinize ve memelerinize güvenmekten başlamalısınız. Sonra bol su, ben günde 4 lt içerek, düzenli ve yüksek proteinli beslenerek arttırdım. Siz de başarabilirsiniz ama her şeyden ama her şeyden önemlisi moral ve motivasyon🫠
E

Ezgi Ç. A.

3 Kasım 2025 13:57
Bende sagim yaparak 9 ay besledim ve bıraktım suan. Haftalik saatlerini uzatarak sagim yaptim 3se 4 4se 5 gibi sonra gunde sabah ve akşam sagdim sonra sabahı sagmayi biraktim. Memeleri tam bosaltirsaniz sutunuz bitmez yeniden üretim olur az sagip birakin şişliği gidene kadar.
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

11 Kasım 2025 08:51
Nil B hanım merhaba günde bir iki fincan ada çayı içebilirsiniz ve vakum kuvvetini azaltarak sağım yapabilirsiniz sürekli sağımdan kaçının ağrı ya da sertlik olursa hafif masajla rahatlayabilir ve elinizle sağım yapabilirsiniz sonrasında yavaş yavaş azalma ve kesilme olacaktır.
N

Nil B.

11 Kasım 2025 08:58
@Esenay Çıtır çok teşekkür ederim peki anne sütünün kalitesi azalır mı? Yani şuan biraz daha anne sütü alsın diye sağıyorum açıkcası yoksa güzel ek gıda yiyor eğer sütün bir faydası olmayacaksa bırakacağım ama eskisi gibi hala antikor ve çok faydalı ise devam edeceğim
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

11 Kasım 2025 09:03
Nil B hanım rica ederim ☺️ ilk bir yıl özellikle anne sütü ile birlikte gidilmesi önerilir. Bir yıldan sonra tabi ki bebeğin alacağı vitaminler mineraller azalmaya başlıyor ama yine devam ediyor. Bu durumda anne kendisi karar vererek ilerlemeli 👍

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir