Sağımda Süt Yok

91 görüntüleme
M

Mine Y.

14 Nisan 2026 22:05
Bebeğim 2 ay 6 günlük ve haftalık 400 gram alıyor doğum kilosu 3680di ve biraz düşüş oldu başlarda ve günde bir kaç kez mama desteklememi istedi doktorum ve sonrasında mamayı da bıraktık çünkü kilo alımı fazla oldu . Şimdi ise sadece beni emerek haftada 400 gram alıyor doktor aslında bu bile sınırın üstünde ama emerek aldığı için sorun yok mamayla alınan fazla kilo sıkıntı dedi sütün yarıyor dedi fakat sağım yaptığında çok çok az görüyorum 40 cc kadar ama bebeğim kilo alıyor çişli bezi gayet güzel neden böyle oluyor sizce yada bu durumu yaşayan var mıııdır?
M

Müge Ö.

14 Nisan 2026 22:13
Bebek emdikce sut artacak kilosu gelisimi gayet güzelse Sütüm az diye endişe etmeyin

Sağım gerçek miktarı göstermez bebek çok daha güçlü çeker

Emdikce sut yeniden üretilir

Su içmeye ve dinlenmeye özen gösterin =)
M

Mine Y.

14 Nisan 2026 22:20
Evet sağım gerçek miktar değil ama bu kadar da farklı çıkar mı endişe ettim açıkçası . Çünkü gün içerisinde 2 saat gibi bi aramız olmuyor sürekli memede yarım saat uyursa uyanınca gene memede yetmediği için desem yutkunma sesi de oluyor öyle değişik bi kafa karışıklığı oldu bende :)
A

Ayşe Ş. ..

14 Nisan 2026 22:39
Benim bebeğimde kilo alımı hep ustlerde idi. Ama sürekli emmek ister, bez sayısı iyi idi. Benimde hala sağ yataftan fazla süt gelir. Her anne farklı her bebek farklı sağlığı yerinde ise takılmayın rahat olsun içiniz
R

Rabia

15 Nisan 2026 21:41
Göğüsleriniz emzirme ile sütü çıkarmaya alıştığı için sağım yaptığınızda yüksek miktarları göremeyebilirsiniz bebeğiniz her zaman daha iyi çeker. Göğüs pompaları mekanik bir vakumlama uygulayıp çeker bebek memeyi olabildiğince iyi kavradığı için daha gazla süt çeker o yüzden takmayın kafanıza bebeğiniz iyi kilo alıyorsa dert edeceğiniz birsşey yok demektir.
M

Mine Y.

15 Nisan 2026 21:45
Evet doğru söylüyorsunuz bir de lansinoh eller serbest makina için de tam güzel sağım yapmıyor diyenler var bende de o cihazdan var ilk başta güzel sağım yapıp sonralarında kötü olduğunu belirtmişler belki de ondandır . Sadece sütümü bazen buzluğa da atmak istiyorum sadece emzirdiğim için beni arada da olsa rahatlatır diye düşünüyorum ama malesef sağım yapamıyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir