Sağım Yapma

85 görüntüleme
B

Berfin D.

17 Ağustos 2025 21:01
Şu an hem emzriyor hem de mama takviyesi ile beslenmesini sağlıyorum. Bazen daha az emdiği ve göğüslerimin dolu kaldığını hissettiğim oluyor ama genel olarak emzirdiğim içinde sağım yapmaya çok sıcak bakamıyorum. Doğrusu nedir ? Sağım yapmak mantıklı mı?
S

Songül Ş.

17 Ağustos 2025 21:04
Benim bebeğim genelde sol memeyi emdiği için sağ dolunca sağıyordum yada süt kanalları dolup göğüslerim acıdığında sapıyordum ikisinide ekstra sağıpta dolaba koymadım bir kaç poşet dışında yada yüzüme sürmek için bebeğimin banyo suyuna koymak için bazen sağıp koyuyorum K da bazen göğüslerinizde ağrı şişlik sıcaklık artışı yoksa mantıklı gelmiyor bana
T

Tarik ..

17 Ağustos 2025 21:07
Öncelikle mama niçin veriyorsunuz sütünü yeterli ve bebek doyuyorsa anne sütü yeterli
S

Sümeyye S.

17 Ağustos 2025 21:08
Çalışan anneyim. Her fırsatta sağıp dolaba koyuyorum özellikle ilk zamanlardaki doluluk ilerleyen aylarda olmuyor. Göğsüm dolu kaldığında da her seferinde canım çok yandığı için beklemeden sağdım ben stok yapmayı seviyorum ne olur ne olmaz lazım olur belki
B

Berfin D.

17 Ağustos 2025 21:14
Kilo kaybı çok fazla olduğu için doktor mama takviyesi önerdi. Bazen memede 1 saat kaldığı oluyordu.
B

Berfin D.

17 Ağustos 2025 21:16
İlerisi için saklamak bana da mantıklı geliyor ama sağım sütü azaltır mı emin olamıyorum. Azaltır diyen de var arttırır diyen de
S

Songül Ş.

17 Ağustos 2025 21:24
Sütü en güzel arttıran şey beslenme düzenli uyku ve su tüketimi ayrıca stresten ve mutsuz olduğunuz ortam ve kişilerden uzak durmak sağmak tek başına bunu yapmaz.
E

Ebru Ç.

17 Ağustos 2025 21:26
Doğru şekilde süt sağmak sütü arttırır ama süt kanallarına baskı yapmak sık sık süt sağmaya çalışmak süt üretimini azaltabilir demişti doktorum
S

Songül Ş.

17 Ağustos 2025 21:29
Göğüsleriniz dolu kalıyorsa neden sütünüz yetersiz olsun ki anlayamadım memede uyuyup emmeyi bırakınca yedi doğdukları zaman hafif yüzlerini okşıyorduk uyanıp devam ediyorlardı yada çok mu sık emziriyprsunuz veya kilo vermesinin altında başka bir neden mi var emzirme süreleriniz mi çok uzun benim kızımda ilk doğduğu zaman kilo vermişti ve az almaya başladı doktorumuz bana 2 saatte bir değil bebeğin her istediğinde emzir dedi ve gerçekten kızım ondan sonra hızlı bir şekilde toparlandı ve sütüm de çoğaldı tabi uykumu beslenmemi vs de korudum
B

Berfin D.

17 Ağustos 2025 21:33
Sarılık oldu 2.haftada hala doğum kilosuna gelemedi. Sarılık uyku yaptığı için memede çok sık uyukluyor. Dokunma ile her zaman aktif emmeye geri dönmüyor. Bütün geceyi kucakta memede geçirdiğim oldu. Doymadığı için yerine koyunca hemen ağlıyordu(meme arıyor)
Böyle olunca doktorumda emdiğini zaten uzun süre emmeye çalışarak tekrar harcıyor bu nedenle doymuyor. Mama ile desteği bu nedenle istemişti emme süresi net olsun üstüne de yediği kadar mama (60/90ml)
S

Songül Ş.

17 Ağustos 2025 21:57
Bizde aynı sorunu yaşadık sarılık ve enfeksiyon kaynaklı mama+anne sütü şeklinde gittik mama verip bir saat sonra emziriyprdum yada tam tersi şekilde peşpeşe olmasın demişti doktorumuz belki işinize yarar doktorunuzun önerdiği beslenme saatlerine de dikkat edebilirsiniz fazla kalıyorsa tabiki sağmalısınız süt kanallarının dolu kalması da ağrılı ve sorunlar yaratabilen bir durum masaj kompres ve sağım iyi gelir zaten zamanla bu durum düzelecektir doktorunuz ve ebenizin önerilerini kulak verin içiniz rahat etmezse başka bir uzmana görünün ama yaşadığınız süreç çok normal ve zorlayıcı.verdiğiniz ayrıntılara göre aslında sağmanız gayet mantıklı zaten sarılık gerileyince emmesi çoğalacak o zaman süt kanallarınızda rahatlayacaktır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir