Sağım ve Emzirme

218 görüntüleme
P

Pelin

Premium Üye
19 Ağustos 2026 09:45
Merhabalar. Bebeğim şu an 3 aylık ve meme reddi sorunu yaşıyorum. Bebeğim her istediğinde emzirdim ancak sütümü arttıramadım ve mama takviyesi verdim. Emzirmeyle beraber günde 5 sağım yaptığım zamanlarda bile emzirmeyip sağım yapmışsam pompadan en fazla bir kereye mahsus toplamda 120 cc süt çıkarabildim her iki göğüsten. Doktorum mamayı bırak biberon kullanıyorsan emzir sütün gelir dedi anlatamadım ama yani çocuk açlıktan çığlık atıyor göğsümü sıkıyorum süt yok özellikle akşamları. Kaşık vs gibi beslenme türlerini kabul etmiyor nasıl biberon kullanmayayım ki? Şimdi beni emmiyor zaten huysuz bir bebek sağımımı arttıramıyorum olan sütüm de iyice azaldı. Meme reddinin önüne nasıl geçebilirim böyle bir durumda benim yaşadıklarımı yaşayan var mı? Ayrıca ben sağım yaparken göğsümü sıkmazsam süt miktarı çok az oluyor sürekli sağdan soldan sıkmam, alttan bastırmam gerekiyor bu neden olabilir? Kullandığım pompa hastane tipi bir pompa üstelik...

Yardımcı olursanız çok sevinirim sevgili anneler ve emzirme danışmanları :)
P

Pelin

Premium Üye
19 Ağustos 2026 10:03
@Tuğba Kavala Tabağ 
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Ağustos 2026 10:04
Merhaba, emzirme sürecinde karşılaştığın zorluklarla ilgili sana yardımcı olmaya çalışacağım.

Meme Reddi Sorunu

Meme reddi, bebeklerin emzirmeyi aniden reddetmesi durumudur. Bu durum, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Senin durumunda, bebeğinin meme reddi sorunu yaşamasının nedenini belirlemek önemlidir.

Süt Miktarının Azalması

Süt miktarının azalması, emzirme sıklığının azalması, stres, yorgunluk gibi faktörlerle ilgili olabilir. Doktorun, mamayı bırakıp emzirmeyi denemeni tavsiye etmesinin sebebi, emzirmenin süt üretimini teşvik ettiği içindir.

Öneriler

1. Biberon Kullanımını Azalt: Biberon kullanımını azaltmak, emzirme sürecini teşvik edebilir. Deneyebileceğin alternatifler, kaşık veya çay kaşığı ile beslenme olabilir.
2. Emzirme Sıklığını Artır: Emzirme sıklığını artırmak, süt üretimini teşvik edebilir. Bebeğini her istediğinde emzir.
3. Stres ve Yorgunluğu Yönet: Stres ve yorgunluk, süt üretimini olumsuz etkileyebilir. Dinlenmeye ve stresi azaltacak aktiviteler yapmaya özen göster.
4. Göğüs Pompası Kullan: Göğüs pompası kullanarak süt üretimini artırabilirsin. Hastane tipi bir pompa kullanıyorsan, doktorunla konuşarak kullanım sıklığını ve süresini belirleyebilirsin.

Göğüs Sıkma Sorunu

Göğüs sıkma sorunu, süt kanallarının tıkanması veya süt üretiminin azalması gibi nedenlerle ortaya çıkabilir. Bu sorunu çözmek için:

1. Göğüs Masajı: Göğüs masajı, süt kanallarının açılmasına yardımcı olabilir.
2. Sıcak Uygulama: Sıcak uygulama, süt üretimini teşvik edebilir.
3. Göğüs Pompası Kullanımı: Göğüs pompası kullanarak süt üretimini artırabilirsin.

Umarım bu öneriler, senin için yararlı olur. Eğer sorunların devam ederse, doktorunla veya emzirme danışmanıyla konuşmayı unutma.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Damla B.

Damla B.

19 Ağustos 2026 10:28
Meme ucunuza uygun flanş kullanıyor musunuz? İnstagramda ebe tülin var onun videolarına bir bakın isterseniz
O

Ozlem

19 Ağustos 2026 12:07
Sizin gibi bende yaşadım red. 2 aya yakın uğraşmışımdır. Sonra tamamen sağımla beslemeye geçtim. Eğer kendinize uygun flanşınız yoksa sütünüz oldugundan az gelir ve canınız yanar. Hastane pompalar nasıl bilmiyorum ama. Ben eller serbest kullanıyorum 13 aydır çok rahat oluyor eğer sağımla beslemek gibi bir düşünceniz varsa. Reddin önüne geçebilmek için bebeği ve kendinizi bunaltmadan sık sık teklif etmeniz gerekiyor. Biberonu kaldırmanız gerekiyor kullanıyorsanızda yavaş akışlı olması gerekiyor. Önce meme sonra biberon şeklindede ilerleyebilirsiniz. Sütü artırmak için sağım yapmanız gerekiyor ben günde 8 kere falan sağıyordum zamanla arttı sütüm. Uykulu zamanlarında emzirmeye çalısabilirsiniz. Ama bazende olmayınca olmuyor çok şey denedim bende
Tuğba K. T.

Tuğba K. T.

Emzirme Danışmanı

19 Ağustos 2026 13:24
merhabalar öncelikleilk hedefiniz sütü arttırıp takviyeli beslenmeyi bitirmek olmalı
biberonlar anne memesine yakın olarak pazarlanıyor fakat hiç bir annenin memesi bile birbirine benzemezken tek tip bir başlığın anne memesine yakın diye iddia edilmesi bence doğru değil burda önemli olan bebeğin memeyi kavramasına benzetilmek geniş tabanlı biberonlar kavramayı bu anlamda biraz olsun taklit edebiliyor bu süreçte kavrama şaşkınlığının önüne geçebilmek adına emzik kullanılıyorsa bırakılmalı ve bebek doğumdan itibaren emiyorsa ve hala sütümüz artmadıysa neden artmadığını tespit etmek lazım bebeğin dil dudak bağı var mı oral motor kas tonusu mu düşük memeyi yeterince uyarmıyor mu veya annenin prolaktini baskılayacak bir hormon bozukluğu var mı geçirilmiş meme cerrahi var mı detaylı değrlendirmek gerekir.bu konuda nasıl ilerleyeceğinizi bilemiyorsanız destek almak için0531 858 94 55 WhatsAppüzerinden iletişime geçebilirsiniz
P

Pelin

Premium Üye
19 Ağustos 2026 14:23
Damla Beşir
Meme ucunuza uygun flanş kullanıyor musunuz? İnstagramda ebe tülin var onun videolarına bir bakın isterseniz
Yanlış hesaplamadıysam aldığım flanş uygun. Ama bir boy küçüğünü de alıp deneyeceğim yine de.
P

Pelin

Premium Üye
19 Ağustos 2026 14:29
Tuğba Kavala Tabağ
merhabalar öncelikleilk hedefiniz sütü arttırıp takviyeli beslenmeyi bitirmek olmalı
biberonlar anne memesine yakın olarak pazarlanıyor fakat hiç bir annenin memesi bile birbirine benzemezken tek tip bir başlığın anne memesine yakın diye iddia edilmesi bence doğru değil burda önemli olan bebeğin memeyi kavramasına benzetilmek geniş tabanlı biberonlar kavramayı bu anlamda biraz olsun taklit edebiliyor bu süreçte kavrama şaşkınlığının önüne geçebilmek adına emzik kullanılıyorsa bırakılmalı ve bebek doğumdan itibaren emiyorsa ve hala sütümüz artmadıysa neden artmadığını tespit etmek lazım bebeğin dil dudak bağı var mı oral motor kas tonusu mu düşük memeyi yeterince uyarmıyor mu veya annenin prolaktini baskılayacak bir hormon bozukluğu var mı geçirilmiş meme cerrahi var mı detaylı değrlendirmek gerekir.bu konuda nasıl ilerleyeceğinizi bilemiyorsanız destek almak için0531 858 94 55 WhatsAppüzerinden iletişime geçebilirsiniz
Öncelikle teşekkür ederim. Biberon kullanmak mecburiyetindeyim çünkü bebeğim kaşık ve ya enjektör kabul etmiyor. Ben de anne sütünü arttırıp mamayı bırakmak niyetindeyim zaten. Ama oğlum her zaman mıy mıy emen bir bebek oldu. Emzik kullanımı sadece uykuya geçerken var ki bu da yeni başladı uykuya da çok direnen bir çocuk zaten. Dil bağı yok, üst dudak bağı olduğunu düşünüyorum ancak doktorlar resmen önemsemedi beni bu konuda. Ayrıca dudaklar dışa da dönmüyor. Emmesi yeterince kuvvetli diyorlar. Meme operasyonu da geçirmedim
P

Pelin

Premium Üye
19 Ağustos 2026 14:36
Ozlem
Sizin gibi bende yaşadım red. 2 aya yakın uğraşmışımdır. Sonra tamamen sağımla beslemeye geçtim. Eğer kendinize uygun flanşınız yoksa sütünüz oldugundan az gelir ve canınız yanar. Hastane pompalar nasıl bilmiyorum ama. Ben eller serbest kullanıyorum 13 aydır çok rahat oluyor eğer sağımla beslemek gibi bir düşünceniz varsa. Reddin önüne geçebilmek için bebeği ve kendinizi bunaltmadan sık sık teklif etmeniz gerekiyor. Biberonu kaldırmanız gerekiyor kullanıyorsanızda yavaş akışlı olması gerekiyor. Önce meme sonra biberon şeklindede ilerleyebilirsiniz. Sütü artırmak için sağım yapmanız gerekiyor ben günde 8 kere falan sağıyordum zamanla arttı sütüm. Uykulu zamanlarında emzirmeye çalısabilirsiniz. Ama bazende olmayınca olmuyor çok şey denedim bende
Hastane tipleri en güçlü motora sahip olan pompalar özellikle süt arttırmak için aldım tabii oğlum çok huysuz olduğu için açıkçası düzenli sağım yapamadım veya her emzirmeden sonra sağım yapamadım çünkü gerçekten bana aşırı bağımlı bir oğlum var. Flanş ölçümü yaptım ama yanlış hesaplamış da olabilirim diye düşünerek bir boy daha küçüğünü aldım bugün. Biberon maalesef kaldıramıyorum çünkü kaşıkla veya enjektörle beslenmeyi tamamen reddediyor. Bugüne kadar hep önce emzirdim sonra mama verdim Ama ne olduysa bir gün içerisinde bıraktı memeye gelince çok fazla ağlamaya başladı Şimdilik uykulu zamanlarda emzirebiliyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Tuğba K. T.

Tuğba K. T.

Emzirme Danışmanı

19 Ağustos 2026 14:59
sadece uyurken emzik alıyor günde 5 dk bile tutmuyor desenizde etkisi çok büyük bu sebeple emziği bırakmak yerinde olucaktır.Lansinoh ve Nuk perfect match gibi biberonlar geniş tabanlı ve biberon üçgen testini geçmiş memeyi kavramaya benzer bir his sunan biberonlar (reklam değil öneri) tercih etmeniz geçişi kolaylaştıracaktır burda dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise akış hızı 0-1 no başlık kullanılmalı.hastane tipi pompa edinmeniz güzel fakat size uygun bir programa ihtiyacınız var .daha fazla bilgilendirici içerik için instagram/atakumemzirmedanismani hesabımı takip edebilir bireysel planlama için iletişime geçebilrsiniz
P

Pelin

Premium Üye
19 Ağustos 2026 15:19
Tuğba Kavala Tabağ
sadece uyurken emzik alıyor günde 5 dk bile tutmuyor desenizde etkisi çok büyük bu sebeple emziği bırakmak yerinde olucaktır.Lansinoh ve Nuk perfect match gibi biberonlar geniş tabanlı ve biberon üçgen testini geçmiş memeyi kavramaya benzer bir his sunan biberonlar (reklam değil öneri) tercih etmeniz geçişi kolaylaştıracaktır burda dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise akış hızı 0-1 no başlık kullanılmalı.hastane tipi pompa edinmeniz güzel fakat size uygun bir programa ihtiyacınız var .daha fazla bilgilendirici içerik için instagram/atakumemzirmedanismani hesabımı takip edebilir bireysel planlama için iletişime geçebilrsiniz
Takibe aldım sizi teşekkür ederim  EDS denesem başarılı olur mu acaba? Bir de biberon olarak comotomo kullanıyorum değiştirmemi önerir misiniz?
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir