Sağım Sonrası Süt Dolması?
128 görüntüleme
M
Melisa ..
8 Nisan 2026 15:58
Merhabalar bebeğim emdikten sonra sağım yaptım , büyük ihtimalle sütüm az. Cunku sagımda sadece 10 cc cıktı. İnşAlalh sütüm artar. Asıl sorum şu, sağımdan sonra ne kadar sürede meme tekrardan dolar uzun bi süre aşırı yumusak oluyor da. Sagımdan korkar oldum😭
Bebeğim biberon ve mama almıyor. O yuzden soruyorum
Bebeğim biberon ve mama almıyor. O yuzden soruyorum

Selin E.
8 Nisan 2026 16:03
Ne ile sağıyorsunuz? Eller serbest cihazınız varsa eğer uçları oluyor memeye uygun. Büyük olursa tam çekemez. Ben bunu 4 ay sonra öğrendim. Her sağdığımda 5-10 çıkıyordu uçtanmış meğer.
E
Emine K.
8 Nisan 2026 16:07
Bebeğiniz biberon ya da mama almıyorsa neden sağım yapıyorsunuz ? Memenin yumuşak olması süt yok anlamını gelmez. Sütünüzün az olmasının sebebi hemen emmeden sonra sagım yapmanız olabılır , meme yorulmus olabilır. Meme ucunu tam oturtmamış olabilirsiniz. Bol bol su için. Stres yapmayın . Bebeğin çişli bezi 5 6 oluyorsa, bebk kilo alımı iyiyse sütünüz var demektir 😊. No panik no stres 😊
M
Melisa ..
8 Nisan 2026 16:17
Ne ile sağıyorsunuz? Eller serbest cihazınız varsa eğer uçları oluyor memeye uygun. Büyük olursa tam çekemez. Ben bunu 4 ay sonra öğrendim. Her sağdığımda 5-10 çıkıyordu uçtanmış meğer.
M
Melisa ..
8 Nisan 2026 16:18
Bebeğiniz biberon ya da mama almıyorsa neden sağım yapıyorsunuz ? Memenin yumuşak olması süt yok anlamını gelmez. Sütünüzün az olmasının sebebi hemen emmeden sonra sagım yapmanız olabılır , meme yorulmus olabilır. Meme ucunu tam oturtmamış olabilirsiniz. Bol bol su için. Stres yapmayın . Bebeğin çişli bezi 5 6 oluyorsa, bebk kilo alımı iyiyse sütünüz var demektir . No panik no stres
M
Melisa ..
8 Nisan 2026 16:19
S
Selin U.
8 Nisan 2026 16:46
Bestlak damla tavsiye ederim o sayede mamayı bıraktık
M
Melisa ..
8 Nisan 2026 16:55

Selin E.
Birde nasıl anladınız büyük oldugunu? Ucu sürtünmüyor ama kahverengi kısmın birazcık çekiyor sagım yaparken içeri dogru
M
Melisa ..
M
Melisa ..
8 Nisan 2026 16:56
Kahverengi yerin uç kısmını ölçüyorsunuz onun milimetresine uygun olanı alıyorsunuz. O zaman tam kavrıyor. Büyükken hem canım acıyordu, hem süt çıkmıyordu hem de meme başı kocaman oluyordu. Standart olanlar 21 mm sanırım. Ben aylarca süt çıkmadığı için sütüm yok sanıp mama verdim bebeğim memeyi reddetti ve hiç ememedi. İlk çocuk cahillik yaptım ama siz bırakmayın hep emzirin inşallah artar

Selin E.
8 Nisan 2026 16:58
Uygun uç aldıgınızda sağımda farketti mi artış. Benım meme ucu ıcıne çekılırken kocam oluyor
M
Melisa ..
8 Nisan 2026 17:46
5-10 ml çıkarken 120 lere çıktı gerçekten çok farketti

Selin E.
8 Nisan 2026 17:49
Hemen flanş degıstıreyim bendeki 25 mm imiş inşAllah sütüm vardır bebeğim doyuyordur.
S
Selin U.
8 Nisan 2026 22:00
Başka neler yaptınız sütü artırmak ıcın
A
Ayşe N. N.
11 Nisan 2026 23:20
Süt arttırmanın bilimsel olarak kanıtlamış tek şeyi “su”
Ben her emzirmeden sonra 2-3 bardak su içmeye çalışıyorum bu gerçekten etkiliyor
Ben her emzirmeden sonra 2-3 bardak su içmeye çalışıyorum bu gerçekten etkiliyor
M
Melisa ..
12 Nisan 2026 00:29
Süt arttırmanın bilimsel olarak kanıtlamış tek şeyi “su”
A
Ayşe N. N.
12 Nisan 2026 00:56
Göğsü uyarmak sağmak da çok etkili