Sağım

103 görüntüleme
S

Seda F. Ş.

Premium Üye
18 Nisan 2026 00:40
Merhaba, 1 Haziran da işe başlayacağım. Bebeğim 3 aylık olmuş olacak. Ben işteyken sağılmış süt ile beslenmesini istiyorum ama emzirdikten sonra sütüm hiç gelmiyor neredeyse? Şimdiden sağımlara başlamam mı lazım?
B

Buket A.

18 Nisan 2026 00:43
Sağım yapmak sütü artırıyor bu yüzden başlayın şimdiden bol bol stok yapın bence çünkü işe başladığınızda emmediği için işte olduğunuz süreçlerde zaten sütte azalma olacaktır
G

Gül T.

18 Nisan 2026 00:57
Bol boş sağım yapın bence. Büyük ihtimalle bebeğiniz olan sütün hepsini emiyor o sebeple az çıkıyor emzirmediğiniz zaman sağımlarda daha çok çıkacaktır bende öyle oluyor gece 2 5 arasında power pump sağımlarını yapabilirsiniz
S

Seda F. Ş.

Premium Üye
18 Nisan 2026 01:03
Her emzirmeden sonra mı yapmam gerekiyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
18 Nisan 2026 01:11
Evet, şimdiden sağımlara başlamanız faydalı olacaktır. İşe başlamadan önce 2-4 hafta önce sağım yapmaya başlamak, süt üretimini artırmanıza ve bebeğiniz için yeterli süt depolanmasına yardımcı olabilir.

Sağım yaparken şu önerilere dikkat edebilirsiniz:

Her emzirme sonrasında sağım yapın.
Günlük 2-3 kez sağım yapmaya başlayabilirsiniz.
Sabah saatlerinde, prolaktin hormonunun yüksek olduğu zamanda sağım yapmak daha faydalı olabilir.
Hastane tipi elektrikli göğüs pompası kullanarak daha etkili sağım yapabilirsiniz.

Süt üretimini artırmak için bol su içmeyi, dinlenmeyi ve stresi azaltmayı da unutmayın.

Ayrıca, işe başlamadan önce biberon kullanımına da alıştırmak iyi bir fikir olabilir, ancak emzirdikten sonra biberonla süt vermeye çalışırken meme reddi yaşamamak için dikkatli olun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İşe Başlama ve Sağım
2. Sagımla Besleme
3. Sagımla Besleme
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir