Sağım
67 görüntüleme
B
Büşra D.
9 Nisan 2026 17:05
Bebeğim 2 ay 3 günlük çalışan anneyim haziranda işe başlayacağım. Şimdiden sağım yapıp biberonla beslemem gerekir mi? Gerekirse nasıl bir plan oluşturmalıyım gündüzleri çok sık emiyor.

Afranur K.
9 Nisan 2026 17:19
Bence şimdiden sağım yapmayın, işe girince sağdığınız sütü, ertesi gün o saatte tüketebilir.
Ben işe yeni başladım mesela, zaten akşam ve gece evdeyim, gündüz uyandığı ilk sütünü de emziriyorum. Arada sıklıkla emdiği 2-3 süt oluyor. Onu da iş yerinde eller serbest ile sağıp, ertesi gün içiyor.
önceden bu işi yapmamak için bir kaç sebebim vardı araştırmalarıma göre bebeğin göğüsten emmesi ile pompa eşit süt üretimine sebep olmuyor, anne-bebek bağının varlığı süt üretimini arttırıyor, biberon kullanımı meme reddini arttırabiliyor. Şimdi biberon kullanıyor diyeceksiniz, şu an biberon vermiyorum zaten biberonu hiç sevmiyor (6 aylığız biz) , bebeklerin ilk sulukları oluyor akıtmaz, ondan içiyor.
Aynı zamanda sağım yapma gerçekten ekstra bir iş, pompayı temizliyorsun, süt torbalarını tarihlerine göre ayarlıyorsun, bineronları steril ediyorsun. En azından önünüzdeki 2 ay boyunca bunlarla uğraşmadan bebeğinizi besleyin 😅
Ben işe yeni başladım mesela, zaten akşam ve gece evdeyim, gündüz uyandığı ilk sütünü de emziriyorum. Arada sıklıkla emdiği 2-3 süt oluyor. Onu da iş yerinde eller serbest ile sağıp, ertesi gün içiyor.
önceden bu işi yapmamak için bir kaç sebebim vardı araştırmalarıma göre bebeğin göğüsten emmesi ile pompa eşit süt üretimine sebep olmuyor, anne-bebek bağının varlığı süt üretimini arttırıyor, biberon kullanımı meme reddini arttırabiliyor. Şimdi biberon kullanıyor diyeceksiniz, şu an biberon vermiyorum zaten biberonu hiç sevmiyor (6 aylığız biz) , bebeklerin ilk sulukları oluyor akıtmaz, ondan içiyor.
Aynı zamanda sağım yapma gerçekten ekstra bir iş, pompayı temizliyorsun, süt torbalarını tarihlerine göre ayarlıyorsun, bineronları steril ediyorsun. En azından önünüzdeki 2 ay boyunca bunlarla uğraşmadan bebeğinizi besleyin 😅
Z
Zeynep N. İ.
9 Nisan 2026 17:20
Hazirana daha çok var, bebeğin biberonu sevmemesinden endişe ediyor olabilirsiniz ama bu süreçte eğer ona alışırsa sizi reddetme ihtimali de var. Ayı ilerledikçe aktif emmesi de azalabilir, 4 aylık olacak, belki siz olmadığınızda yalnızca 2 beslenmeye ihtiyaç duyacak. Böyle bir sayı için risk almayın şimdiden derim. İşten döndüğünüzde yine emzirebilirsiniz. Yenidoğan olsaydı saat şartı olurdu biliyosunuz o zaman kaygılanabilirdiniz, ama bence başlamayın. Sizleyken tadını çıkarsın ❤️
B
Büşra D.
9 Nisan 2026 17:22
Çok teşekkür ederim biberon vermiyorum tutmayacak diye korkuyodum

Afranur K.
9 Nisan 2026 17:26
Çok teşekkür ederim biberon vermiyorum tutmayacak diye korkuyodum
Dediğim gibi kızm daha büyük kabul ediyorum ama alıştırma bardağı, suluk kullanarak içiyor. Bi de en fazla 3 öğün sonrasında yanında oluyorum yine ben.