Sağılan Süt

244 görüntüleme
Ş

Şüheda A. O.

24 Ağustos 2026 12:04
Bebeğim 16 haziran 2026’da doğdu. O hafta eve geldiğimizden beri süt sağıyorum bu sütler buzlukta ne kadar durur? Süresi geçmeden ne yapabilirim? Bebeğim biberon kullanmıyor
H

Hatice D. N.

24 Ağustos 2026 12:15
Süt sağdığınız günü ve saatleri torbanın üzerine mutlaka yazın. Buzlukta 3 ay saklayabiliyorsunuz, güncel kaynaklara göre. (3 saat dışarda, 3 gün buzdolabında, 3 ay buzlukta)

Gözlemlerime dayalı olarak; ilk sütler çok yağlı ve bebekte gazı arttırıyor. Bebeğim nisan ayında doğdu, mayısta sağdığım sütü temmuz sonunda verdim ilk 2 ay çektiğimiz gaz sancılarını tekrar çektik, bilmeden. Bebek gelişimine büyümesine göre anne sütündeki protein yağ oranı vs de ona göre değişiyormuş çünkü. Bence buna da dikkat etmek gerekli.
Kader T.

Kader T.

24 Ağustos 2026 13:44
Hatice Demi̇r Nazli
Süt sağdığınız günü ve saatleri torbanın üzerine mutlaka yazın. Buzlukta 3 ay saklayabiliyorsunuz, güncel kaynaklara göre. (3 saat dışarda, 3 gün buzdolabında, 3 ay buzlukta)

Gözlemlerime dayalı olarak; ilk sütler çok yağlı ve bebekte gazı arttırıyor. Bebeğim nisan ayında doğdu, mayısta sağdığım sütü temmuz sonunda verdim ilk 2 ay çektiğimiz gaz sancılarını tekrar çektik, bilmeden. Bebek gelişimine büyümesine göre anne sütündeki protein yağ oranı vs de ona göre değişiyormuş çünkü. Bence buna da dikkat etmek gerekli.
Yanlış biliyorsunuz, güncel bilgilere göre 4 saat oda sıcaklığında 4 gün buzdolabı rafında 6 ay buzlukta saklanabiliyor. Sizin dediğiniz eski bir bilgi.
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
24 Ağustos 2026 13:52
Hatice Demi̇r Nazli

İlk sütler en değerli en yararlı (kolostrum) süttür. Ek olarak Kader hanıma katılıyorum buzlukta 6 ay süre ile saklanabilir.
H

Hatice D. N.

24 Ağustos 2026 14:06
Kader Türkoğlu
Yanlış biliyorsunuz, güncel bilgilere göre 4 saat oda sıcaklığında 4 gün buzdolabı rafında 6 ay buzlukta saklanabiliyor. Sizin dediğiniz eski bir bilgi.
Şimdi tekrar baktım evet 6 aymış, düzeltme için teşekkürler
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir