Sağdığım Sütü İçmiyor
124 görüntüleme
B
Beliz A. Y.
9 Şubat 2026 05:17
Kızım düzeltilmiş 1 aylık 30 haftalık dogan prematüre bir bebek. Ne yaptıysam olmadı meme reddi mevcut. 2 haftada 150 gram gibi az alınca mamaya baslamıstık. Mama+ sagdıgım sütü biberonla iciyor. Son günlerde dolaptan cıkardıgım sütü cok zor iciriyorum. Mamamız ağtamil prosyneo. Sütü içirmek icin ne yapabilirim çok üzülüyorum
C
Cennet ..
9 Şubat 2026 08:28
Dondurucuya mı koyuyorsunuz buzdolabının aşağısında mı? Benim kızımda dondurulup çözülen sütü içmiyordu. Dolap kokusu mu siniyor acaba bizim farketmediğimiz.
B
Beliz A. Y.
9 Şubat 2026 08:49
Normal kısma koyuyorum zaten maksimum ertesi güne içmiş oluyor. Son 2 gündür böyle yapıyor maalesef

Ayşe V. ..
12 Şubat 2026 22:21
Mamaya alışınca da öyle oluyor benim kızım da meme reddi olmuştu belli bir dönemden sonra sagdigim sütleri içmedi

İlsu O. K.
14 Şubat 2026 02:22
Beliz Hanım Merhaba; sağlıkla büyüsün bebeğiniz. Oğlumda 30 haftalık doğdu 47 gün yoğunbakımda kaldı. Şimdi 11 aylık takvim yaşı. Bebeğinizin düzeltilmiş ayı hala çok ufak erken doğumda beslenme zorlukları olabiliyor memeyi kavrayamama, sütün akışı bunlar bebeğin emmesine engel olabiliyor. Öncelikle hiç strese girmeyin. Mamaya ve biberona alışma durumu olayı her bebekte olmuyor yani oğlum yoğunbakımda başladı mamaya sütüm az olduğu için yine emme kavrama refleksi gelişmedişi için memeyi zor alıyordu emzirip biberon veriyorduk hastanede böyle [6.ay](6.ay) emzirdim + formül aldı emzikte kullandı .. Bizde ilk aydan beri sizinle aynı mamayı kullanıyoruz mama biraz tatlı anne sütü daha lezzetsiz malum o da biraz etkiler..Ben önce emzirir sonra mama verirdim emmediğinde yine önce anne sütü peşine mama verirdim. İlk mamayı verirseniz karnı doyar bu sefer sütü istemez.
B
Beliz A. Y.
14 Şubat 2026 02:26
Beliz Hanım Merhaba; sağlıkla büyüsün bebeğiniz. Oğlumda 30 haftalık doğdu 47 gün yoğunbakımda kaldı. Şimdi 11 aylık takvim yaşı. Bebeğinizin düzeltilmiş ayı hala çok ufak erken doğumda beslenme zorlukları olabiliyor memeyi kavrayamama, sütün akışı bunlar bebeğin emmesine engel olabiliyor. Öncelikle hiç strese girmeyin. Mamaya ve biberona alışma durumu olayı her bebekte olmuyor yani oğlum yoğunbakımda başladı mamaya sütüm az olduğu için yine emme kavrama refleksi gelişmedişi için memeyi zor alıyordu emzirip biberon veriyorduk hastanede böyle [6.ay](6.ay) emzirdim + formül aldı emzikte kullandı .. Bizde ilk aydan beri sizinle aynı mamayı kullanıyoruz mama biraz tatlı anne sütü daha lezzetsiz malum o da biraz etkiler..Ben önce emzirir sonra mama verirdim emmediğinde yine önce anne sütü peşine mama verirdim. İlk mamayı verirseniz karnı doyar bu sefer sütü istemez.

İlsu O. K.
15 Şubat 2026 04:08
Regli döneminde hormon durumu değiştiği için sütten bir miktar azalma, renk, tat, koku değişimi olabiliyor.. Yine hormonal değişim sütün akışı değişince bebek emmek istemeyebilir, memede huzursuzlanabilir. Normal aslında siz çok strese girmeyin sütünüzü etkilemeyin üzüntüyle annesi...❤ çok zorlanırsanız bi doktorunuza danışın size beslenme sürecinde yardımcı olacaktır daha çok küçük destek alırsanız kısa zamanda çözersiniz sorununuzu. Sağlıkla büyüsün.