Sagarak Süt Verme Miktarı / Mama Miktarı

105 görüntüleme
Gülcan A.

Gülcan A.

17 Temmuz 2025 17:39
Bebeğim 12 aylık. Hep sagarak süt verdim. Artık işim gereği devam edemeyeceğim sağıma. Bırakacağım. 18 aya kadar süt yıksa bile mama verilmeli diye duydum daha öncesinde. Bu şekilde bir durum yaşayan oldu mu ? Ek gıdası güzel gidiyor yemek yiyen bir çocuk. Sütü kesince ben mama ile 18 aya kadar devam etmek zorunda mıyım? Sonucları sebebi nedir ? Bir de mama verilecekse günlük miktar nedir neye gene belirlenir
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

17 Temmuz 2025 17:48
Bebeğinizin ayı itibariyle yaklaşık 2 su bardağı (400ml) civarında süt tüketmesi kemik sağlığı için gerekli, zorundasınız demek doğru bir yaklaşım olmaz ancak inek sütü vb 12 ay için önerilmiyor demir eksikliği vb gibi bir çok nedenle.. Size kendimden örnek verecek olursam 8.ayda emzirmem sonlanmıştı ancak 24 aya kadar formül mama ile devam ettim doktorumun önerisiyle.
Gülcan A.

Gülcan A.

17 Temmuz 2025 17:49
Teşekkür ederim Cansu hanım , bu bilgi gerçekten çok iyi oldu benim için. Peki verdiğiniz bu miktarın düzeni nasıldı formül mamada. Yemeklerden sonra tamamlayıcı olarak mı yoksa uykuya geçişlerde falan mı ne şekilde verdiniz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir