Sağarak Süt Artırmak
281 görüntüleme
G
Gülten Y. ..
22 Haziran 2025 19:14
3,5 aylık kızım var. Sütümün gün içerisinde yetmediği zamanlar oluyor. Gece hep iyiydi sütüm dolu dolu olurdu kızım doyardi gündüzleri yetmeme sıkıntısı yaşardım fakat birkaç gündür geceleri de azaldı. Sağıma başladım. Çok fazla tekniğini bilmiyorum nasıl bir sağım programı izlemeliyim?
B
Bahar A.
22 Haziran 2025 19:24
Merhaba iki saat arayla sütünüzü sağın bol su ve süt yapan yicekler yiyin gece sağımda önemli ayrıca power pump yapabilirsiniz 20 dk sağım 10 dk dinlen 10 dk sağım 10 dk dinlen yine 10 dk sağım sonra bitir düşünceler çok önemli pozitif olun..
Z
Zeynep K.
22 Haziran 2025 19:29
Mesela gece sagim yaptım gün boyu sütüm yetmedi dolu dolu değildi şimdi de huzursuzlandi bebeğim doymadı . İki saate bir sağım yapsam hiç doymaz ki o zaman
A
Aydan E.
22 Haziran 2025 19:31
sağım yaptıkca süt yerine gelir beyne sinyal gider bebek doymuyor süt üret diye bu sefer iki kat süt üretir
G
Gülten Y. ..
22 Haziran 2025 19:37
Yanıtlarınız için çok teşekkürler bahar hanım uygulamaya çalışacağım fakat ilk denemelerimde zeynep hanımın söylediklerini yaşadım sağım yapmadığımda günde 1 2 mama ile yetişebiliyordum ama sağım yapınca bir anda meme reddi de yaşadım çünkü göğüslerim bomboş kaldı o nedenle yanlış bir yöntemle mi sağıyorum diye endişelendim
G
Gülten Y. ..
22 Haziran 2025 19:40
Huzursuz bir bebeğim var çoğunlukla dinlenmeye vaktim olmuyor sağım sonrası süt üretimi yorgunluk yüzünden de tam yapılamıyor vücudumda ne yapsam bilemedim 😔
A
Aydan E.
22 Haziran 2025 19:43
önce emzireceksınız tabi ondan sonra sagım yapacaksınız boş memeyi tabi kabul etmez bebek amaç burda süt arttırımı emzirdikten sonra 5 ml bile gelse arttırıyor tecrübeyle sabit kızım 17 aylık cok fazla sagım yaptıgım ıcın bu sefer de sütüm azalmıyor bahar hanımın dediği gibi yapmıştım hala bir gögüsümğ emerken diger gögüsümden süt akıyor
Z
Zehra B. A.
22 Haziran 2025 19:59
Bebeğinizi emzirdikten 1 saat sonra sağım yapmalısınız.Her iki göğsü beraber 20 dakika sağım yapıyorsunuz 10 dakika ara verip her iki göğsü beraber yine 10 dakika sağım yapıyorsunuz 10 dakika ara veriyorsunuz 10 dakika sağım.Günde 3 defa yapmalısınız.3gün yapmalısınız en az,en fazla 7 gün.Tek taraflı bir göğüs pompanız varsa 3 tur 10 dakikadan yapıyorsunuz toplam 1 saat oluyor sağ sol sağ sol sağ sol olarak.Ama göğüs ucu yaraları olabilir dikkatli olmalısınız
G
Gülten Y. ..
22 Haziran 2025 20:00
Aydan hanım teşekkürler.😊 tabiki önce emziriyorum. Belkide söylediğiniz gibi devam etmeliyim. Pes etmek yok 🤗
G
Gülten Y. ..
22 Haziran 2025 20:03
Zehra hanım teşekkürler sağım makinam tek taraflı ama araştırıyorum önerebileceğiniz varsa çok memnun olurum
B
Bahar A.
22 Haziran 2025 20:23
Sütün artması için sağım şart zaten ki sağdığınız sütü şırıngayla verin çünkü biberon onlara çok kolay ve zahmetsiz geliyor 😇 inşallah sütünüz artar ben stresten artıramadım 😕
G
Gülten Y. ..
22 Haziran 2025 20:28
Saolun bahar hanım inşallah 😊 çok teşekkür ederim stres yönetimi bu süreçlerde zor olabiliyor maalesef
A
Aydan E.
22 Haziran 2025 20:45
sağım cok yoruyor biliyorum ama inanın faydası cok ben nasıl memeyi bıraktıracagım onun derdindeyim çok sagım yapınca basıma iş actım🤣
B
Bahar A.
22 Haziran 2025 20:52
Rica ederim gülten hanım inşallah bebişe bol bol süt olur 😇 Aydan hanım ne güzel keşke benimde böyle bir derdim olsa 🥲 yeterince emziremedim kızımı 🥲
G
Gülten Y. ..
22 Haziran 2025 21:22
Evet inşallah faydasını görürüm aydan hanım emzirmek isteyen tüm annelere rabbim yardım etsin.
Z
Zehra B. A.
22 Haziran 2025 21:39
Giyilebilir aldım iş yaparken kullanabilirim diye ama onu beceremedim,ben lansinoh kullandım memnundum dilerseniz Philips’e de bir bakın ☺️
G
Gülten Y. ..
22 Haziran 2025 21:50
Bakacağım Zehra hanım teşekkür ederim 🌸

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
23 Haziran 2025 07:32
Merhaba, her iki saatte bir 15-20 dakika hastane tipi elktirkli göğüs poması ile sağım yapmanızı öneririm ve beslenmenize dinlenmenize dikkat edin stres yapmayın emzirmeye devam ettikçe göğüs çalıştıkça süt üretiminiz devam edecektir.
G
Gülten Y. ..
23 Haziran 2025 08:54
Teşekkürler Esenay hanım deneyeceğim🌸
A
Aydan E.
24 Haziran 2025 08:59
stres ve uyku çok önemli bu zamanlarınızda dengede tutarsanız bir de sağım yaparsanız çok iyi oluyor ayrıca sütüm yok diye beyne sinyal vermeyin çünkü beyin süt üretimini yapan organ aslında hep sütüm var diyin ara sıra sütünüz azalacak bu sekılde yaparsanız bişeye ihtiyac duymazsınız sevgilerle
Z
Zeynep K.
24 Haziran 2025 16:59
Elektrikli sağım makinası aldım 9 kademeli ayarı kaçta sağım yapmam gerekiyor ?