Sağ Bacakta Kuadriseps Kasında Kasılma-topallama

153 görüntüleme
S

Sena

Premium Üye
9 Temmuz 2026 22:47
28 aylık bebeğim sağ bacağında ara ara olan her gün tekrarlayan kasılmalar yaşıyor üst bacaktaki kas sertleşiyor 5 dakikayı buluyor 7 dakika sonra yürümesi tamamen düzeliyor acile götürdüm geri gönderdiler çocuk hastalıklarına gittim vitaminlerine bakıldı her şeyi temiz nörolojiye gittim bugün EEG ve genetik test istediler tabi bunlar için gün verdi doktorumuz önümüzdeki hafta ama benim içimde tabi korku çok fazla olduğu için bu durumu yaşayan anneler var mı ya da bu konuda bilgisi olan biri var mı lütfen destek rica ediyorum

Olayın öykünün tam olarak anlatayım

Bacak kasılıyor ayağa kalkamıyor ağlıyor bacak sertleşiyor daha sonra ayak içe kırık bir şekilde duruyor bir süre ben ayağa kaldırdığım da daha sonrasında toparlamaya başlıyor sonrasında yürüme tamamen normale dönüyor bu süreç 5 7 dakika arası oluyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
9 Temmuz 2026 22:58
tür kasılma ve topallama durumları küçük çocuklarda çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Öncelikle, kuadriseps kası dediğiniz üst bacak kasının kasılması, genellikle tortikollis veya distoni gibi hareket bozuklukları, kas veya sinir sistemi ile ilgili sorunlar veya bazen de basitçe yorgunluk veya elektrolit dengesizlikleri nedeniyle olabilir.

Siz de 28 aylık bebeğinizin bu tür sorunlar yaşamasıyla ilgili endişelerinizi paylaştınız. Şu anda net bir teşhis konulmamış durumda ancak doktorunuz EEG (elektroensefalogram) ve genetik testler istemiş. Bu testler, potansiyel olarak nörolojik veya genetik bir sorununuz olup olmadığını belirlemeye yardımcı olabilir.

Bu süreci atlatırken dikkate almanız gereken birkaç nokta var:

1. Doktorunuzun tavsiyelerine uyun: EEG ve genetik testler için verilen günleri takip edin ve testleri zamanında yaptırın. Bu testler, sorununuzun kaynağını belirlemeye yardımcı olabilir.

2. Gözlem: Bebeğinizin bu tür kasılmalarını izleyin. Kaç dakika sürdüğünü, hangi sıklıkla olduğunu ve bu durumun tetikleyicileri olabileceğini (örneğin, fiziksel aktivite, yorgunluk) not edin.

3. Destek: Bu süreçte sizi anlayacak ve destek olacak bir çevreyi kendinizle birlikte oluşturun. Aileniz, arkadaşlarınız veya online anne-bebek forumları gibi.

4. Sakin kalın: Endişe ve korku normaldir ancak bebeğinizin durumu hakkında daha fazla bilgi edinmek ve ona en iyi şekilde nasıl yardımcı olabileceğiniz konusunda doktorunuzla iletişimde kalın.

5. Nöroloji Uzmanına Güvenin: Nörolojik testler ve değerlendirmeler, bu tür belirtilerin altında yatan nedeni belirlemeye yardımcı olabilir. Doktorunuzun önerdiği tedavi planına veere özenle uyun.

Umarım, bebeğinizin sağlığı için en iyi olanı bulacaksınız ve bu süreçte gerekli desteği alıyorsunuzdur.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir