Sağ Ayak Bileğini İçe Dönük Adım Atma ( 1 Yaş )
365 görüntüleme

İlsu O. K.
28 Haziran 2026 22:18
Merhaba; 30 hafta doğdu oğlum. Makat gelişliydi, su gelmesi sebebiyle sezeryanla doğum yaptım. 47 günlük bir yoğunbakım süreci var. Şuan düzeltilmiş 13 ay, takvim yaşı 15 bir kaç gün sonra 16 aylık olacak. Bu zamana kadar tüm kontrollerini ihmal etmeden götürdük (göz, nöroloji, cocuk doktoru, işitme, çocuk cerrahi) tüm bunlarda takip ediliyorduk. 3 sefer erken doğduğu için fizik tedaviyede götürdüm fakat sürekli bir sorun olmadığını ve gerek olmadığını söyleyip sorunlu gibi davrandılar. Fakat erken doğumun ne kadar riskli olduğunu bildiğim için inatla bu konuda destek aldım başka yerlerden. Son 1 aydır artık tam ayaklanıp yürüme isteği artınca fark ettik ki sağ ayağını bilekten içe doğru döndürüp adım atıyor. Ayak tabanı içe basmıyor direk bilekten yamuk basıyor! Bacaklarında her hangi bir güçsüzlük, kuvvet kaybı vs yok. Uzun uzun emekleme sürecide geçirdik, ayakta duruyor. Yürüme arkadaşı ile yürüyor. Yani kuvvet ve yürüme sorunu ya da kas sorunu yok. Nasıl bir yol izlemek gerek? Daha yeni yürüyor normal diyen var-tabanı düz ondan diyen var-bacaklarda hafif çarpıklık var ondan diyen var- var da var..
Direk çocuk doktoruna mı danışmalı, ortopediste mi götürmeli? Bu sürece ayaklarının üzerine basması sıkıntı yaratır mı?
Direk çocuk doktoruna mı danışmalı, ortopediste mi götürmeli? Bu sürece ayaklarının üzerine basması sıkıntı yaratır mı?
Ç
Çağla y.
28 Haziran 2026 22:24
Yaşadığınız yerde üniversite hastanesi varsa çocuk ortopedistine götürmek daha faydalı olabilir.
T
Tuğba B. ..
28 Haziran 2026 22:27
İlsu hnm instegramda docdrfatihtekin var sayfasına bakmanızı öneririm fizyoterapist. BU konu hakkında çok soru cevaplıypr

İlsu O. K.
29 Haziran 2026 02:15
İlsu hnm instegramda docdrfatihtekin var sayfasına bakmanızı öneririm fizyoterapist. BU konu hakkında çok soru cevaplıypr
T
Tuğba B. ..
29 Haziran 2026 12:08
Tuğba Hanım teşekkür ederim Kendisi ile bir kaç sefer başka konuda görüşmüştüm, takip ediyorum. Çok kıymetli bir uzman. Fakat takip edeni çoğaldığı için soru cevaba bi denk gelemiyorum.

Melek M.
29 Haziran 2026 22:39
Size tavsiyem pediatri fizyoterapistinin ve pediatri ortopedist değerlendirmesi.

İlsu O. K.
7 Temmuz 2026 15:35
Merhaba; konu hakkında durum güncellemesi yapmak istedim.. Öncelikle 3 yaşa kadar bu tarz içe basma ya da bilekten içe dönük basmalar görülebiliyor muş bu yüzden her yıl 1 kere ortopedi takibi şeklinde uygun görüldü. Hem çocuk doktorumuza hemde kendisiyle birlikte ortopedi doktoru gördü refleks, sinir kontrolü yapıldı, elle muayene ve yürümesine bakıldı bacak tarafında sorun görülmedi ama kalçada sorun varsa atlamamak için röntgen çekildi sorun çıkmadı. Ortopedi doktoru düzeltilmiş yaşı üzerinden (14 aylık) düşünerek özellikle yürütmememizi kendisinin tutunarak ya da yürüme arkadaşı ile ilerlemesini uygun gördü. Cevap veren herkese teşekkür ederim.
Yükleniyor...