Safra Kesesinde Taş

291 görüntüleme
Döne E.

Döne E.

29 Temmuz 2026 21:27
Doğumdan sonra safra kesesinde taş problemi yaşayan var mı? 30 gün oldu doğum yapalı hamilelikten kaynaklı hormonal değişikliklerden dolayı olabilir dendi.
G

Gülşah T.

Premium Üye
29 Temmuz 2026 21:33
Evet benim oldu mecbur ameliyat olacağım mahvoldum ağrıdan
Döne E.

Döne E.

29 Temmuz 2026 21:44
Gülşah Talşık
Evet benim oldu mecbur ameliyat olacağım mahvoldum ağrıdan
bende ameliyat günü alacağım sancısı çok zor ağrı kesicilerde süte geçiyor Allah şifamızı versin inşallah 🙏🏻
A

Ayşegül Ç.

29 Temmuz 2026 21:58
Gebeliğimin beşinci ayında çok yoğun sancılar ile başladı sürekli acillik olup serum taktırmak zorunda kalıyordum. Genel cerrahi uzmanının verdiği yememem gerekenler listesine harfi harfine uydum yine de sancılar yaşadım ancak çok azalttığını düşünüyorum. Aynı zamanda doktorun yazdığı safrax isimli ilacı kullandım. Doğumdan bir ay sonra kontrole gittiğimde taşların çamurlaştığını acil ameliyata gerek olmadığını söyledi 6 ay sonraki kontrolde ise çamurun da azaldığını belirtti. Kısaca beslenme çokçok önemli ancak şöyle de bir uyarı aldım mutlaka gebelik düşünürsen öncesinde gel ameliyat ol yine gebeliğinde bu kadar zorlanma dedi doktorum
G

Gülşah T.

Premium Üye
29 Temmuz 2026 22:00
Benim bir de iltihaplandı şuan antibiyotik kullanıyorum yarın tekrar gideceğim ilaç bitince gel demişti bakalım bu ağrılar hayat kalitemi acayip düşürdü
Döne E.

Döne E.

29 Temmuz 2026 22:01
Ayşegül Çalışkan
Gebeliğimin beşinci ayında çok yoğun sancılar ile başladı sürekli acillik olup serum taktırmak zorunda kalıyordum. Genel cerrahi uzmanının verdiği yememem gerekenler listesine harfi harfine uydum yine de sancılar yaşadım ancak çok azalttığını düşünüyorum. Aynı zamanda doktorun yazdığı safrax isimli ilacı kullandım. Doğumdan bir ay sonra kontrole gittiğimde taşların çamurlaştığını acil ameliyata gerek olmadığını söyledi 6 ay sonraki kontrolde ise çamurun da azaldığını belirtti. Kısaca beslenme çokçok önemli ancak şöyle de bir uyarı aldım mutlaka gebelik düşünürsen öncesinde gel ameliyat ol yine gebeliğinde bu kadar zorlanma dedi doktorum
gebeliğimde belirtisi hiç olmadı ya da başka bir şeydir sanıp gitmedim çok geçmiş olsun size de 🤲🏻
Döne E.

Döne E.

29 Temmuz 2026 22:02
Gülşah Talşık
Benim bir de iltihaplandı şuan antibiyotik kullanıyorum yarın tekrar gideceğim ilaç bitince gel demişti bakalım bu ağrılar hayat kalitemi acayip düşürdü
Ağrısı çok zor cidden bebeğime bakamıyorum en çok bu durum beni yoruyor ve üzüyor her gün ağlıyorum sütüm kesilecek diye korkuyorum
Kübra D.

Kübra D.

30 Temmuz 2026 17:09
Hamilelikte yaşadığım bütün ağrıları ve kasılmaları hamileliğe bağlamıştım. Hiçbir doktor anlamamıştı. Bebeğim 20 günlüktü en az 4-5 kez acillik oldum. Sonunda safra kesemde taş olduğu söylendi. Emzirdiğim için dayanabildiğim kadar dayanmam söylendi ama ben ancak cocuğum 2 aylık olunca ameliyat oldum. İyileşme süreci kısa sürüyor fakat perhiz e dikkat ediliyor. Sonrasında da kendinizi deneyerek yemek yemeye devam ediyorsunuz. Zaten o ağrı ve mide krampları sizi yönlendiriyor. Suan oğlum 25 aylık. Ameliyat olmasaydım hayat kalitem kalmazdı tabiki suanda da çok aç olup yediğim an bağırsaklarım kendini kaybediyor. Başka sormak istediğiniz bişey varsa yardımcı olabilirim
Döne E.

Döne E.

30 Temmuz 2026 17:11
Kübra Dal
Hamilelikte yaşadığım bütün ağrıları ve kasılmaları hamileliğe bağlamıştım. Hiçbir doktor anlamamıştı. Bebeğim 20 günlüktü en az 4-5 kez acillik oldum. Sonunda safra kesemde taş olduğu söylendi. Emzirdiğim için dayanabildiğim kadar dayanmam söylendi ama ben ancak cocuğum 2 aylık olunca ameliyat oldum. İyileşme süreci kısa sürüyor fakat perhiz e dikkat ediliyor. Sonrasında da kendinizi deneyerek yemek yemeye devam ediyorsunuz. Zaten o ağrı ve mide krampları sizi yönlendiriyor. Suan oğlum 25 aylık. Ameliyat olmasaydım hayat kalitem kalmazdı tabiki suanda da çok aç olup yediğim an bağırsaklarım kendini kaybediyor. Başka sormak istediğiniz bişey varsa yardımcı olabilirim
ameliyat sonrası iyileşme nasıl geçti hızlı mıydı ? birde kapalı ameliyat oldunuz değil mi? ben çok korkuyorum şuan çünkü :( bebeğim daha 30 günlük
Kübra D.

Kübra D.

30 Temmuz 2026 17:17
Döne Eser
ameliyat sonrası iyileşme nasıl geçti hızlı mıydı ? birde kapalı ameliyat oldunuz değil mi? ben çok korkuyorum şuan çünkü :( bebeğim daha 30 günlük
1 haftaya toparlandım. Kapalı ameliyattı tabiki. Benim bebeğimde 2 aylıktı sizi çok iyi anlıyorum endişelerinizi. Rabbim şifa versin tüm hastalara içinde de size. Çünkü ağrısı inanılmaz dayanılmaz bir şekilde oluyor. Dikişlerde 10 güne alındı sanırım. Evde pansuman yaptık ve su geçirmeyen bantlarla duş aldım hiçbir sıkıntı olmadı. Tabi ameliyattan sonra emzirme yasaktı. Ben öncesinde süt stoklamıştım dolaba. Korkmayın bugünlerde geçiyor. Sadece sizi tetikleyen yumurta çikolata kahve kızartma vb şeylerden olabildiğince uzak durmaya çalışın :))
Döne E.

Döne E.

30 Temmuz 2026 19:04
Kübra Dal
1 haftaya toparlandım. Kapalı ameliyattı tabiki. Benim bebeğimde 2 aylıktı sizi çok iyi anlıyorum endişelerinizi. Rabbim şifa versin tüm hastalara içinde de size. Çünkü ağrısı inanılmaz dayanılmaz bir şekilde oluyor. Dikişlerde 10 güne alındı sanırım. Evde pansuman yaptık ve su geçirmeyen bantlarla duş aldım hiçbir sıkıntı olmadı. Tabi ameliyattan sonra emzirme yasaktı. Ben öncesinde süt stoklamıştım dolaba. Korkmayın bugünlerde geçiyor. Sadece sizi tetikleyen yumurta çikolata kahve kızartma vb şeylerden olabildiğince uzak durmaya çalışın :))
çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun :)
G

Gülşah T.

Premium Üye
1 Ağustos 2026 00:38
Kübra Dal
Ne kadar süre yasaktı emzirme bende ameliyat olacağım
Kübra D.

Kübra D.

1 Ağustos 2026 06:44
Gülşah Talşık
Ne kadar süre yasaktı emzirme bende ameliyat olacağım
1 haftayı bulmadı sanırım. Narkoz vücuttan çıkana kadar yasaktı. Sütlerinizi sağıp dolaba koyarsanız meme reddi yaşamazsınız. Size de geçmiş olsun şimdiden :)
A

Arzu E.

10 Ağustos 2026 20:59
Ayşegül Çalışkan
Merhaba nelere dikkat ettiniz bana da beslenme önemli dediler
Döne E.

Döne E.

10 Ağustos 2026 21:02
Arzu E
benim diyet listemde yumurta ve yağlı bütün yiyecekler yasak 1 ay boyunca haşlanmış şeyler yiyecekmişim kahve çikolata gazlı gıdalarda yasak ama sonrasında yavaş yavaş dahil edilebilir dedi ilk zamanlar midenin sindirime alışması gerekiyormuş ameliyat olalı 4 gün oldu biraz zorlayıcı geliyor ama alışılır
A

Ayşegül Ç.

10 Ağustos 2026 21:04
Arzu E
merhaba , yumurta , çikolata yağlı ve rafine şekerli ürünler en çok etkileyenler o yüzden ben bunları hayatımdan tamamen çıkarmıştım o süreçte yani tek yumurtalı yapılan kek bile yemedim çünkü deneme yanılma yaptığımda o bile tetiklemişti sancılarımı, yararlı yağları tüketmek de çok önemli saf zeytinyağ ve avokadoyu bol bol tükettim ceviz yedim. Siz yine de doktorunuza danışın sağlık tavsiyesi vermiş olmayayım herkesin süreci başkadır eminim, çok geçmiş olsun
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir