Sadece Mama ile Beslemek
149 görüntüleme
B
Büşra K. ..
24 Mart 2026 15:21
Arkadaşlar 6 aylık bebeğim var 1 haftadır sadece mama ile besliyorum ama nasıl düzen kuracağım kaç saatte bir besleniyor kızımı 1 haftadır gözlemliyorum 3 saate bir acıkıyor aynı ayda olan arkadaşlar bakar mısınız bir de uyku düzeni hâlâ oturmadı günde 3 kere 30-40 dk uyuyor sizlerinde böyle mi
B
Burcu ..
24 Mart 2026 15:41
6. Ay atagında olabilir diş de olabilir..
benimki de öyle uykusu, hatta geçen gün kucaksız uyumadı beşige yatırıyom uyanıyo,tam 36 saattir uykusuzum eğer mamadan sonra uyumazsa 1 saat içinde ek gıdasını ver doktor ver dediyse, sonra gerekirse doymazsa mama verirsin. ek gıda reddederse gün içinde tekrar dene,ısrar edip gıdayı reddetmesini istemeyiz Benimki de 6 ay 2 günlük, bazen 2-3 saatte bir acıkıyp bazen de yarım saatte, her bebek farklı olabilir,
benimki de öyle uykusu, hatta geçen gün kucaksız uyumadı beşige yatırıyom uyanıyo,tam 36 saattir uykusuzum eğer mamadan sonra uyumazsa 1 saat içinde ek gıdasını ver doktor ver dediyse, sonra gerekirse doymazsa mama verirsin. ek gıda reddederse gün içinde tekrar dene,ısrar edip gıdayı reddetmesini istemeyiz Benimki de 6 ay 2 günlük, bazen 2-3 saatte bir acıkıyp bazen de yarım saatte, her bebek farklı olabilir,
B
Büşra K. ..
24 Mart 2026 15:48
6. Ay atagında olabilir diş de olabilir..

Selin E.
Premium Üye
24 Mart 2026 16:14
Kızımda mama ile besleniyor 5.5 aylık. 3-3.5 saatte bir 150 ml veriyorum. Günde 3 uyku yapıyoruz.
B
Büşra K. ..
24 Mart 2026 17:00
Kızımda mama ile besleniyor 5.5 aylık. 3-3.5 saatte bir 150 ml veriyorum. Günde 3 uyku yapıyoruz.
Ş
Şerife K.
26 Mart 2026 12:16
6 buçuk aylık bebeğim 3 ya da 3.5 saatte bir 150 ml içiyor. Uyku düzeni bizde de tam yok. Diş problemi yaşıyoruz muhtemelen, alt dişinin biri patladı biri de yeni çıkacak gibi beyazlamış.
B
Büşra K. ..
26 Mart 2026 13:26
6 buçuk aylık bebeğim 3 ya da 3.5 saatte bir 150 ml içiyor. Uyku düzeni bizde de tam yok. Diş problemi yaşıyoruz muhtemelen, alt dişinin biri patladı biri de yeni çıkacak gibi beyazlamış.
Ş
Şerife K.
26 Mart 2026 14:00
Benim kızım 2 buçuk saat zor dayanıyor sabah uyanınca 150 ml içiyor gün içerisinde 120 ml içiyor yatana kadar 5-6 kere besleniyor sizde de böyle mi acaba bir şeyi yanlış mı yapıyorum 2 buçuk saat az değil mi
E
Esra A.
26 Mart 2026 14:29
Benim bebeğim de bir hafta sonra 7 aylık olacak kilosu 7800 civarında 3 4 saatte bir 120 anca içebiliyor günde maksimum 6 kere içiyor her bebeğin acıkma süresi farklı sanırım bana da bebeğim az içiyor gibi geliyor
B
Büşra K. ..
26 Mart 2026 16:39
Diş ya da başka bir huzursuzluğu olabilir. Sıkılıyor da olabilir kucak isteme gibi bir huyu var benim bebeğimin de bu aralar. İlk başlarda benim bebeğim de çok zor dayanıyor gibiydi, her gün 15 dakika ya da 10 dakika ileri atarak yavaş yavaş alıştırdım. Öncesinde çok sık beslenmek istiyordu aynı sizin gibi. Fakat bunları da denediğiniz ve ihtimalleri ortadan kaldırdığınız halde eğer hâlâ çok istiyorsa bebeğinizin ihtiyacı var demektir. Kilosunda aşırılık yoksa miktarı kendilerinin belirlemesi daha doğru diye düşünüyorum. Ben doktorumuza günde kaç ml içebilir diye sorarak kilosuna göre hesaplama yaptırmıştım. Doktorunuzdan böyle bir şey isteyip içtiği miktarla karşılaştırarak da fazla mı az mı bakabilirsiniz. Kendi görüşüm yanlış bir şey yapmıyorsunuz çünkü benim bebeğim de 5 biberon içiyor 120 ml den.
B
Büşra K. ..
26 Mart 2026 16:40
Benim bebeğim de bir hafta sonra 7 aylık olacak kilosu 7800 civarında 3 4 saatte bir 120 anca içebiliyor günde maksimum 6 kere içiyor her bebeğin acıkma süresi farklı sanırım bana da bebeğim az içiyor gibi geliyor
Yükleniyor...