Sadece Kendi Yemek İstiyor
176 görüntüleme
K
Kübra Ü.
22 Ağustos 2026 00:17
Kızım 9 aylık herşeyi kendi yemek istiyor ama haliyle sıvı şeyleri yediremiyorum çorba gibi muhallebi yoğurt gibi şeyler kaşığı da kendi tutmak istiyor bu durumu yaşayan var mı acaba
H
Hasine K.
22 Ağustos 2026 00:40
Bence bu çok güzel bir şey sofra serin önlüğünü takın izin verin kendisi yesin katı şeylerle ugrasirken eline de bir kaşık verin bir taraftanda kendiniz yedirin benim kızım 11 aylık hiçbir şekilde yemek yemiyordudu yaklaşık bir aydır sofrayı serip önüne koyuyorum bir taraftan da ben yediriyorum böyle yapınca çocuğun iştah açıldı
K
Kübra Ü.
22 Ağustos 2026 00:42
İşte sorun şu ki bi taraftan ben uzatınca onu da eline almak istiyor 臘♀️
O
Ozlem
22 Ağustos 2026 01:53
Bizde öyleydik. Kaşığı hep kendisi tutmak istiyordu. Şuan 16 aylık kendi kaşığı tutarak yiyor. O dönemler çorbayı küçük kaseye ya da bardağa koyup içirmeye çalısıyordum ya da yıkanabilir gıda poşeti var onun içine koyuyordum. Dökünce ellerini yalayıp yiyordu 🫠
H
Hasine K.
22 Ağustos 2026 02:00
Alışacak ve geçecek onlar büyüdükçe daha küçük hallerini özlüyor insan😌

Damla B.
22 Ağustos 2026 08:23
Çok zor bir süreç ama sonunda mutlı olan siz olacaksınız. Kızım da hep kendi yemek isterdi. Yoğurda elini sokar elini yalardı. Her çorbayı katı gibi yaptım kaşık kullanamasa da elini daldırıp daldırıp yedi. Genel olarak hep parmak gıda verdim. Şu an 15 aylık ve kaşıkla minimal düzeyde kendini yediriyor. İlk başlarda benim yedirmemi de istemiyordu ama önüne koydum oraya buraya attı birazını yedi yemedi yorucu ve uzun bir zamandı, ama sonra o iyice kendi yemeye odaklanınca bir yandan ben verdim. Şu an ben yemeğini yedirirkem o yoğurdunu kaşıklamaya çalışıyor ya da eline köfte poğaça makarna veriyorum o yerken ben yanında kendim besliyorum. Bebeğiniz bu beceriyi yeni kazandığı için bağımsız olarak yapmaya çalışması normal. Biraz alan tanıyın ona ve siz de onu sinirlendirmeden yanında yedirmeye çalışın. Ben bazen 3 4 kaşık kullandım. İkisini elinde tuttu ben yenisini verince boşu attı onu aldı vs vs. Zor ve pis bir durum ama şu an kendini besleyebiliyor olması bile çok güzel.
Çevrem hep aman ne gerek var zorla sen yedir elbet öğrenecek yemek yemesini dedi ama dinlemedim. Siz de bebeğinizin zevk aldığı şekilde beslenmesine izin verin. Daha iştahlı ve güzel yiyorlar böyle
Çevrem hep aman ne gerek var zorla sen yedir elbet öğrenecek yemek yemesini dedi ama dinlemedim. Siz de bebeğinizin zevk aldığı şekilde beslenmesine izin verin. Daha iştahlı ve güzel yiyorlar böyle
Yükleniyor...