Sadəcə Konşmak İstiyorum

398 görüntüleme
M

Mlk

16 Ağustos 2026 23:52
Benim oğlum şu an 23 aylık. Geçen gün hastalandı, ateşi çıktı. Gece boyunca hiç uyumadan başında bekledim, ona ben baktım. Sabah erkenden kalkıp yine onunla ilgilendim, yemeğini hazırladım ama iştahsız olduğu için yemek yemedi. Onun için çok endişelendim, üzerine titredim. Sonunda çok şükür çocuk iyileşti ama bu sefer onun peşinde koşmaktan, uykusuzluktan ve stresten kendim hastalandım.

Evde tek başımayım; kayınpederime bakıyorum, eşime bakıyorum, çocukla ilgileniyorum. Aynı zamanda evi toparlamaya, temizlemeye ve çamaşırları yıkamaya çalışıyorum. Her gün hiç aksatmadan hem evdekiler için hem de çocuk için ayrı ayrı taze yemek pişiriyorum. Tüm bu ev işlerini ve yemekleri ancak çocuk öğlen uyuduğu zaman yapabiliyorum. Bu yüzden geceleri çok geç yatıyorum, sabahları ise çocukla ilgilenmek için erkenden kalkıyorum.

Oğlum asla tek başına oynamıyor, televizyon da izlemiyor. Ev işlerimi yapabilmem için yanına oturmamı, sadece onunla ilgilenmemi istiyor. Ben ne iş yaparsam o da benimle aynısını yapmak istiyor, beni hiç rahat bırakmıyor. Tüm bu koşturmacanın, yorgunluğun ve uykusuzluğun arasında bir de üzerine bana ‘temiz değilsin, evi iyi toplamıyorsun’ diye haksız sözler söylüyorlar, kalbimi kırıyorlar.

Daha dün eşimle çocuk hakkında konuşup kendi aramızda gülüşüyorduk. O sırada kayınpederim evde namaz kılıyormuş, bizim güldüğümüzü duyup birden üzerimize bağırdı, ‘Ben namaz kılıyorum, neden sessiz olmuyorsunuz?’ dedi. Olay büyüdü; anneme, eşimin annesine kadar çok ağır hakaretler edildi, küfürler havada uçuştu. Çocuk korkudan ağlamaya başladı. Ben zaten uykusuzluktan ve bu haksızlıklardan çok yoruldum. Bugün de kayınvalidem telefon açmış, kızının (görümcemin) ve babasının benim hakkımda arkamdan böyle ağır konuştuğunu bana anlatıyor. Ben artık gerçekten çok yoruldum."
M

Melahat G. S.

17 Ağustos 2026 00:27
Çok zor bir psikoloji zaten ama burda eşiniz sizin arkanızda durmalı sizde ayrı bir ailesiniz bunun farkında olmalı
E

Eda D.

17 Ağustos 2026 02:53
Çok zor zaten 4 te 4 lük temizlik yapsak bile gideceği yarım saat bile değil bebekle 21 aylık kızım var hafta sonu eşimle her tarafı temizliyoruz en azından bebekle rahat ilgilen yapalım beraber diyor pazartesi öğlene yine her yer heryerde oluyor yemegide akşam eşim gelince ertesi günkini yapıyoruz çünkü eşim gözlemliyor kızım hiç durmuyor sana iş yaptırmaz biliyorum ben der [hep.eşin](hep.eşin) yapsın o zaman bence öyle [söyle.ben](söyle.ben) 5dk kızımı bıraksam sandalyenin tepesinde oluyor yada tehlikeli başka yerde
M

Mlk

17 Ağustos 2026 08:32
"Eşimin babası (kayınpederim) bizimle Rusya'da yaşıyor. Kayınvalidem ise Azerbaycan'da kalıyor ama Haziran ayından Ağustos ayına kadar bizim yanımıza gelip kalıyor. Biz buraya (Rusya'ya) karpuz işi için geliyoruz. Eşim çok yoğun çalışıyor. İki odalı, dar bir evde kirada kalıyoruz. İnanın ne yapacağımı şaşırdım.Ben her gün büyük bir emekle hem kayınpederime hem eşime taze yemekler pişiriyorum ama kayınpederim benim pişirdiğim yemekleri asla yemiyor. Eşime diyorum ki: 'Baban yemek yemiyor, israf olmasın, yemeği daha az pişireyim.' Eşim ise bana karşı çıkıp, 'Yok, ne fark eder, belki aniden yer, çok pişir' diyor. Sonuçta o kadar yemek çöpe dökülüyor, israf oluyor. Ben sabahtan akşama kadar üzüntüden ve koşturmaktan yemek yemeyi unutuyorum, artık midem her gün ağrıyor. İnanır mısınız, benim bu stresimi hisseden 23 aylık bebeğim de hiç durmuyor, her şeye içini çeke çeke ağlıyor. Ben gerçekten çok yoruldum.Biz Ağustos ayında Azerbaycan'a döneceğiz ama orada da kayınvalidemgilde kalmamız gerekiyor. O eve hiç gitmek istemiyorum. Çünkü orada hem kayınvalidem hem kayınpederim bir arada olacak. Zaten kayınpederim benimle asla düzgün konuşmuyor, beni insan yerine koyup dinlemiyor bile. Bu durumları bilen tecrübeli insanlar bana ne tavsiye verir? Eşim tam bir ana kuzusu; anası babası ne derse onun için kanundur, benim hiçbir sözümün onun yanında hükmü yok. Babası bana ne kadar haksızlık etse de eşim hep 'Babam haklı' diyor. Ben haklı olsam bile onların gözünde hep suçlu ve haksızım.Ben ne hamileliğimi güzel yaşayabildim ne de çocuk doğduğunda lohusalığımı bildim; o günlerden beri hep ağlıyorum. Şimdi de beni bir gün bile rahat bırakmıyorlar ki huzurla yaşayayım."
G

Gökçin N.

17 Ağustos 2026 08:35
Kayınvalideniz ve görümceniz varken neden kayınpederinize siz bakıyorsunuz? Siz köle değilsiniz. Eşinizin arkanızda durması lazım. Şuan önceliğiniz kesinlikle bebeğiniz. Ne temizlik ne yemek. Eşiniz de yemek yapabilir, temizlik yapabilir. Hele sizin kendi evinizde eşinizle gülüşmenize kimse birşey diyemez. Küfür ne demek. Eşinizle ciddi ciddi konuşun. Gerekirse çift terapisine gidin
M

Mlk

17 Ağustos 2026 08:50
Gökçin Noyan
Kayınvalideniz ve görümceniz varken neden kayınpederinize siz bakıyorsunuz? Siz köle değilsiniz. Eşinizin arkanızda durması lazım. Şuan önceliğiniz kesinlikle bebeğiniz. Ne temizlik ne yemek. Eşiniz de yemek yapabilir, temizlik yapabilir. Hele sizin kendi evinizde eşinizle gülüşmenize kimse birşey diyemez. Küfür ne demek. Eşinizle ciddi ciddi konuşun. Gerekirse çift terapisine gidin
Benim eşim yemek işine elini bile sürmez. Hastalandım, bana dedi ki: 'Kalk yemek pişir, babam (baba) aç olur, gelip yemek yer.' Ben onların gözünde sadece bir köleyim, ancak çalıştırıyorlar. Görümcelerime (kızlarına) hiç yüklenmezler; onlar çalışıyorlar, geziyorlar, kendi istediklerini yapıyorlar. Ben ise sabahtan akşama kadar evde iş yapıyorum, çocuk bakıyorum. Eşim hasta olduğunda annesi (kayınvalidem) diyor ki: 'Ona iyi baksın, Melek sana şunu yapsın, bunu yapsın.' Ben mide hastasıyken (midem kötüyken) bana neden böyle demediniz? Ben insan değil miyim? Bunların kızları dünyaya tertemiz, sorsan öyle derler."
S

Sibel Y.

19 Ağustos 2026 19:38
Boşayın gitsin. Bu devirde bu ne zulümdür.
Z

Zeynep A.

Premium Üye
21 Ağustos 2026 12:07
Hayat şartlarınızı bilmeden boşanın gübi bir şey söyleyemem. Ama mesleğiniz varsa, aileniz varsa ve arkanızda duruyosa blöf için bile olsa bırakın. Ben böyle insanların özellikle eşinizin bundan anlayacağını düşünüyorum. Hemen çağırdığında da dönmeyin birkaç kere kapınıza gelip gitsin kıymetinizi anlasın. Ya da hiç bunlara girmeden kabul ederse direkt çift terapisine başlayın. Ya da evde psikolojinizin bozuk olduğunu belli edecek şekilde davranın. Aynı şeyler yaşandığında bağıra çağıra ağlayın indirin tabağı çanağı kapatın kendinizi ve bebeğinizi odaya saatler ertesi güne kadar çıkmayın. Planlı yapacağınız için bebek ve kendiniz için odaya almanız gerekenleri alın. Ben bunları yapardım içinde olduğum duruma göre. Siz tepki vermeden ne yaşadığınızı da sizin kıymetinizi de anlamazlar. Bunların hiçbirini yapamıyorsanız bebeğiniz ve kendinizle ilgilenmek haricinde de evde başka bir şey yapmayın. Zaten yaparken de kıymetini bilmiyorlar bari yapmayın öyle hakaret etsinler en azından boşuna olmaz, bunu yaparken de size gelip gidip söylendiklerinde tepki vermeyin önünüze bakın
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir