Sabah Kahvaltı

203 görüntüleme
F

Filiz S.

21 Temmuz 2026 10:45
Sabah hiç bir şekilde kahvaltı yapmıyor ne verirsem vereyim sadece Labne ve salatalık yemek istiyor yumurta hiç yemiyor artık
H

HafsaÖ.

21 Temmuz 2026 10:51
Bizimki de aynısı tıpkısı :)
B

Büşra Y. A.

21 Temmuz 2026 12:27
Kendi mi yiyor siz mi besliyorsunuz? Benim bebeğim de yalnızca yumurta ve tahin pekmez yiyor hatta tahin pekmez verince yumurtayı da yemiyor hep tatlı şeyler istiyor. 2-3 gün önüne salatalık koyup kendi deneyimlemesi için serbest bıraktım yemiyordu önceden. 2 gün sonra yemeye başladı. Bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ama kendileri deneyimleyip yemek istiyorlar 10-12 ay civarı
H

HafsaÖ.

21 Temmuz 2026 12:27
Benim hep kendisi yiyor o kadar kendisi yiyor kş artık benim verdiğimi kabul etmiyor hiçbir şekilde
B

Büşra Y. A.

21 Temmuz 2026 12:32
Önüne farklı şeyler koyup sadece görmesini bile sağlamanız belki zamanla onu deneyimleme isteği oluşturabilir. Bir besini kabul etmesi için 15-20 kez karşılaması bile gerekebilirmiş
O

Ozlem

21 Temmuz 2026 12:42
HafsaÖ.
Benim hep kendisi yiyor o kadar kendisi yiyor kş artık benim verdiğimi kabul etmiyor hiçbir şekilde
Ne kadar süredir öyle ? Benim kızımda aynı şekilde benden kabul etmiyor kendi yiyor ama az yiyor ya da boş kaşığı ağzına götürüyor yediğini sanıyor ben karışınca sinirleniyor 🤦🏻♀️ acaba ilerleyen zamanlarda düzelir mi ki bizden tekrar kabul etmeye başlar mı
Ö

Öykü K.

21 Temmuz 2026 13:01
Kaç aylık bebeğiniz
F

Filiz S.

21 Temmuz 2026 13:04
Büşra Yaren Ataş
Kendi mi yiyor siz mi besliyorsunuz? Benim bebeğim de yalnızca yumurta ve tahin pekmez yiyor hatta tahin pekmez verince yumurtayı da yemiyor hep tatlı şeyler istiyor. 2-3 gün önüne salatalık koyup kendi deneyimlemesi için serbest bıraktım yemiyordu önceden. 2 gün sonra yemeye başladı. Bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ama kendileri deneyimleyip yemek istiyorlar 10-12 ay civarı
Salatalık eline verince kendi ısırıp yiyor ama şuan sadece dağıtmakla ilgileniyor kendi yemeyehenüz başlamadı benim oğlum 1 yaşında pekmez verince benim ki de onu yemiyor ve diğer verdiklerim de o zannediyor hiç birini ağzına almıyor
F

Filiz S.

21 Temmuz 2026 13:04
Öykü K
Kaç aylık bebeğiniz
1 yaşındü
G

Gökçin N.

21 Temmuz 2026 13:13
Benimki yumurta yemediğinde hemen fincan kek yapıyorum. Bayıla bayıla yiyor.

1 yumurta, 1 tatlı kaşığı labne (yoğurt da olur), 2 çay kaşığı yulaf unu, yarım ceviz ezilmiş, 1 tatlı kaşığı tahin, 2 tatlı kaşığı pekmez, kaşığın ucuyla karbonat. Bunları çırpıp yağlanmış fincana döküyorum. Kaynayan tencerede kısık ateşte suya koyup tencerenin kapağını kapatıyorum. Mis gibi ıslak kek kıvamında bir öğün oluyor. Artarsa ben yiyorum.
H

HafsaÖ.

21 Temmuz 2026 13:31
Benim de 1 yaşında kendisi yemek istiyor her şeyi ama tabi yiyemiyor yumurtanın tüm türevlerini denedim fincan sahan haşlama başka türler olmuy maalesef :(
F

Filiz S.

21 Temmuz 2026 13:32
Gökçin Noyan
Benimki yumurta yemediğinde hemen fincan kek yapıyorum. Bayıla bayıla yiyor.

1 yumurta, 1 tatlı kaşığı labne (yoğurt da olur), 2 çay kaşığı yulaf unu, yarım ceviz ezilmiş, 1 tatlı kaşığı tahin, 2 tatlı kaşığı pekmez, kaşığın ucuyla karbonat. Bunları çırpıp yağlanmış fincana döküyorum. Kaynayan tencerede kısık ateşte suya koyup tencerenin kapağını kapatıyorum. Mis gibi ıslak kek kıvamında bir öğün oluyor. Artarsa ben yiyorum.
Bunu yarın deneyeceğim teşekkür ederim 😊
Ö

Öykü K.

21 Temmuz 2026 13:33
Filiz Sefertaş
1 yaşındü
Kendi haline bırakın benimki de oyleydı yanında yemek yiyin sofraya birlikte oturun sakin kalın pofidik tarifi veriyim mi boyle sunger kek gibi yumurta oluyor cok severek yiyolar benim oglumda yemiyodu yunurta onu yiyipdu
H

HafsaÖ.

21 Temmuz 2026 13:35
Lütfen tarif verin her şeye açığım
S

Semiha E. K.

21 Temmuz 2026 14:07
HafsaÖ.
Benim de 1 yaşında kendisi yemek istiyor her şeyi ama tabi yiyemiyor yumurtanın tüm türevlerini denedim fincan sahan haşlama başka türler olmuy maalesef :(
Muzla deneyin benim kizimda sade hic bir sekilde istemedi. Küçük tavada iki jasik suyun içine kirip suyunu cekene kadar karistirarak pisir daha sonra ezdigim muzun icine koyup katistiriyordum oyle yedi 4 yasina kadar
Ö

Öykü K.

21 Temmuz 2026 14:55
HafsaÖ.
Lütfen tarif verin her şeye açığım
1 yumurta

1 tatlı kasıgı yogurt

1 yemek kasıgı yulaf yada normal un

taze soğan ya da dereotu bi çimdik karbonat koyun kabarır

Tuz

Karıstırıp kahve fincanına koyuyorum yağlayın fincanı

Tencerenin içine koyup yarısına kadar kaynar su koyup 10 dakika pişiriyorum kek gibi oluyor isterseniz içine peynir koyun sonra dörde bölüyorum hem tutup kendi yiyebiliyor isterseniz labne sürün çok güzel olur
Ö

Öykü K.

21 Temmuz 2026 14:56
Yere atsa bile leke yapmaz hep kendi tutacagı seyler yapmaya çalışın yere attıcak anca 1.5 yaşa kadar düzelmiyo o
G

Gökçin N.

21 Temmuz 2026 14:57
1 çorba kaşığı tarhanayı suda çözündürüp pişiriyorum, hafif kıvam alınca içine yumurta kırıyorum bu da olabilir.

O yumurta yenecek :)
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir