Sabah Erken Uyanma( Uyumak İstiyorum)

511 görüntüleme
R

Rukiye

Premium Üye
15 Ağustos 2026 09:35
18 aylık oğlum, erken yada geç uyuması farketmiyor sabah 6 da uyanıyor. Hatta bazen 5.45 de kalkıyor. Odada ışığa engel perde de var ama yine de kalkıyor. Nasıl uzatabilirim bunu
S

Sultan ..

15 Ağustos 2026 09:58
Valla ben de ayni dertten muzdaribim gece sık uyandığı yetmiyomus gibi bide 6dan sonra uyumuyo, gündüz uykularını teke düşürmek falan işe yariyo diyolar ama sanmıyorum ya
R

Rukiye

Premium Üye
15 Ağustos 2026 10:14
Sultan
Valla ben de ayni dertten muzdaribim gece sık uyandığı yetmiyomus gibi bide 6dan sonra uyumuyo, gündüz uykularını teke düşürmek falan işe yariyo diyolar ama sanmıyorum ya
zaten tek e düşürdü aslında ,ben uyutmayı denedim ikinci uyku için ama kendisi istemiyor. Yani uyuduğu ona yetiyor mu bilmiyorum ama bana yetmediği kesin
N

Nur

15 Ağustos 2026 11:35
Farklı uyuma sitilleri deneyin bende aynı durumdan muzdariptim sonradan tevafuk oldu yatağımda bırakmış yanına uzanmıştım biraz dönüp dönüp kendi uyudu bana dokunarak. Bende örneğin uykusu var veya uyku saati geldiğinde kucağımda mama yedirirken uyutmaya çalışınca direniyorsa ya beşiğe koydum sol yanına yatırıp denedim uyudu başka gün böyle denedim uyumadı bu sefer yatağa veya düz zemin olan koltuğa geniş yatacağı şekilde yatırıp yanına uzanıp denedim bu seferde öyle uyudu her uykuya direnip uyumak istediğinde ya yerini ya da pozisyonu değiştim belli bir aydan sonra kendileride uyumak istiyorlar aslında gözlemleyip neyi istediğini ne şekil istediğini öğrenince istekleri arasında geçişler yaparak rahat edebilirsiniz biz bazen ayakta bazen beşikte bazen benim yatağımda bazen koltukta bazende hepsini deneyip en son sevdiği rahat ettiği sitilde uykuya geçiyoruz. Birde gündüz için söylüyorum uyumadan önce enerjisini atıcak yorucak ama uykusunu dağıtmayacak aktiviteler yaptırın gerekirse uyumadan önce duş aldırıp hafif masaj yapıp uyutun. Tabiki her bebek kendine özel ben kendi gözlemlerimi söylüyorum belki deneyip faydasını görürsünüz diye ama şuan diş çıkarıyor biraz uyku saatleri değişti en azından geceleri sadece 2 kez uyanıp beslenip tekrar uyuyor eskisi gibi her uyanmada ağlayıp uyanık kalma durumu bu şekilde geçti diş süreci şuana kadar oluşan düzenleri maalesef bozuyor bizde dişi için napıcaz onu kara kara düşünüyoruz her şeyi denedim ama akşam olduğu zaman bizim seremoni başlıyor bitmek bilmiyor her aşamaları büyüdükçe zorlaşıyor sanki
N

Nur

15 Ağustos 2026 12:06
Birde bizde hala 6.45 veya 7 civarı uyanıyoruz 2 veya 3 saat bazen karnı üstüne halısına koyup emekliyor oyuncaklarla oynuyor yoruluyor enerji atıyor bu süre 1 buçuk saate düşüyor haliyle yorulunca mama yiyip uyumak istiyor mızıldanmaya başlayınca hemen almıyorum başka şeyle dikkatini çekip iyice uykusunun gelmesini sağlıyorum böylece rahat uyuyor 2 buçuk 3 saate yakın. Zaten sizin minik 1buçuk yaşında aktiviteleri ve uyanık kalma süresi farklıdır giderek uzamıştır belkide bizim 2 veya 3 saatse sizin 5 veya 6 saate yakındır gündüz en geç 15 .00 den önce uyanık olsun parka vs çıkarın enerjisini bol bol atsın enerjilerini atamadıkları zamanda huzursuz oluyorlar uyanıklık süresini kaçırıncada yine bu sefer kortizol hormonu artınca iyice direnç gösteriyorlar. Gece uykuya geçmeden öncede ben bazen zorda kalınca ör. Dün uyutamadık ne yaptıysak banyo yaptırdım kısa duş aldırıp masaj yaptım mamasını yedi ve uyudu gece de saat 2.50 de uyandı sonrada 6. 45 de uyandı beşikte kendi kendine oynadı huzursuzlandığı anda biraz daha tutup mamasını hazırlayana kadar durdu ve 7 buçuk ta uyudu hemen 9 buçuk civarı uyandı ve tekrar oynattım oyun halısında kitaplarıyla çıngırakla ve vakumlu çubuk oyuncaklar var dikkatini çekiyor onlarla oynadı 11.20 de uyudu ve 35 dk sonra maalesef uyanma sinyallerini farkedemediğim için uyandı :)) yanında olsaydım emzik veya mama verince tekrar uyuyordu ama gündüz için yine yeterli bir sonraki uyku saati 2 buçuk 3 civarı ek gıdasını yedikten ve oynadıktan sonra tekrar uyuyıcak bizim rutinimiz bu şekilde geçiyor diş için önerileriniz varsa öğrenmek isterim :')
S

Sultan ..

15 Ağustos 2026 12:26
Rukiye
zaten tek e düşürdü aslında ,ben uyutmayı denedim ikinci uyku için ama kendisi istemiyor. Yani uyuduğu ona yetiyor mu bilmiyorum ama bana yetmediği kesin
Uyudukları onlara yetiyo bence ama ben artık cok zorlanıyorum söyle kesintisiz uyuyup istediğim zaman kalkmak istiyorumm
s

sslslsl

15 Ağustos 2026 13:00
aksam kacta uyuyor? benim oglum da ayni ya 14 aylik suan alarm calarmis gibi sabah 6 da fix uyaniyoruz
Emine M.

Emine M.

15 Ağustos 2026 13:37
Kızım 4 yaşını 3 ay geçti gece geçte erken de yatsa sabah 7 de kalkar bebeklikten beri böyle asla uyumadım geçmiyor hatta alerji hapı kullanıyor o bile etki etmiyor minnacık bebekti o zaman da öyleydi tüm hamileliğim boyunca 7 de kalkıp işe gittim ondan heralde  inanacağım bir bu kaldı 
F

Fikriye N. G.

15 Ağustos 2026 13:43
Oda ısısını kontrol edin bir de gündüz uykusu yapıyorsa onları gözden geçirin
Emine M.

Emine M.

15 Ağustos 2026 13:45
Fikriye Nur Gül
Oda ısısını kontrol edin bir de gündüz uykusu yapıyorsa onları gözden geçirin
Gündüz uyumaz yorgunluktan oturur kalsa yine uyumaz kışın 21 de yazın 22 he yakın yatırıyorum sabah yine aynı saat alerjik oldugu için ısıya neme dikkat ediyrum yine de kalkıyor saat gibi :)
B

Bircan S.

Premium Üye
15 Ağustos 2026 20:19
Bizde de durum aynı bende uyumak isyiyorum ama artık güne 6 da başlıyoruz kahvaltı yürüyüş falan derken ilk gündüz uykusunu 9:30 da tekrar uyuyor yaklaşık 1,5 saat tabi ben de onunla bayılıyorum sanırım normal olan bebişlerimizinki bana kalsa 12 ye kadar uyurum çünkü
R

Rukiye

Premium Üye
21 Ağustos 2026 20:36
sslslsl
aksam kacta uyuyor? benim oglum da ayni ya 14 aylik suan alarm calarmis gibi sabah 6 da fix uyaniyoruz
Geç gördüm kusura bakmayın, akşamları 20.30-21.00 gibi uykusu geliyor bu saatler arasında uyuyor,bazen 21.30 -22.00 a da sarkıyor ama tek uyku yapıyor gün içinde
N

Nurdan G.

26 Ağustos 2026 09:35
Bizde de ayni durum ve dogdugundan beri boyle aksam erken kadar sabah erken kalkar. Gece gec yattigi (23.00 falan) zamanlarda bile sabah 7yi asla gecirmez. Normalde 11 - 14 saat arasi uyumasi gerekirken bizimkine 9 saat yetiyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir