Saat Başı Uyanma
67 görüntüleme
E
Ebru T.
23 Şubat 2026 00:51
Kızım 5,5 aylık gece 01.00-02.00 den önce uyumuyor. 1 saat aralıklarla da uyanıyor emmek istiyor. Mama vermeme rağmen aynı şekilde devam ediyor. 4. Ay da kolay geçmemişti tam düzeldi derken bu sorun çıktı. Gündüz 1 uyku yapıyor 40 dk en fazla 55 dk uyanıyor. Sebebi ne olabilir?

İlayda Ç.
23 Şubat 2026 01:47
Uyku hijyenini araştırmanızı tavsiye ederim ♥️ bunun dışında rutin oluşturmanız çok önemli. Gece sevdiği ince bir battaniyeyi verebilir, kırmızı loş ışık deneyebilir yada zifiri karanlık deneyebilir, duşa sokabilir, hafif şekilde sallayabilirsiniz. Bebeğiniz neyi sevdiğini size mutlaka belli edecektir. Onun dışında odasının çok sıcak olmaması ve kalın giydirmediğinize çorapla uyutmadığınıza dikkat edin. Sabah erken kaldırmanızda faydalı olacaktır genellikle öğlene kadar uyuyan bebekler geç saatlere kadar uyumuyor. Benim bebeğim de gece mama verdiğim zaman sık sık uyanır 5,5 aylık olmuş bi bebek artık gece beslenmese de olur ama siz mama verdikçe normal gündüz rutininde beslenmek isteyecektir. ( doktorunuza danışın genel yorum yapıyorum)
E
Ebru T.
23 Şubat 2026 01:51
Uyku rutini var aslında 20.30-21.00 da uyuyor ama emerken uyuyor beşiğe koymaya kalkınca uyanıyor. Doktor dişten uyanır diyor Vitadent granül verdi kullanıyorum ama bir fayda görmedim açıkçası. İlk uykusuna çok geç geçiyor ki saat 2 ye geliyor ve 3 defa uyuttum beşiğe koyarken uyandı.