Saat Başı Uyanma
245 görüntüleme
A
Alara D.
22 Ocak 2026 08:15
Bebeğim 6 aylık, doğumdan [5.aya](5.aya) kadar aralıksız 7-8 saat uyurdu gece sadece 1 kere kalkardı çok nadiren 2 kere kalkmıştır. Son 1 aydır saat başı uyanıyor geceleri. Bazen mama istiyor, bazen sadece yatakta mırıldanıyor kendi kendine, bazen ağlıyor ama uykuya dalması çok zor oluyor. Halbuki tok oluyor, yaptığım herşey doğduğundan beri yaptığın rutinlerle aynı. Saat başı kalkmak nedir ya gerçekten bende bittim artık. Neyden kaynaklanıyor çözemiyorum.
F
Fatma S.
22 Ocak 2026 08:34
Diş olabilir

Ceren
22 Ocak 2026 09:06
6. aydan sonra bizim de rutinimiz bu 4 kere kalkarsa iyi diyorum 10 kere kalkıyor bitmiş durumdayım 7 aylık şu an
G
Gökçin N.
22 Ocak 2026 09:11
Bence diş (umarım) . Kızım 6.ayın sonunda aynı şekildeyiz. Özellikle 4ten sonra çok sık uyanır oldu . Desteksiz kendi yatağında uykuya geçiyor,uyumadan 1 saat önce meme işi bitiyor,rutini var,oda nemi sıcaklığı sabit,altı temiz... Geriye bir tek diş kalıyor. Ben de çok yorulmuş durumdayım,işe başlayacağım bir de. Geçici bir süreç olarak değerlendirip sabrediyorum.

Seda C.
22 Ocak 2026 09:49
Bebeğim 6 buçuk aylık ve diş döneminde şuan bunu yaşıyorum. Emin olmamın nedeni de bir dişi çıktı ucundan biraz galiba [2.de](2.de) çıkıyo o yüzden devam ediyo uyanmalar gece huzursuzluk
B
Betül ..
22 Ocak 2026 09:55
Öncelikle maşallah zaten bebişiniz aylardır sizi uyutuyormuş ne güzel benim bebiş de 6 aylık daha bir kere 5 saat aralıksız uyumuşluğum yoktur :') ama bizimki de bu aralar saat başı uyanıyor normalde bu kadar değildi muhtemelen diş kaynaklı yani sabredicez yapacak bir şey yok
B
Büşra T.
22 Ocak 2026 10:21
6.9 ay uyku gerilemesi benim bebegımde geceleri 6 aya kadar uyanmazdı 6 aydan sonra uyanıyor diş sıkıntıları da vardır

Mihriban Y. ..
22 Ocak 2026 10:35
Bebeğim 8 ay 20 günlük gece gündüz bütün uykularını desteksiz uyuyor fakat gece iki saatte bir uyanıp emip geri uyuyordu. Ben desteksiz uyuduğunu zannederken aslında geceleri meme desteği aldığı için uyanmalar sıklaştı. Yaklaşık bir haftadır uyandığında eğer son beslenmesinden bu yana 4 saat geçmemişse emzirmeden uykuya geri döndürmeye çalışıyorum ilk başlarda çok ağladı şimdi daha iyi. Dün akşam 19:00 da gece uykusuna yatırdım o uyanmadan 9:30 da rüya beslenmesi yaptım ve gece 12 ye kadar uyanmadı sonrasında 02:00 de tekrar emiz sabah 7 ye kadar uyanmadı. Bu birkaç günde aldığım sonuç hala süreçteyiz tabi ama gece her uyanmasında meme vermeyip uykuya geri döndürmeye çalışmak büyük fark yarattı bizde.
A
Alara D.
22 Ocak 2026 14:43
6. aydan sonra bizim de rutinimiz bu 4 kere kalkarsa iyi diyorum 10 kere kalkıyor bitmiş durumdayım 7 aylık şu an
A
Alara D.
22 Ocak 2026 14:44
Bence diş (umarım) . Kızım 6.ayın sonunda aynı şekildeyiz. Özellikle 4ten sonra çok sık uyanır oldu . Desteksiz kendi yatağında uykuya geçiyor,uyumadan 1 saat önce meme işi bitiyor,rutini var,oda nemi sıcaklığı sabit,altı temiz... Geriye bir tek diş kalıyor. Ben de çok yorulmuş durumdayım,işe başlayacağım bir de. Geçici bir süreç olarak değerlendirip sabrediyorum.
A
Alara D.
22 Ocak 2026 14:45
Bebeğim 6 buçuk aylık ve diş döneminde şuan bunu yaşıyorum. Emin olmamın nedeni de bir dişi çıktı ucundan biraz galiba [2.de](2.de) çıkıyo o yüzden devam ediyo uyanmalar gece huzursuzluk
Damağı beyaz beyaz olmuş ama görünürde bir diş yok henüz bizde, az kaldı sanırım.
A
Alara D.
22 Ocak 2026 14:46
Öncelikle maşallah zaten bebişiniz aylardır sizi uyutuyormuş ne güzel benim bebiş de 6 aylık daha bir kere 5 saat aralıksız uyumuşluğum yoktur :') ama bizimki de bu aralar saat başı uyanıyor normalde bu kadar değildi muhtemelen diş kaynaklı yani sabredicez yapacak bir şey yok
A
Alara D.
22 Ocak 2026 14:47
6.9 ay uyku gerilemesi benim bebegımde geceleri 6 aya kadar uyanmazdı 6 aydan sonra uyanıyor diş sıkıntıları da vardır
A
Alara D.
22 Ocak 2026 14:51
Bebeğim 8 ay 20 günlük gece gündüz bütün uykularını desteksiz uyuyor fakat gece iki saatte bir uyanıp emip geri uyuyordu. Ben desteksiz uyuduğunu zannederken aslında geceleri meme desteği aldığı için uyanmalar sıklaştı. Yaklaşık bir haftadır uyandığında eğer son beslenmesinden bu yana 4 saat geçmemişse emzirmeden uykuya geri döndürmeye çalışıyorum ilk başlarda çok ağladı şimdi daha iyi. Dün akşam 19:00 da gece uykusuna yatırdım o uyanmadan 9:30 da rüya beslenmesi yaptım ve gece 12 ye kadar uyanmadı sonrasında 02:00 de tekrar emiz sabah 7 ye kadar uyanmadı. Bu birkaç günde aldığım sonuç hala süreçteyiz tabi ama gece her uyanmasında meme vermeyip uykuya geri döndürmeye çalışmak büyük fark yarattı bizde.
A
Ayşenur T.
22 Ocak 2026 17:32

Mihriban Y. ..
22 Ocak 2026 18:19
Merhabalar desteksiz uyutmayı nasıl başardınız? Oğlum 5 ay 6 günlük uyku rutinimiz var gece uykusu için emiyor mayıştığında memeyi çekip yatağına bırakıyorum uyuyor evet ancak 40-45 dk sonra mutlaka uyanıyor. Tekrar uykuya dalması en az 1 - 1 buçuk saat sürüyor. Gece genelde 3’e kadar iyi uyuyor ancak sonrasında bir buçuk saatte bir uyanıyor. Gündüz ise daha fena sabah kalkıyor max 9 gibi. Bazen uyandıktan bir saat sonra hemen uyumak istiyor bazen iki saat sonra emziriyorum mayışınca bırakıyorum ve yine aynı max 45 dk sonra uyanıyor. Öğlen uykusunda da bu durum en az 2 3 kez tekrarlanıyor her 45 dk bir uyanıyor. 40. Dk dürtüyorum hareketlendiriyorum ancak gercekten buna bir çözüm bulamadım sinirlerim yıpranmış durumda.
S
Shırın ..
24 Ocak 2026 01:35
13 aylik olduk gece hiç uyumuyor ,sabah 5 de uyuyor ne yapsam duzeltemedim oyun oynamak istiyor kızım gündüz oyun oynarken uyuya kalıyor ne yapmalıyım nasıl düzelir uykularimiz