Rutin
70 görüntüleme
B
Büşra N. T. ..
1 Nisan 2026 22:44
Mesela bebek uykudan uyandığı anda 10 dakika boyunca yatağında sohbet muhabbet ediyoruz çünkü ağlamadan uyanıyor daha sonra kaldırıyorum ve emzirmeye başlıyorum 10-15 dakika bir emzirme sürecinin ardından 10-15 dakikada dik pozisyonda üstten gazını çıkarmaya çalışıyorum evin içinde dolaşıyoruz falan sohbet ediyoruz daha sonra yatırıyorum oyun matının üzerine egzersizler tam bir tane dönme egzersizleri oyunlar sohbet muhabbet kitaplar tutma uzanma çalışmaları vesaire yaptıktan sonra aradan uyandıktan bir saatte 10 dakika falan geçtikten sonra alt değiştirmek için odasına giriyorum altını değiştirdikten sonra nini açıp fış fışlayarak uykuya getirmeye çalışıyorum bu sırada bebek acıkmış olur mu veya bu sıralama nasıl olmalı, gündüz 4 veya 5 kere bu döngü gerçekleşitor gece uykusuna da 18.45 19.30 arası geçiş yapıyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye1 Nisan 2026 22:44
Bebeklerin günlük rutini oldukça önemlidir ve her bebek farklıdır. Senin paylaştığın rutininde, bebeğin uykudan uyandıktan sonra sohbet ve emzirme ile başlayan bir süreç var. Ardından gazını çıkarmak için dik pozisyonda üstten çalışıyor ve ev içinde dolaşıyorsunuz.
Bebeklerin aç kalabileceği maksimum süre genellikle 2-3 saat olarak kabul edilir, ancak bu süre bebekten bebeğe değişebilir. Senin belirttiğin gibi gündüz 4 veya 5 kez bu döngüyü gerçekleştiriyor ve gece uykusuna 18:45-19:30 arası geçiş yapıyorsan, bebeğin muhtemelen bu süreyi rahatlıkla atlatıyor.
Ancak, eğer bebeğin bu süreler içinde aç kalıyorsa veya huzursuz görünüyorsa, beslenme sıklığını veya miktarını ayarlamak gerekebilir.
İşte bazı öneriler:
1. Bebeğin açlık durumunu gözlemle: Bebeğin aç olduğunda ağlayarak veya emzirmeye çalışarak sinyal verir.
2. Emzirme sıklığını değerlendir: Gündüz 4-5 kez emzirme yeterli olabilir ancak gece uykusundan önce de emzirme yapmayı unutma.
3. Bebeğin tepkilerini izle: Eğer bebek emzirme veya gaz çıkarma sırasında huzursuzsa veya uyuyorsa, rutinde bazı ayarlamalar yapabilirsin.
4. Doktor ile görüş: Bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için düzenli kontrol ziyaretlerini ihmal etme.
Bebeklerin bireysel ihtiyaçları farklı olduğu için, en uygun rutini belirlemek için pediatrician ile görüşmek en iyisi olacaktır.
Bebeklerin aç kalabileceği maksimum süre genellikle 2-3 saat olarak kabul edilir, ancak bu süre bebekten bebeğe değişebilir. Senin belirttiğin gibi gündüz 4 veya 5 kez bu döngüyü gerçekleştiriyor ve gece uykusuna 18:45-19:30 arası geçiş yapıyorsan, bebeğin muhtemelen bu süreyi rahatlıkla atlatıyor.
Ancak, eğer bebeğin bu süreler içinde aç kalıyorsa veya huzursuz görünüyorsa, beslenme sıklığını veya miktarını ayarlamak gerekebilir.
İşte bazı öneriler:
1. Bebeğin açlık durumunu gözlemle: Bebeğin aç olduğunda ağlayarak veya emzirmeye çalışarak sinyal verir.
2. Emzirme sıklığını değerlendir: Gündüz 4-5 kez emzirme yeterli olabilir ancak gece uykusundan önce de emzirme yapmayı unutma.
3. Bebeğin tepkilerini izle: Eğer bebek emzirme veya gaz çıkarma sırasında huzursuzsa veya uyuyorsa, rutinde bazı ayarlamalar yapabilirsin.
4. Doktor ile görüş: Bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için düzenli kontrol ziyaretlerini ihmal etme.
Bebeklerin bireysel ihtiyaçları farklı olduğu için, en uygun rutini belirlemek için pediatrician ile görüşmek en iyisi olacaktır.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...