Rsv Pozitif
165 görüntüleme
A
Ayşe B.
17 Şubat 2026 01:06
Bebeğim 35 günlük rsv pozitif çıktı. Yatışı yapıldı. Uygulanan tedavilere yanıt alınamayınca yoğun bakıma alındı. Çok korkuyorum bir şey olacak diye. Atlatır mı bu hastalığı daha çok küçük ya da önerebileceğiniz bir şeyler olur mu

Ayça K. A.
Hemşire
17 Şubat 2026 03:15
Rsv illet bir hastalık, yoğun bakıma alınmasının sebebi dış ortamla ilişkiyi kesmek ve beslenmeyi hemşirelerin takip etmesini sağlamak aslında. Hastane ortamında özellikle yoğun bakımda gerçekten yoğun bir tedavi var. Öncelikle geçmiş olsun diliyorum lütfen korkmayın. Bebişiniz iyileşecek fakat iyileştikten sonra dış teması kesin ziyarete vs kimseyi kabul etmeyin biz insanlarımıza gelmeyin diyemiyoruz bazen ama demek lazım. Süreçle alakalı sormak istediğiniz her konuda bana ulaşabilirsiniz endişe etmekte çok haklısınız. İyileşecek bunu düşünerek güçlü durun 💕
A
Ayşe B.
17 Şubat 2026 09:17
Çok teşekkür ederim bi nebze olsa rahatlattınız 2 gündür kahroldum resmen minik kalbi dayanacak mı diye. Biz gelmeyin öpmeyin diyoruz ama aile büyüklerimiz alınganlık yapıp trip atıyor. Çocuk kucaktan kucağa maskot oldu resmen
H
Hatice K. Z.
17 Şubat 2026 15:00
Çok teşekkür ederim bi nebze olsa rahatlattınız 2 gündür kahroldum resmen minik kalbi dayanacak mı diye. Biz gelmeyin öpmeyin diyoruz ama aile büyüklerimiz alınganlık yapıp trip atıyor. Çocuk kucaktan kucağa maskot oldu resmen
F
Feyza Y.
17 Şubat 2026 15:19
Hiçbir kimseye gidip gelmedim kimseyi kabul etmedim babasına dahi öpmekte sınır koydum 3 ayına bastı artık tamam dedim bir arkadaşım çocuğuyla geldi alerji olduğunu söyledi çocuk birkaç öksürdü o gün bugündür bebeğim 4. Ayına girdi hala hastalıkla boğuşuyoruz bebeğim ben eşim sonra tekrar bebeğim resmen kısır döngüdeyiz yaşayan bilir her ne hastalık olursa olsun bırak öpmeyi aynı ortamda bulunmaları bile yetiyor hasta olmaları için çok geçmiş olsun rabbim şifa versin bebeklerimize içinizi ferah tutun onlar sandığımızdan daha güçlüler inşallah🌼
A
Ayşe B.
17 Şubat 2026 16:38
Rsv illet bir hastalık, yoğun bakıma alınmasının sebebi dış ortamla ilişkiyi kesmek ve beslenmeyi hemşirelerin takip etmesini sağlamak aslında. Hastane ortamında özellikle yoğun bakımda gerçekten yoğun bir tedavi var. Öncelikle geçmiş olsun diliyorum lütfen korkmayın. Bebişiniz iyileşecek fakat iyileştikten sonra dış teması kesin ziyarete vs kimseyi kabul etmeyin biz insanlarımıza gelmeyin diyemiyoruz bazen ama demek lazım. Süreçle alakalı sormak istediğiniz her konuda bana ulaşabilirsiniz endişe etmekte çok haklısınız. İyileşecek bunu düşünerek güçlü durun 💕
Sol ciğeri tamamen balgam olduğu için entübe etmek durumunda kaldılar. Balgamı aspire ettikten sonra çekilen röntgen daha temiz çıkmış. O kadar uygulanan yoğun bakıma sizce balgam tekrar eder mi 🙁
A
Ayşe B.
17 Şubat 2026 16:41
Çok geçmiş olsun. Amin inşallah. Dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden

Ayça K. A.
Hemşire
17 Şubat 2026 20:49
İlginiz için çok teşekkürler.
Sol ciğeri tamamen balgam olduğu için entübe etmek durumunda kaldılar. Balgamı aspire ettikten sonra çekilen röntgen daha temiz çıkmış. O kadar uygulanan yoğun bakıma sizce balgam tekrar eder mi 🙁

Ayça K. A.
Hemşire
17 Şubat 2026 20:59
Ne olur ümitsizliğe kapılmayın üzülmeyin demeyeceğim üzüleceksiniz tabii ama yıkılmayın siz annesiniz 💕
A
Ayşe B.
17 Şubat 2026 22:21
Yeter ki o hastaneden o hastalıktan kurtulduğunu göreyim asla ve asla tolerans göstermeyeceğim kimseye
A
Ayşe B.
17 Şubat 2026 22:22
Bir de içinizi rahatlatır mıyım bilemiyorum ama şunu paylaşayım oğlum hastaneden çıkınca hiç misafir kabul etmedim her türlü şey konuşuldu arkamdan hatta Mevlüt yapmak istediler de karşı çıktım diye dinsizlikle suçlandım tüm tabloyu biliyor olmama rağmen 2 aylıkken Mevlüt okutma ısrarına biraz da lohusa psikolojisi ile tamam dedim. Mevlüde gelen kendini bilmez bir akraba müsveddesi hastaymış ama kimseye söylememiş. Sonuç oğlum covid oldu. Hastaneye götürdüğümde artık beslenme de durma noktasındaydı bebeğimin doktoru 7 sene beraber çalıştığım hekim olunca evde bak sorun yaşamazsın desede oğluma yatış yaptırdım çünkü hemşire kimliğim bir yana artık anneydim hastanedeki bakımın evdekinden daha dakik daha ince olduğunu biliyorum. Sonra hastane süreci anneliğim, hemşireliğim sorgulandı bu gün geldiğimiz noktada oğlum 11 aylık ziyarete gelmek isteyen herkese ben çalışıyorum yeterince hastalıkla tanışıyor oğlum benim getirdiklerime alıştı ama dışarıya alışmamış olabilir kusura bakmayın kabul edemeyeceğim diyorum alınan kırılan istediğini konuşabilir. 2 aylık lohusa halimle kendi iç sesim bana neler yaptı bir ben bir Allah bilirim. O dönem yaşadığım acıyı sıkıntıyı zerre içinde hissetmedi kimse o nedenle kusura bakmasınlar ya da baksınlar. Bu da sizin için bir kırılma noktası olsun bırakın kim ne derse desin. Yıllarca bebek tedavi eden ben oğluma sadece ağlayabilmiştim çünkü anneyim…
Ne olur ümitsizliğe kapılmayın üzülmeyin demeyeceğim üzüleceksiniz tabii ama yıkılmayın siz annesiniz 💕

Ayça K. A.
Hemşire
18 Şubat 2026 01:10
İnşallah o minik kalbi bedeni dayanır. Çok korkuyorum kötü haber almaktan