Rsv Covid İnfluenza Salgınları
114 görüntüleme
S
Sibel Y.
11 Şubat 2026 22:25
Merhaba bu salgınlar tam olarak hangi aylarda azalmaya başlıyor bilgisi olan var mı mart ayında şehir dışında bebeğimin hastane randevusu var alerji için korkuyorum hastaneden ya da gidip gelirken salgına yakalanırız diye duruma göre ertelemek istiyorum yardımcı olur musunuz

Ebru K. ..
11 Şubat 2026 22:46
Çok haklısınız; maalesef sadece dışarı çıkınca değil, evde otururken de risk bitmiyor. 🏠 Babası getirebilir, gelen misafir getirebilir... Ben de bir dönem sizin gibi yapıyordum ama kızım virüsü eve gelen misafirin çocuğundan kaptı direkt. 🤒
Yani evde dursak da tam anlamıyla kaçış yok maalesef. Temkinli olmak tabii ki güzel ama hastalık ne yazık ki her zaman kaçınılmaz bir durum değil. 🌸
Yani evde dursak da tam anlamıyla kaçış yok maalesef. Temkinli olmak tabii ki güzel ama hastalık ne yazık ki her zaman kaçınılmaz bir durum değil. 🌸
S
Sibel Y.
11 Şubat 2026 22:52
Merhabalar çok haklısınız bunu zaten çok acı bir şekilde tecrübe ettim 5 aylıkken bronşiolitten hastanede yattık (hastanede normal poliklinik muayenesinde kaptık) zor günler geçirdik hastanede yatarkende acil müdahale gerektiren çok farklı sorunlar yaşadık o yüzden mümkün olduğunca önlem almak istiyorum korkuyorum 🥺

Ebru K. ..
11 Şubat 2026 23:00
Bütün anneler şu an çok panik asla değilsiniz emin olsun kızım maskeye izin asla vermedi ama mümkün olduğunca kalabalık yerlere oturmadım babasına verdim 2 dk veya 1 dk olsa dışarı çıktık temiz hava alsın diye ve hemen gelir gelmez ellerini her yerini yıkadım duşa sıkmadım çok geç olduğu için ama temas ettiği dediği yerlerini yıkamaya çalıştım karbonatlı su yapıp ağzını emziğini vs hep sildim bunları yapa bilirsiniz bütün bebeişlerimize sağlıklı günler dilerim ☺️🥹🤗🌸
S
Sibel Y.
11 Şubat 2026 23:02
Çok teşekkür ederim önerileriniz için ♥️

Afranur K.
11 Şubat 2026 23:05
Hastanelerden tamamen kaçamayız aslında toplu ortamlardan tamamen izole olamayız, bundan dolayı kaçmak çok da çözüm sunmuyor. Hem bi bakmışsınız babası iş yerinden getirmiş hastalığı.
Açıkçası izole olmak yerine açık-toplu alanlarda sosyalleşerek yararlı-zararlı bakteri alışverişini en kısa sürede tamamlasın.
Hastane konusunda da eşimle bizim ortak çözümümüz şu oluyır, bebeğimiz olduğu için maske takmak vs. Sıkıntılı genelde bundan dolayı eşim dışarıda bebeğimizi açık alanda tutuyor temiz havada, ben içeride prosedürleri ayarlıyorum sıramızı alıyorum ve son 1 hasta girene kadar bekliyorum. Son 1 hasta kaldığında da eşimi arıyorum kızımızı getiriyor bu sayede onun maruziyeti en az seviyede oluyor. Belki bir fikir olur sizler için de, bebeğimi kapalı alanda bekletmektense açık alanda bekleymek daha makul bi çözül gibi geliyor bana
Açıkçası izole olmak yerine açık-toplu alanlarda sosyalleşerek yararlı-zararlı bakteri alışverişini en kısa sürede tamamlasın.
Hastane konusunda da eşimle bizim ortak çözümümüz şu oluyır, bebeğimiz olduğu için maske takmak vs. Sıkıntılı genelde bundan dolayı eşim dışarıda bebeğimizi açık alanda tutuyor temiz havada, ben içeride prosedürleri ayarlıyorum sıramızı alıyorum ve son 1 hasta girene kadar bekliyorum. Son 1 hasta kaldığında da eşimi arıyorum kızımızı getiriyor bu sayede onun maruziyeti en az seviyede oluyor. Belki bir fikir olur sizler için de, bebeğimi kapalı alanda bekletmektense açık alanda bekleymek daha makul bi çözül gibi geliyor bana
S
Sibel Y.
11 Şubat 2026 23:08
Çok teşekkür ederim önerilerilerinizi mutlaka göz önünde bulundurarak karar vereceğim 💐