Rsv

109 görüntüleme
H

Hacer N. Y.

Premium Üye
12 Mayıs 2026 20:03
4 aylık oğlumla rsv pozitif çıktı acil çocuk doktoru balgam söktürücüyü kullanmamı önerdi takipli doktorumuz öksürüğü çoğaltacağı için kullanma dedi ama balgam çok fazla hangisini dinlemeliyim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
12 Mayıs 2026 20:03
RSV Pozitif ve Balgam Söktürücü Kullanımı

Geçmiş olsun! 4 aylık oğlunuzun RSV pozitif çıkması gerçekten endişe verici. İki farklı doktorun farklı önerileri sizi zor durumda bırakmış.

Durumu Özetleyelim:

Acil çocuk doktoru balgam söktürücüyü kullanmanızı önerdi.
Takip eden doktorunuz öksürüğü çoğaltacağı için kullanmamanızı söyledi.

Ne Yapmalısınız?

1. Doktorlarla İkinci Görüşme: İki doktorun önerilerini öğrenmek için onlarla tekrar konuşun. Acil çocuk doktoruna, takip eden doktorun önerilerini ve endişelerini paylaşın. Aynı şekilde, takip eden doktorunuza da acil çocuk doktorunun önerilerini söyleyin. Bu sayede, doktorlar arasındaki görüş farklılıklarını daha iyi anlayabilirsiniz.
2. Balgam Söktürücünün Faydaları ve Riskleri: Balgam söktürücü ilaçlar, balgamı incelterek atılmasını kolaylaştırır. Ancak, öksürüğü artırabilir. Doktorunuzla, oğlunuzun durumunu değerlendirerek, bu ilacın faydaları ve riskleri hakkında konuşun.
3. Alternatif Yöntemler: Balgam söktürücü yerine, burun temizliği ve nemli hava uygulaması gibi alternatif yöntemleri deneyebilirsiniz. Bu yöntemler, balgamı gevşetmeye ve öksürüğü kolaylaştırmaya yardımcı olabilir.

Öneri:

Her iki doktorun önerilerini dikkate alın, ancak oğlunuzun durumunu en iyi bilen takip eden doktorunuzun önerilerini öncelikli olarak değerlendirin.
Doktorunuzla birlikte, oğlunuzun durumunu izleyin ve gerektiğinde tedavi planını ayarlayın.

Umarım, oğlunuzun durumu hızla düzelir. Geçmiş olsun!

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rsv Pozitif
2. Öksürük
3. Öksürme
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Göktenur B.

Göktenur B.

12 Mayıs 2026 20:06
Çoğu zaman Doktorlar balgam söktürücü önermiyor zaten özellikle belli yaş altında bol bol emzirin daha sonra yukarıdan aşağı şekilde sırtına gaz çıkarır gibi vurun geçmiş olsun çok zor bı durum
H

Hacer N. Y.

Premium Üye
12 Mayıs 2026 20:11
Göktenur Bektaş
Çoğu zaman Doktorlar balgam söktürücü önermiyor zaten özellikle belli yaş altında bol bol emzirin daha sonra yukarıdan aşağı şekilde sırtına gaz çıkarır gibi vurun geçmiş olsun çok zor bı durum
Çok teşekkür ederim evet cok çok zor bir durum tek temennim süreci evde tamamlamak 🙏🏻
E

Emine N. B.

12 Mayıs 2026 20:12
Bence kuru öksrümediği sürece öksürmesi kötü değil. Balgamlı öksürmesi balgamı atmak için. İlaçsız tedavi edilmesi taraftarındayım. Doğal yollarla balgam söktürücü yapabilirsiniz
H

Hacer N. Y.

Premium Üye
12 Mayıs 2026 20:19
Emine Nur Başaran
Bence kuru öksrümediği sürece öksürmesi kötü değil. Balgamlı öksürmesi balgamı atmak için. İlaçsız tedavi edilmesi taraftarındayım. Doğal yollarla balgam söktürücü yapabilirsiniz
Nasıl bir doğal yöntem acaba serum fizyolojik buhar gibi mi dediğiniz
B

Begüm A.

12 Mayıs 2026 20:30
Benim kızımda bronşit olmuştu ben her hava verdikten sonra sırtına avucumu kubbe yapıp pat pat vurdum balgamını çıkarmıştı çoğunlukla ciğerlerine inen virüs 4 günde temizlendi
E

Emine N. B.

12 Mayıs 2026 20:38
Hacer Nur Yılmaz
Nasıl bir doğal yöntem acaba serum fizyolojik buhar gibi mi dediğiniz
Evet önce burnunu açın sonrasında serumla buhar verin. Bu süreçte su içeremediğimiz için bolca emdirin sıvı alımı da balgamı atması da etkili. Geçmiş olsun
Çilem K.

Çilem K.

12 Mayıs 2026 20:40
Bebeğim de RSV geçirmişti sadece Dr verdiği hava tedavısı burun temizleme ve serum fizyolojik ile hava verdik ilk 5 gün kadar zor geçti sonra hafiftledi yavaş yavaş geçti Öksürük şurubu kullanmadık.
H

Hacer N. Y.

Premium Üye
12 Mayıs 2026 23:58
Çilem Karabulut
Bebeğim de RSV geçirmişti sadece Dr verdiği hava tedavısı burun temizleme ve serum fizyolojik ile hava verdik ilk 5 gün kadar zor geçti sonra hafiftledi yavaş yavaş geçti Öksürük şurubu kullanmadık.
teşekkür ederim çok geçmiş olsun size de
H

Hacer N. Y.

Premium Üye
12 Mayıs 2026 23:59
Begüm Aksoy
Benim kızımda bronşit olmuştu ben her hava verdikten sonra sırtına avucumu kubbe yapıp pat pat vurdum balgamını çıkarmıştı çoğunlukla ciğerlerine inen virüs 4 günde temizlendi
Çok geçmiş olsun bende öyle yapmaya başladım bugün
B

Begüm A.

13 Mayıs 2026 16:50
Hacer Nur Yılmaz
Çok geçmiş olsun bende öyle yapmaya başladım bugün
İnşallah tez zamanda iyileşir size de geçmiş olsun
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir