Rotavirüs Aşısı Sonrası

246 görüntüleme
M

Melike E.

9 Mart 2026 07:51
3 gün önce Rotavirüs ve menenjit aşılarını yaptırdık bebeğim 3 aylık. Aşıdan 2 gün sonra bağırsak hareketlerinde artış oldu, gaz da yaptı sanırım. Önceden günde 1 kez kaka yapardı şimdi 3 kez yaptı kakası normal görünüyor ama son kaka daha açık yeşildi acaba bir sorun olabilir mi ? Aşı sonrası benzer durum yaşayan var mı aranızda?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

10 Mart 2026 08:21
Merhaba,

Rotavirüs aşısından sonra bağırsak hareketlerinde artış, gaz ve kaka sıklığında değişiklikler yaşanması oldukça yaygın bir durumdur. Aşı, bağırsakları etkileyerek bu tür değişikliklere neden olabilir.

Aranızda benzer durum yaşayanlar var:
- Kimi bebeklerde aşıdan sonra 2-3 gün süren huzursuzluk, gaz sancısı ve kaka sıklığında artış yaşanabiliyor.
- Kaka renginde değişiklikler, özellikle yeşil veya sulu kaka yapma durumları rapor ediliyor.
- Çoğu durumda bu tür yan etkiler 2-3 gün içinde kendiliğinden düzeliyor.

Bebeğinizin kakası normal görünüyor olsa da, son kakanın daha açık yeşil olması bağırsak hareketlerindeki artışa bağlı olabilir. Ancak her bebek farklıdır ve eğer endişe duyuyorsanız bir doktora danışmanız en iyisi olacaktır.

Geçmiş olsun!

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Günde 3 Defa Kaka
2. Günde 3 Defa Kaka
3. Rota Aşısı Sonrası Şiddetli Gaz Sancısı ve Kakada Nokta Şeklinde Kan
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
İ

İremnur G. Y.

4 Nisan 2026 00:31
Bizde de aynı sıkıntı var gaz karın ağrısı ishal yapıyormuş rota aşısı sabretmekten başka yapacak bir şey yok
N

Nida B.

5 Nisan 2026 12:24
Merhabalar, ilk dozumuzu olduğumuz zaman 4-5 gün gaz sancısı çektik gece dahil ve kakasında artış oldu onu rahatlamak için egzersizler gaz damlaları probiyotikler içtik ama yine de çektik ve 4-5 günün sonunda azaldı
E

Ersin B.

6 Nisan 2026 15:44

Ai Asistan

Merhaba,

Rotavirüs aşısından sonra bağırsak hareketlerinde artış, gaz ve kaka sıklığında değişiklikler yaşanması oldukça yaygın bir durumdur. Aşı, bağırsakları etkileyerek bu tür değişikliklere neden olabilir.

Aranızda benzer durum yaşayanlar var:
- Kimi bebeklerde aşıdan sonra 2-3 gün süren huzursuzluk, gaz sancısı ve kaka sıklığında artış yaşanabiliyor.
- Kaka renginde değişiklikler, özellikle yeşil veya sulu kaka yapma durumları rapor ediliyor.
- Çoğu durumda bu tür yan etkiler 2-3 gün içinde kendiliğinden düzeliyor.

Bebeğinizin kakası normal görünüyor olsa da, son kakanın daha açık yeşil olması bağırsak hareketlerindeki artışa bağlı olabilir. Ancak her bebek farklıdır ve eğer endişe duyuyorsanız bir doktora danışmanız en iyisi olacaktır.

Geçmiş olsun!

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Günde 3 Defa Kaka
2. Günde 3 Defa Kaka
3. Rota Aşısı Sonrası Şiddetli Gaz Sancısı ve Kakada Nokta Şeklinde Kan

Peki bu durum 3 4 hafta sürür mü
M

Melike E.

6 Nisan 2026 15:58

Ersin Boyacı

Peki bu durum 3 4 hafta sürür mü

Hayır, en fazla 1-3 gün kaka da biraz daha sulanma oluyor. Biz bir yan etki yaşamadık. Biraz daha sulu bir kakası oldu
C

Ceren İ.

6 Nisan 2026 17:57

Melike Elmas

Hayır, en fazla 1-3 gün kaka da biraz daha sulanma oluyor. Biz bir yan etki yaşamadık. Biraz daha sulu bir kakası oldu

İştah azalması yaşamış mıydınız acaba kızım 6 gün oldu yaptırdıktan sonra iştahı azaldı
M

Melike E.

6 Nisan 2026 20:05

Ceren İptaş

İştah azalması yaşamış mıydınız acaba kızım 6 gün oldu yaptırdıktan sonra iştahı azaldı

Hayır emme de sorun olmadı ama bebeğinizin 3-4 ay arası gelişim dönemine denk geldiği için az beslenmek isteme gibi bir durum yaşamış olabilirsiniz. Dikkati dağılıyor farklı şeylere ilgi gösterince kısa süreli emmeler yaşadık.
C

Ceren İ.

7 Nisan 2026 16:33

Melike Elmas

Hayır emme de sorun olmadı ama bebeğinizin 3-4 ay arası gelişim dönemine denk geldiği için az beslenmek isteme gibi bir durum yaşamış olabilirsiniz. Dikkati dağılıyor farklı şeylere ilgi gösterince kısa süreli emmeler yaşadık.

🥲🥲 insanın aklına bir çok şey geliyor sanırım atak haftası
M

Melike E.

8 Nisan 2026 00:07

Ceren İptaş

🥲🥲 insanın aklına bir çok şey geliyor sanırım atak haftası

Kısa süre emince uykuya geçerken bir emzirmeye çalışıyorum bende
C

Ceren İ.

8 Nisan 2026 00:32

Melike Elmas

Kısa süre emince uykuya geçerken bir emzirmeye çalışıyorum bende

Bende deniyorum ama kızım çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor uykusu geldiğinde ve emmiyor uyurken bu şekilde uyumaya alışmadığı için yapamıyorum çok nadiren mama içerken uyukluyor göğsümü verdiğim an da çığlık atıyor bazen mamaya da aynı şeyi yapıyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım bugün biraz daha iyi galiba normale dönmeye başladı
M

Melike E.

8 Nisan 2026 00:35

Ceren İptaş

Bende deniyorum ama kızım çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor uykusu geldiğinde ve emmiyor uyurken bu şekilde uyumaya alışmadığı için yapamıyorum çok nadiren mama içerken uyukluyor göğsümü verdiğim an da çığlık atıyor bazen mamaya da aynı şeyi yapıyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım bugün biraz daha iyi galiba normale dönmeye başladı

Bu aylarda meme reddi yaşayan çok fazla oluyormuş. Sabırlı olmaya çalışın sık sık yer ve pozisyon değiştirince de huysuzlanıyorlar ben hep aynı odada sessiz ortamda emzirmeye çalışıyorum mesela. Kaç haftalıksınız bilmiyorum ama biraz dayanın. Biz bu hafta daha iyiyiz yavaş yavaş düzeliyor bazı şeyler. 17 haftalık oldu kızım siz de sağlıkla büyütün inşallah 🌸
C

Ceren İ.

8 Nisan 2026 00:37

Melike Elmas

Bu aylarda meme reddi yaşayan çok fazla oluyormuş. Sabırlı olmaya çalışın sık sık yer ve pozisyon değiştirince de huysuzlanıyorlar ben hep aynı odada sessiz ortamda emzirmeye çalışıyorum mesela. Kaç haftalıksınız bilmiyorum ama biraz dayanın. Biz bu hafta daha iyiyiz yavaş yavaş düzeliyor bazı şeyler. 17 haftalık oldu kızım siz de sağlıkla büyütün inşallah 🌸

14 haftalık olacağız 🥲🥲🥲 kendimi sürekli 1 sene sonra bunlara güleceğime odaklayarak sakinleştiriyorum büyüdüklerini görmek çok güzel gelişim aşamasındalar hala onların bu döngüleri yorucu olsa da geliştiklerinin göstergesi aslında ama o an insan bazen psikolojisine hakim olamıyor kızım ağlarken bazen oturup onunla ağlıyorum 😂😂 umarım hepimiz sağlıkla büyütürüz bebişlerimizi ❤️🙏🏻
Z

Zehra K.

13 Nisan 2026 03:05
Biz de Menenjit ve rota aşısı olduk. normalde günde 3 kere büyük tuvaletini yapan çocuk şuan çok zorlanıyor yapamıyor aşı olalı 3 gün oldu bu durumu yaşayan var mı normal mi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir