Rotavirüs

121 görüntüleme
G

Gamze D.

Premium Üye
26 Nisan 2026 11:28
Bebeğim 2 gün önce rotavirüs aşısı oldu ama sık bilinen bir yan etki olan ishal olmadı başka herhangi bir yan etkisi de olmadı aşı tutmuş mudur ? ( Aşı sonrası kusmadı )
E

Ezgi Y. ..

26 Nisan 2026 11:33
Soruları nerden soruyoruz bilgi verir misinz
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Nisan 2026 11:42
Rotavirüs Aşısı Sonrası Yan Etkiler

Rotavirüs aşısı sonrası yan etkiler genellikle hafif ve geçici olur. En sık görülen yan etkiler arasında ishal, kusma, ateş ve huzursuzluk bulunur. Ancak her bebek farklıdır ve bazıları hiç yan etki göstermeyebilir.

Aşı Tutmuş Mudur?

Eğer bebeğinizde ishal, kusma, ateş veya huzursuzluk gibi yan etkiler görülmediyse, bu aşının tutmadığı anlamına gelmez. Aşının etkili olması için yan etki görülmesi gerekmeyebilir.

Aşının tutması, yani etkili olması, genellikle aşağıdaki durumlar ile değerlendirilir:
1. Aşının doğru şekilde uygulanması.
2. Bebeğin bağışıklık sisteminin aşıyı kabul etmesi.
3. Aşının rotavirüs enfeksiyonuna karşı koruma sağlaması.

Rotavirüs Aşısı Hakkında Genel Bilgiler

Rotavirüs aşısı, rotavirüs enfeksiyonuna karşı koruma sağlar.
Aşı genellikle 2-3 doz halinde uygulanır.
Aşının yan etkileri genellikle hafif ve geçicidir.

Bebeğinizin doktoru ile görüşerek aşının etkili olup olmadığını değerlendirebilirsiniz. Ayrıca, bebeğinizin sağlık durumunu takip etmek ve herhangi bir sorunuz varsa doktorunuzla görüşmek önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rota Aşısı
2. Rota Aşısı
3. Rota Aşısı Yan Etkisi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
H

Hande S.

26 Nisan 2026 11:51
Gamze hanım benim büyük kızımdada hiçbir yan etkisi olmadı ama küçük kızım ishal oldu bebekten bebeğe değişiyor
M

Melike D.

26 Nisan 2026 12:48
Benim bebeğimdede kusma ishal ateş olmadı fakat aşırı bir huzursuzluk oldu 2 gün. her bebek farklıdır aşıların etkisini vücudun verdiği tepkiyle ölçemeyiz tutup tutmadığını.
A

Arzu

Premium Üye
26 Nisan 2026 13:09
Bizimki de kustu ama ishal olmadı, yani normal herzamnki gibiydi kakası ,ateş olmadı
G

Gamze D.

Premium Üye
26 Nisan 2026 13:15
Hande S
Gamze hanım benim büyük kızımdada hiçbir yan etkisi olmadı ama küçük kızım ishal oldu bebekten bebeğe değişiyor
Teşekkürler
G

Gamze D.

Premium Üye
26 Nisan 2026 13:15
Arzu
Bizimki de kustu ama ishal olmadı, yani normal herzamnki gibiydi kakası ,ateş olmadı
Teşekkürler
G

Gamze D.

Premium Üye
26 Nisan 2026 13:17
Melike Demir
Benim bebeğimdede kusma ishal ateş olmadı fakat aşırı bir huzursuzluk oldu 2 gün. her bebek farklıdır aşıların etkisini vücudun verdiği tepkiyle ölçemeyiz tutup tutmadığını.
Teşekkürler
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir