Rota Virüsü ve Verem Aşısı
125 görüntüleme
N.
16 Şubat 2026 16:43
Merhaba, ayın sonunda verem aşısı yaptıracağız. Aynı gün içinde rota aşısını da olsa ikisi ağır gelir mi? Bilgisi olan var mi
A
Ayşenur Ö.
16 Şubat 2026 16:59
Rota aşısının bir sıkıntısı olmuyor. Agızdan damla şeklinde zaten. Hemşireyim Daha önce ikisini bir yaptım bir sorun yaşayan bebek görmedim ama tabiki her bebek farklı oluyor. Doktora danışmakta fayda var
Ş
Şeyma K. ..
16 Şubat 2026 17:08
Eşim doktor rota aşısı Damla şeklinde akşam uyumadan [verdik.Bir](verdik.Bir) sonraki gün menenjit aşısıni yaptık aşı için aralarında bir gün olması en azından daha güvenli diye düşünüyoruz.
E
Ecem ..
16 Şubat 2026 20:16
Merhaba bır kaç gün önce yaptırdık verem aşısını ama rotayı yapmadılar iki canlı aşıyı aynı anda yüklememize gerek yok diye daha sonra yapıcaz
Ö
Özrin T. A.
17 Şubat 2026 09:42
Merhabalar verem aşısı 2 aylık aşı takviminde yer alıyor. Ama rota aşısı 3. Ayda yapılıyor. Yani biz öyle yaptırdık doktorumuz da bu şekilde söyledi. Eğer bu şekilde yaparsanız bir sorun yok. Menenjit aşısı da 3. Ayda yapılıyor. Menenjit ve rotayı aynı gün yaptırabilirsiniz demişti ama menenjit ağır bir aşı olduğu için önce onu yaptırdık birkaç gün sonra rotayı yaptırdık. Biz bu şekilde bir yol izledik. Siz de bir doktorunuza danışın isterseniz.
D
Derya S. ..
17 Şubat 2026 13:19
Merhabalar verem aşısı 2 aylık aşı takviminde yer alıyor. Ama rota aşısı 3. Ayda yapılıyor. Yani biz öyle yaptırdık doktorumuz da bu şekilde söyledi. Eğer bu şekilde yaparsanız bir sorun yok. Menenjit aşısı da 3. Ayda yapılıyor. Menenjit ve rotayı aynı gün yaptırabilirsiniz demişti ama menenjit ağır bir aşı olduğu için önce onu yaptırdık birkaç gün sonra rotayı yaptırdık. Biz bu şekilde bir yol izledik. Siz de bir doktorunuza danışın isterseniz.
Ö
Özrin T. A.
17 Şubat 2026 13:30
Menenjit ates, agri ve huzursuzluk yapiyor mu? Nasil gecti surec? Yarin yaptiracagiz da biraz endiseliyim :(
D
Derya S. ..
17 Şubat 2026 18:56
Menejit ateş yapıyor malesef ki. Biz sabahtan yaptırmıştık bu arada 2 tip menenjit aşısı yapıyorlar. Gündüz uyudu bir halsizlik yoktu ama gece ateş yaptı 38 derece olduğunda hemen Calpol verdim ve yarım saat içerisinde düşürdü. Yarım saatte bir ateşine baktım. Panik olmayın çünkü hemşireler ve doktor ateş olabileceğini söylüyor. Ve bolca emzirin o gün ben öyle yapmıştım. Ertesi gün hiç ateşi olmadı normal hayatına geri döndü. Çok önemli bir aşı ilk dozu 3. Ayda 2. Dozu 5. Ayda yapılıyor.
Dediginiz gibi onemli asi yaptiracagim mutlaka.
Ö
Özrin T. A.
17 Şubat 2026 19:00
Atesini nereden olcuyorsunuz? Kulak mi alin mi?