Rota Virüsü Hakkinda

231 görüntüleme
N

Nehar K.

23 Temmuz 2026 12:55
Sehir değiştirdik

Gelmişken çocuğu denize sokalim dedik

Kabizdı kayısı puresi verdim

Bunların üstünden 3 gun geçti

Ishalle başladık güne

Kaka testi rota virus pozitif diyor

Geciren var mi bu süreci

Aşı yaptıramadık çünkü rsv den hastanede yatmıştık. Suan 7 aylik
Buse Ç.

Buse Ç.

23 Temmuz 2026 13:48
Rsv ile aşının bağlantısı nedir? 7 aylık 3 doz olmasi gerekirdi hiç mi aşısı yok?
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
23 Temmuz 2026 16:23
Rsv den hastanede yattığınız ve bu süreçte yaptıramadığınızı anlıyorum. Rota aşısı 3 ve 5. Aylarda 2 doz yapılıyor diye biliyorum dün 2. Dozunu biz yaptırdık sizi yanıltmak istemem ama arkadaşımın bebeğide aşısızdı ve rota oldu sonrasında doktoru yaptırtmadı bu sürecide bol sıvı alarak geçirdi (mama ve anne sütü alıyordu sık emzirip sürekli mama verdi) 4 günde toparladı yoksa hastaneye yatış vericekti doktoru. Eğer sizde bu durumdaysanız bol bol emzirin veya mama verin hoş test yaptırmışsınız doktorlarda sizi yönlendirmiştir. Yine kendi doktorunuzla görüşerek eğer gerek varsa (mikrobu aldığından dolayı gerek varsa) aşı takvimini düzenlemek daha doğru olacaktır çok geçmiş olsun 🙏🏻
N

Nehar K.

23 Temmuz 2026 16:27
Buse Çakar
Rsv ile aşının bağlantısı nedir? 7 aylık 3 doz olmasi gerekirdi hiç mi aşısı yok?
Hastalik sürecinde aşı yaptirmamamiz gerektiği söylendi. Hatta 2 aylik aşıları bile [3.ayda](3.ayda) yaptirdilar. Yatış sonrasi toplanma anyibiyotik derken kaldı. Sonra da süresi geçti denildi
N

Nehar K.

23 Temmuz 2026 16:31
Hatice Erol
Rsv den hastanede yattığınız ve bu süreçte yaptıramadığınızı anlıyorum. Rota aşısı 3 ve 5. Aylarda 2 doz yapılıyor diye biliyorum dün 2. Dozunu biz yaptırdık sizi yanıltmak istemem ama arkadaşımın bebeğide aşısızdı ve rota oldu sonrasında doktoru yaptırtmadı bu sürecide bol sıvı alarak geçirdi (mama ve anne sütü alıyordu sık emzirip sürekli mama verdi) 4 günde toparladı yoksa hastaneye yatış vericekti doktoru. Eğer sizde bu durumdaysanız bol bol emzirin veya mama verin hoş test yaptırmışsınız doktorlarda sizi yönlendirmiştir. Yine kendi doktorunuzla görüşerek eğer gerek varsa (mikrobu aldığından dolayı gerek varsa) aşı takvimini düzenlemek daha doğru olacaktır çok geçmiş olsun 🙏🏻
Tam da menenjit aşısı planlıyorduk :( evet emzirmem gerektigini soylediler bol sıvı kusma ve yuksek ateş olsa yatacaktık. Teşekkür ederim
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
23 Temmuz 2026 16:33
Nehar Kara
Tam da menenjit aşısı planlıyorduk :( evet emzirmem gerektigini soylediler bol sıvı kusma ve yuksek ateş olsa yatacaktık. Teşekkür ederim
Evet hastayken farklı veya aynı grup aşı maalesef yapılamıyor bol sıvı ile çabucak toparlar minnoş 🙏🏻
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir