Rota Virüsü Hakkinda
231 görüntüleme
N
Nehar K.
23 Temmuz 2026 12:55
Sehir değiştirdik
Gelmişken çocuğu denize sokalim dedik
Kabizdı kayısı puresi verdim
Bunların üstünden 3 gun geçti
Ishalle başladık güne
Kaka testi rota virus pozitif diyor
Geciren var mi bu süreci
Aşı yaptıramadık çünkü rsv den hastanede yatmıştık. Suan 7 aylik
Gelmişken çocuğu denize sokalim dedik
Kabizdı kayısı puresi verdim
Bunların üstünden 3 gun geçti
Ishalle başladık güne
Kaka testi rota virus pozitif diyor
Geciren var mi bu süreci
Aşı yaptıramadık çünkü rsv den hastanede yatmıştık. Suan 7 aylik

Buse Ç.
23 Temmuz 2026 13:48
Rsv ile aşının bağlantısı nedir? 7 aylık 3 doz olmasi gerekirdi hiç mi aşısı yok?

Hatice E.
Premium Üye
23 Temmuz 2026 16:23
Rsv den hastanede yattığınız ve bu süreçte yaptıramadığınızı anlıyorum. Rota aşısı 3 ve 5. Aylarda 2 doz yapılıyor diye biliyorum dün 2. Dozunu biz yaptırdık sizi yanıltmak istemem ama arkadaşımın bebeğide aşısızdı ve rota oldu sonrasında doktoru yaptırtmadı bu sürecide bol sıvı alarak geçirdi (mama ve anne sütü alıyordu sık emzirip sürekli mama verdi) 4 günde toparladı yoksa hastaneye yatış vericekti doktoru. Eğer sizde bu durumdaysanız bol bol emzirin veya mama verin hoş test yaptırmışsınız doktorlarda sizi yönlendirmiştir. Yine kendi doktorunuzla görüşerek eğer gerek varsa (mikrobu aldığından dolayı gerek varsa) aşı takvimini düzenlemek daha doğru olacaktır çok geçmiş olsun 🙏🏻
N
Nehar K.
23 Temmuz 2026 16:27
Rsv ile aşının bağlantısı nedir? 7 aylık 3 doz olmasi gerekirdi hiç mi aşısı yok?
N
Nehar K.
23 Temmuz 2026 16:31
Rsv den hastanede yattığınız ve bu süreçte yaptıramadığınızı anlıyorum. Rota aşısı 3 ve 5. Aylarda 2 doz yapılıyor diye biliyorum dün 2. Dozunu biz yaptırdık sizi yanıltmak istemem ama arkadaşımın bebeğide aşısızdı ve rota oldu sonrasında doktoru yaptırtmadı bu sürecide bol sıvı alarak geçirdi (mama ve anne sütü alıyordu sık emzirip sürekli mama verdi) 4 günde toparladı yoksa hastaneye yatış vericekti doktoru. Eğer sizde bu durumdaysanız bol bol emzirin veya mama verin hoş test yaptırmışsınız doktorlarda sizi yönlendirmiştir. Yine kendi doktorunuzla görüşerek eğer gerek varsa (mikrobu aldığından dolayı gerek varsa) aşı takvimini düzenlemek daha doğru olacaktır çok geçmiş olsun 🙏🏻

Hatice E.
Premium Üye
23 Temmuz 2026 16:33
Tam da menenjit aşısı planlıyorduk :( evet emzirmem gerektigini soylediler bol sıvı kusma ve yuksek ateş olsa yatacaktık. Teşekkür ederim
Yükleniyor...