Rota Virüsü Aşısı

132 görüntüleme
S

Senem B.

25 Aralık 2025 00:23
Merhabalar rota virüsü için ne düşünüyorsunuz yaptınız mı yaptıysanız nasıl etkiler oldu kaç gün sürdü?yapmayanlar neden yapmadı ?kafam karışık yapmicam diyorum sonr ayapıcam diyorum
C

Cemre F.

25 Aralık 2025 02:04
Selamlar, biz 4.ayimizi bitirmek uzereyiz Rota virus aşısının ikinci dozunun vakti yaklaştı ve hiçbir sorun yaşamadık gönül rahatlığı ile yaptırdım aşıyı . Kendim de bebekligimde ishal yüzünden ölümden dönmüş biri olarak iyi ki bu aşı var diyorum. Aşılar kanıtlanmış önleyici tedavi yöntemidir, bilimden uzak insanların kulaktan dolma eksik bilgileri ile kafanizi karıştırmasına izin vermeyin.
S

Senem B.

25 Aralık 2025 02:45
Selam ,Korkuyorum herkes bişi diyor eğer güvenilir olsaydı devlet aşısı kapsamında olurdu paralı olmazdı die die söylüyorlar kimseyi dinlemem diyordum hiç bir konuda ama öyle değilmiş dinlemesen bile içinde kalıyor kuşku duymana sebep oluyor sonra iki arada bi derede kalıyorsun çok peki bebekte yan etkisi noldu?her hangi bir ilaç falan verildi mi
Fatma A. U.

Fatma A. U.

25 Aralık 2025 03:35
Bizde yaptırdık hiç kimseyi dinlemedim ve bebeğim için iyi olacağını düşünüp yaptırdım kafanızı karıltıranları duymazdan gelin siz bebeğiniz için en iyisini istersiniz eminim
C

Cemre F.

25 Aralık 2025 04:38
Rota aşısı minik bir tüpte şekerli su gibi birsey bir kasik şurup içiyor gibi düşünün bebeginizin cani yanmıyor zorlanmıyor üzülmüyor ve bu onu hayatının ilk 5 yılında daha sağlıklı olabilmesi için bir avantaj sağlıyor. Hiç bir ekstra ilaca ihtiyaç yok sadece sizin herzamanki sevgi ve dikkatiniz lazım . Devletin bu aşıları henüzrutin aşılar içine almayisi da tamamen parasal mevzulardır diye düşünmekteyim.
A

Ayşegül Ü.

25 Aralık 2025 05:38
Devlet kapsamında olmamasının sebebi ücreti, Avrupa ve Amerikada hem rota hem menenjit devlet aşı programında. Rota ishal yapan ve maalesef beynin çökmesine kadar gidebilecek tehlikeli bir virüs. Yan etkileri riskinden daha fazla. Ki oğlum hem 1.dozda hem 2.dozda hiçbir yan etki yaşamadı. Canlı bir aşı, bebeğe ağızdan veriliyor şekerli su gibi. Evet haklısınız aşı konusunda farklı spekülasyonlar var ama bebeğimiz hastalandığında nasıl doktora gidiyorsak ve onlara güveniyorsak aşı konusunda da güvenmeliyiz. Bu zamana kadar aşı yaptırmayın diyen bir çocuk doktoru görmedim. Aşı yaptırırsanız neden yaptırdım demezsiniz ama yaptırmayıp çocuğunuz enfekte olursa neden yaptırmadım derseniz, böyle düşününün. Hem size hem bebeğinize sağlıklı bir ömür diliyorum 🙏🏻🤍
G

Gökçin N.

25 Aralık 2025 05:46
Güvenilir olsaydı devlet öderdi mantığı aşırı yanlış. Devletin ödememe nedeni pahalı olması. Kaldı ki sağlık bakanlığı onaylı olmadan hiçbir ilaç, aşı piyasaya sürülemez. Sağlık bakanlığı da sakıncalı bir şeyin satılmasına izin vermez. Şöyle düşünün rahim ağzı kanserini %100 önlediği bilinen hpv aşısını devlet ödemiyor ama kadını kanserden koruyor (ben yaptırdım). Rota aşısına gelirsek,6 aylık kızım ve rota aşılarını tamamladık. Hiç bir yan etki yaşamadık. Bundan sonra rota virus kapabilir ama hastaneye yatacak kadar ağır geçmeyecektir aşı sayesinde.
S

Semra İ. ..

25 Aralık 2025 06:35
Merhaba ben iki dozda yaptırdım çocuğum hiçbir şey yaşamadı. Hiçbir sıkıntı yaşamadı. Zaten ağızdan veriyorlar çok rahat oldu. Çocuklar zaten rota virüsüne mutlaka yakalanıyorlar fakat aşı yaptıranların rota virüs hastalığı ortalama 3 4 en fazla 6 gün sürerken aşı yaptırmayanların ise 12-15 gün hatta daha uzun bile sürenler var ve hastaneye yatarak atlatıyorlar.  aşı yaptırmak ve yaptırmamak arasında böyle bir aslında durum var ben bu yüzden yaptırdım ne kadar kolay atlatırsa o kadar iyi diye düşündüm.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir