Rota Virüs Aşısı

108 görüntüleme
Y

Yağmur İ. ..

20 Ocak 2026 18:44
Doktorumuz verem aşısıyla beraber 2. Ayda rota virüs aşısının yapılması gerektiğini söyledi. Fakat, ebemiz verem aşısının canlı bir aşı olduğunu ve çocuğu hırpaladığını bu yüzden rotayla beraber yapılmasını önermediğini söyledi. Hatta diğer doktorların da onların aşı takvimine göre aşıları ayarladığını ve doktorumuzu gözden geçirmemiz gerektiğini söyledi. Siz hangi ayda yaptınız?
A

Ayşe Ş. ..

20 Ocak 2026 19:11
Rota aşısının belirli bir süresi var. 4 ay geçmeden 3 aylıkken yapılmalı diye biliyorum. 2 ayın sonunda verem aşısı var. 2. Ayın başında da rota yaptirila bilir ne var bunda. Ebeler bazen çok gereksiz ve lüzumsuz olabiliyorlar.
B

Buket ..

20 Ocak 2026 19:23
En geç 15 haftaya kadar olmalı diye biliyorum biz 14. Haftada yapmıştık. Aynı gün bize de tavsiye etmediler bebegi yormamak için
.

.....

20 Ocak 2026 19:25
Rotayı doktorumuz 3 aylıkken önerdi ama menenjitle ilgili birşey demedi olursa eğer ikisini aynı anda yaptırmak istiyoruz
Fatma A. U.

Fatma A. U.

20 Ocak 2026 19:26
Rota aşısının belirli bir hafta aralığı var biz o haftalara göre yaptırmıştık
Y

Yağmur İ. ..

20 Ocak 2026 19:32
Verem çocuğu yoruyorsa [3.ayında](3.ayında) menenjitle olması daha doğru o zaman
S

Selin E.

20 Ocak 2026 19:32
Verem canını yakıyor gerçekten bebeklerin. Ben rotayı 3-5 olarak planladım. 2 ve 4 aylarda bakanlık aşıları olduğu için.
Fatma A. U.

Fatma A. U.

20 Ocak 2026 19:37
Menenjit tek dozluk bir aşı değil oda rota gibi çok dozlu bir aşı

Biz mesela menenjiti 7. Ayın sonunda yaptıracağız ebemiz öyle bir takvim gösterdi diğer bütün aşılarını yaptırdık
B

Buket ..

Yağmur İkiz

Verem çocuğu yoruyorsa [3.ayında](3.ayında) menenjitle olması daha doğru o zaman

Evet özel aşıları 3. Ayda yaptırıyorlar devletin asi yapmadığı ay olduğu için
Fatma A. U.

Fatma A. U.

Yağmur İkiz

Verem aşısından sonra 3 gün banyo yapamıyor bebişler bide fazla huzursuzluk yapıyor bizde öyle olmuştu
G

Gözde Ç.

20 Ocak 2026 21:36
Veremi 2. ay rotayı 3. ay yaptırdık doktorumuz ikisinin aynı zaman içinde olmamasını söylemişti dediği gibi her iki aşı sonrasında da ateş oldu
Y

Yağmur İ. ..

20 Ocak 2026 22:36
Hepinize teşekkür ederim 🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir