Rota ve Menenjit Aşısı

66 görüntüleme
C

Ceren İ.

8 Mart 2026 21:43
Yaptıran anneler var mı yan etkisi oldu mu yaptırmalı mıyım ?
R

Rabia Ş. ..

8 Mart 2026 22:07
Koruduğu enfeksiyonları düşündüğünüzde yan etkileri tolere edilebilir 1-2 gün ateş ve enjeksiyon bölgesinde ağrı oluyor menenjit aşılarından bexseroda. Allerjik bir bebek değilse rota aşısında pek bir yan etki oluşmuyor zaten ağızdan uygulanan bir aşı. Nimenrix de diğer bir menenjit aşısı bununda yine yan etkisi bexsero kadar değil. Ben bebeğime 3. Ayında ve 5. Ayında 3 ünü aynı anda uygulattım. 2 gün sonra aşının tüm hzuursuzluk ağrı ve ateş semptomları geçmişti. Allah korusun menenjit çok hızlı ilerleyen ve kalıcı sekellere sebep olabilecek bir hastalık. Yüne rotavirüste hastaneye yatışa sebep olan virüslerden bence hiç riske atmaya gerek yok bebişlerimizi❤️
D

Deniz ..

8 Mart 2026 22:10
Biz rotayı [2.ayda](2.ayda) , menenjiti [3.ayda](3.ayda) yeni yaptırdık.ikisinde de ateş olmadı. Rotadan sonra bi ağlama krizi olmustu üç saat [kadar.acile](kadar.acile) gitmiştik bisey mi oldu diye aşıdanmış huzursuzluk ağlama olabilir demişlerdi.menenjitte hiç sıkıntı olmadı .
K

Kader B.

8 Mart 2026 22:16
bende ikisini geçen hafta yaptırdım ateş olmadı ama uyku düzensizliği iştahsızlık ve kaka yapma rutini bozuldu(rota aşının etkisiymiş) ama 3-5 güne geçti sabırlı olun bu süreçte
C

Ceren İ.

8 Mart 2026 22:17

Kader Bektaş

bende ikisini geçen hafta yaptırdım ateş olmadı ama uyku düzensizliği iştahsızlık ve kaka yapma rutini bozuldu(rota aşının etkisiymiş) ama 3-5 güne geçti sabırlı olun bu süreçte

Zaten bir kaç günde 1 yapıyor galiba 2 3 gün dişimizi sıkacağız bebişimizin sağlığı için 🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir