Rota Menenjit Uyku
143 görüntüleme

Medine G.
12 Temmuz 2026 04:25
İki gün önce rota ve menenjit vurunduk ikinci dozumuzu şu an bebeğin beş aylık ve aşırı derecede huysuz bunu asiya bağlıyorum ama bebeğim aşıdan önce de çok fazla uykuya geçerken direniyordu vücudunu yay gibi yapıyor sürekli mızmızlanıyor uykuya geçeceği zaman özellikle çığlıklarla ağlıyor zaten uykuya nasıl geçireceğimi şaşırıyorum ayakta sallayamıyorum istemiyor kendini atmaya çalışıyor kucakta sallıyordum önceden artık onu da istemiyor ağlıyor memede uyuyordu artık o şekilde de uyumuyor bir de emerken ufak bir huysuzluğu oluyor mesela sonra bir anda ağlıyor çığlık çığlığa yine memeyi bırakıyor ama emmek istiyor aç ama ağladığı için ememiyor yani bu durum normal mi sizce doktora gitmem gerekiyor mu ya da bu durumu yaşayanlar var mı çözümleriniz neler
Ç
Çağla Ç.
12 Temmuz 2026 05:13
Büyük ihtimalle gazlanmış olabilir rota bizde de gaz ve huzursuzluk yaptı
Ç
Çağla Ç.
12 Temmuz 2026 05:14
Söylediklerin bana gazı varmış gibi hissettirdi benim bebeğim öyle yapıyor çünkü gazını çıkarınca rahatlıyor emiyor ve ayakta sallanıyor

Medine G.
12 Temmuz 2026 05:17
Aaaa suan çok şaşırdım ben gaz yaptığını bilmiyordum ogrenmis oldum teşekkür ederim

Hatice E.
Premium Üye
12 Temmuz 2026 06:42
Aaaa suan çok şaşırdım ben gaz yaptığını bilmiyordum ogrenmis oldum teşekkür ederim

İlsu O. K.
12 Temmuz 2026 08:11
Merhaba; aşılar 24-48 saat arası huzursuzluk, ateş yapabilir fakat 2-3 günden fazla sürüyorsa aşıdan değildir sebebini araştırmak gerek. Rota aşısında gazlanma oluyor diye düşünüyorum bende yani öyle bir yan etki yok diyorlar fakat benim bebeğimin bağırsak sorunları vardı doğumdan beri aşı sonrası bir iki gün fena gaz yaşamıştık. [2-4.aylarda](2-4.aylarda) olmuştu aşıları zaten gazlıda bir süreçti ekstra etkilediğini düşünüyorum. Ama nacizane gaz, reflü, diş huzursuzluğu elbette olabilir fakat yinede ben doktora danışmanızda fayda var diye düşünüyorum çünkü [5-6.aylarda](5-6.aylarda) gaz sorunuda azalıyor.

Medine G.
12 Temmuz 2026 10:16
Merhaba, menenjit aşıları 2 gün huzursuzluk yapması normal bize doktorumuz o şekilde söylemişti nitekim öyle oldu ateşi beklemeden calpol verebilirsin demişti huzursuzluğu için tabi siz doktorunuz ne dedi ise onu uygulayın. rota aşısı ise karın ağrısı ve ilk kakası ishal olacak şekilde yan etki yapar demişti. Canlı aşı olduğundan ilk kakası ishaldi bir kaç gün daha gözlemleyin muhtemelen aşıların yan etkisi olabilir geçmez ise doktorunuza danışın 🌸

Medine G.
12 Temmuz 2026 10:20
Merhaba; aşılar 24-48 saat arası huzursuzluk, ateş yapabilir fakat 2-3 günden fazla sürüyorsa aşıdan değildir sebebini araştırmak gerek. Rota aşısında gazlanma oluyor diye düşünüyorum bende yani öyle bir yan etki yok diyorlar fakat benim bebeğimin bağırsak sorunları vardı doğumdan beri aşı sonrası bir iki gün fena gaz yaşamıştık. [2-4.aylarda](2-4.aylarda) olmuştu aşıları zaten gazlıda bir süreçti ekstra etkilediğini düşünüyorum. Ama nacizane gaz, reflü, diş huzursuzluğu elbette olabilir fakat yinede ben doktora danışmanızda fayda var diye düşünüyorum çünkü [5-6.aylarda](5-6.aylarda) gaz sorunuda azalıyor.

Hatice E.
Premium Üye
12 Temmuz 2026 10:24
Evet canlı aşı olduğu için yan etkileri çok fazla oldu cuma günü aşı vurunduk akşam 5 de sabah uyandık 38.8 çıktı ateşi iki gün normaldir diye düşünüyorum atesli olduğu zaman hiç duş aldırmadım aldırmam gerekiyor mu calpol verdim kafası koltuk altı hala sıcak 38.3 ateşi ya da 38 oluyor bilginiz var mı
Yükleniyor...