Rota Aşısı Sonrası İştah Düşüşü

38 görüntüleme
C

Ceren İ.

7 Nisan 2026 15:13
Merhaba kızım 3 aylık 5 günlük yaklaşık 5 gün önce rota aşısı yaptırdım normalde 150 170 arası içen kızım bir anda 120yi zor içmeye başladı ara ara 160 170 içiyor yine ama genelde 120 150 arası bazen 100 içiyor yaşayan anneler oldu mu bir de gazı arttı sanki ıkınarak içiyor bu durum aşıdan önce baya azalmıştı hatta geçti şükür diye seviniyordum tekrar başa dönmüş gibi hissediyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

7 Nisan 2026 16:33
Rota aşısı sonrası iştah düşmesi ve gaz problemleri bazı bebeklerde görülebilir. Aşıdan sonraki 1-7 gün arasında bu tür yan etkiler ortaya çıkabilir.

Kızınızın 5 gün önce rota aşısı yaptırdığı ve sonrasında iştahında düşüş yaşandığı, ayrıca gaz problemlerinin de arttığı anlaşılıyor.

Bazı annelerin benzer deneyimler yaşadığı görülüyor:
Rota aşısı sonrası iştahsızlık ve gaz problemleri yaygındır ancak genellikle geçicitir.
Aşıdan sonra 1-2 gün süren iştahsızlık ve huzursuzluk normal kabul edilebilir.

Gaz problemlerinin artması ve ıkınarak içmesi, bağırsak hareketlerinin değiştiğini gösterebilir.

* Doktorunuzla görüşmek faydalı olabilir, ancak genellikle bu tür yan etkiler kendiliğinden geçer.

Sabır ve yakın takip önerilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rota Aşısı Sonrası İştahsızlık
2. Rota Virüsü Aşısı Sonrası İştahsızlık
3. Rota Aşısı‼️
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Z

Zeynep A.

14 Nisan 2026 17:58
Bebklerımız aynı ay gün bende geçen hafta yaptırdım rota aşısını evet iştah düşüklüğü yaşandı ama bence genel olarak bu ayda iştahsızlık yaşanıyor çünkü artık cevresını sesleri gpruntulerı daha net algılıyorlar bu da odaklarını bozuyor bence uyku düzeni bıle bozuldu bazen 5 dakıka uyuyup uyanıyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir