Rota Aşısı Sonrası İshal

60 görüntüleme
M

Melek

16 Eylül 2025 17:33
Merhaba bebeğim üç buçuk aylık rotavirüs aşısı sonrası on gündür ishal genelde yeşil renkli ve mukuslu. Gaita Tahlili yaptırdık laktoz intoleransı çıktı. Probiyotik ve relaktaz kullanıyoruz. Laktoz intoleransında süt ürünü diyeti yapılıyor mu? Rota sonrası ishali uzun süren var mı?
Merve K. .

Merve K. ..

16 Eylül 2025 17:58
Laktoz intoleransında süt ürünü diyeti yapılıyor ama kalsiyum takviyesi almanız lazım dışardan
M

Melek

16 Eylül 2025 18:01
Sizde de oldu mu laktoz intoleransı ?
S

Sembo

16 Eylül 2025 18:01
Rotanın ikinci dozunu yaptırmayın süt alerjisi ve intoleransı olan bebeklere normalde zaten önerilmiyor bu nedenlerden dolayı ishal sebebi de bu yüzden yan etki yapıyor
M

Melek

16 Eylül 2025 18:04
Asla yaptırmayacağım çok pişman oldu. Doktorlar geçer deyip gönderiyor iki doktora gittim. İkisi de laktoz intoleransı hakkında diyete dair bir şey demedi. Laktoz intoleransı ve alerjisi farklı şeylermiş sanırım
S

Sema E.

16 Eylül 2025 18:06
Süt alerjisi varsa kanlı kaka varsa diyet yapılıyor ben yapıyorum 3 ayı geçti kanlı kakası ben diyet yaptığım için geçti doktor aşı yapılabilir dedi yaptırdım rotayı çok şükür korktuğum birşey yasamadim
M

Melek

16 Eylül 2025 18:08
Süt alerjisi ile laktoz intoleransı farklıymış, laktoz intoleransında da diyet yapmak gerekiyor mu onu öğrenmeye çalışıyorum çocuk on gündür ishal günde en az altı kez kaka yapıyor
S

Sembo

16 Eylül 2025 18:11
İlaç verilir genelde bebeğe ama tam bilgimde yok konu hakkında laktoz içeren tüm besinlerden uzak durmanızda fayda var bebeği şuan o ürünler tetikler

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir