Rota Aşısı İçin Geç mi Kaldık

85 görüntüleme
S

Sümeyye A.

16 Temmuz 2025 19:05
Kızım 4 buçuk aylık. Doğum ve sonrasında ki muayenelerimizi özel hastanede devam ediyoruz. Hastane rota aşısını 2. ve 4. ay yada 3. ve 5. ay toplam iki doz şeklinde yapıyor. Biz henüz hiç başlayamadık. Geçen hafta 4. ay gözlem ve 4. ay aşıları için sağlık ocağından hemşiremiz çağırdı. Gittiğimizde rota aşısı yaptıracaksak eğer bir an önce yaptırmamız gerektiğini, rota aşısının en az 1 ay arayla 6. aya kadar tamamlanmış olması gerektiğini söyledi. Bende bunun üzerine özel hastanedeki doktorumuzla görüştüm ve aşı için geç kaldığımızı söyledi. Tekrar sağlık ocağındaki hemşiremizle görüştüm özel hastanenin söylediklerini ilettim. O da bana bize eğitimlerde 6. aya kadar tamamlanması gerektiğini bir ay arayla yaptırabileceğimi söyledi. Ne yapmalıyım hangisi doğru?
Ş

Şeyda B.

16 Temmuz 2025 19:08
Rota aşısının ilk dozu en geç 15.haftaya kadar yapılması gerekiyor o sebeple geç kalınmış evet
E

Elif S.

16 Temmuz 2025 19:09
15. haftadan sonra yapılmıyor diye biliyorum, ilk doz için. siz yaklaşık 18.haftadasınız sanırım
T

Tuba F.

16 Temmuz 2025 19:10
Evet 15 haftadan sonra bebekte bağırsak düğümlemesi riski olucağından yapılmıyor, geç kalmışsınız 😒
S

Sümeyye A.

16 Temmuz 2025 19:15
Evet bende öyle biliyorum ancak sağlık ocağındaki hemşiremiz öyle deyince acaba dedim. Teşekkür ederim herkese.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir