Rota Aşısı
82 görüntüleme
A
Ayşenur B.
10 Ağustos 2025 21:34
Bebeğim 3 aylık yarın rota aşısı yaptırıcaz nelere dikkat etmeliyim , yan etkisi oldu mu yaptıranlar var mı
E
Esma U.
10 Ağustos 2025 21:47
Hiç bir sıkıntı yaşamadık biz rahat geçti 🙏 canlı aşı olduğu için biraz sizde dikkat edin. ağizdan sıvı olarak veriliyor zaten el temizliğinize dikkat edin temasta. instada birisi eşimle bizede bulaştı diye yazmış okumuştum. Biz iki dozunu da olduk ateş vs yapmadı

Ayşenur E. ..
10 Ağustos 2025 21:50
Biz olduk çok şükür ateş falan olmadı. Aç olmamalı çünkü ağızdan yapılan bir aşı olduğu için aşı sonrası en az yarım saat ya da 1 saat mama veya emzirmemeniz gerekiyor. Aşı sonrası Ateş vs alerji gibi olursa mutlaka hasteneye başvurun. Zaten hemşire hanımlar ne olur ne olmaz diye yarım saat hastanede bekleyin diyorlar.
E
Esma U.
10 Ağustos 2025 22:07
Birincide bizim emzirirken arada verdi arada emzirtti doktorumuz. İkinci dozda gittiğimizde ilk aşıyı verdi sonra mamasını içirdim sütüm olmadığı için. Aşıdan sonra ilk 15 yada 20 dk içinde kusmaması gerekiyor.

Ayça K. A.
Hemşire
10 Ağustos 2025 22:12
aşıdan hemen önce doyurmamaya çalışın ki olası bir öğürmede kusmasın, genel olarak herhangibir yan etkisi olmamakla birlikte huzursuzluk yapan bebekler olabiliyor ateşi vs olmadığı sürece asla ateş düşürdü önlem olsun vs diye vermeyin şimdiden geçmiş olsun.
S
Sümeyye K. ..
10 Ağustos 2025 22:29
Eğer farklı farklı doktora gidiyorsanız hangi aşı olduğunu mutlaka alın ikincisinde lazım oluyor ben almadığım için ikincisini de yaptıramadım
E
Esma U.
10 Ağustos 2025 22:47
Sağlik ocağı kayıt ediyor barkodunu. Bize doktorumuz kendi söylemişti sağlik ocağı istiyor kutuyu alın diye. Ama yapmamaları da değişikmiş. Keşke baştan tembihleselermiş, nerden bilicez ki.
K
Kübra P.
10 Ağustos 2025 22:54
Benim bebeğimde ateş olmadı. İlk gün huzursuzlandı. Ama üçüncü günü çok fena ishal oldu acile gittik rotamı oldu diye tahlil yaptılar temiz çıktı aşının yan etkisi olduğunu söylediler beş gün boyunca beslenmesine dikkat ettim sıvı kaybı olmasın diye. Ayrıca aşıya giderken de. Tok olup olmadığını sordu hemşiremiz çok tok olursa ilacı dışa veriyorlar aşı tam etki etmeyebilir aç olursa hemşireler istemiyo o yüzden tavsiyem ağlamayacak kadar tok olsun yeter
S
Sümeyye K. ..
10 Ağustos 2025 22:56
Bende öyle biliyordum kayıt olduğu içinde hiç almak aklıma gelmedi kimse uyarmadı da tecrübe oldu diyelim