Rop Muayenesi

159 görüntüleme
M

Mervenur

4 Temmuz 2026 12:05
Merhaba, bebeğim 36+2 de doğdu. Bir ayda rutin göz muayenesi var ya orda rop muayenesi yaparlar mı mecbur mudur yani ? Erken doğum yapıp kilosu 2 nin altında olanlar en riskli grup diye geçiyor internette. Bazen 36. Hafta gibi daha sınırda prematürelerde gerek duymamis doktor. Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yazabilir mi lutfen
S

Siz

4 Temmuz 2026 12:43
Merhaba, bizim de bebeğimiz tam 36+2’de doğdu. Rop muayenesi yapıldı ilk ay içerisinde, ne kadar korkutucu gelse de muhakkak yapılması gerekiyor bebiş için önemli bir gösterge. Hatta biz ikinciye tekrar yaptırmak durumunda kaldık gözde bir bölge tam gelişmemiş demişlerdi, ikinci yaptırdığımızda o bölgenin geliştiği ve sıkıntı olmadığı belli oldu.
E

Esmanur E.

Premium Üye
4 Temmuz 2026 14:14
33+1 de 1200 doğduk 2 defa baktılar çok şükür bir şey çıkmadı
B

Begüm T. S.

4 Temmuz 2026 14:40
Küvezde kalan bebeklere yapılıyo özellikle
R

Rumeysa

5 Temmuz 2026 13:38
Korkulacak bir şey değil 36+1 de doğum yaptım rvs ve influenzadan küvezde kaldı 1 hafta ve oksijen desteği aldı bu yüzden istediler yaptırılırken babası yanındaydı doktor görmemi istemediği için babasının kalmasını istedi çok kısa ağladı zaten kısa süren bir işlem şükür herhangi bir sorunu çıkmadı
R

Rumeysa

5 Temmuz 2026 13:40
Rumeysa
Korkulacak bir şey değil 36+1 de doğum yaptım rvs ve influenzadan küvezde kaldı 1 hafta ve oksijen desteği aldı bu yüzden istediler yaptırılırken babası yanındaydı doktor görmemi istemediği için babasının kalmasını istedi çok kısa ağladı zaten kısa süren bir işlem şükür herhangi bir sorunu çıkmadı
Ayrıca rutin muayenede rop yapılmıyor diye biliyorum çünkü her doktor yapmıyor bizde fakülteye gitmiştik
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir