Reflüüüüü
150 görüntüleme
İ
İrem Ö.
17 Aralık 2025 10:16
Bebeğim 3.4. Haftalarından itibaren çok kusmaya başladı kıyafet değiştirmekten yorulduk artık dr tavsiyesiyle sma ar kullanmaya başladık dün onu da içemedi çok yavaş içiyor
M
Melek G.
17 Aralık 2025 10:31
4.aya geldik hala reflü maması kullanıyoruz. Kıvamları biraz daha yoğun olduğu için biraz zor çekebiliyorlar evet. Sürekli önlük kullanıyoruz biz de. Bebeğim de rahatsız ama kıyafet değiştirmekten daha kolay geliyor. Zaten değiştirirken de kusuyor çok sarsınca. Emzirdikten sonra mümkün olduğunca sabit ce dik oturmaya yakın tutmanızı tavsiye ederim. Reflü yatağı kullanabilirsiniz veya park yatak kullanıyorsanız yatağınızın altına eğim yapabilirsiniz. Kilo kazanımı normal iste eeflüye genel olarak yapılacak başka bir şey olmadığını söylediler bize hep
Ek olarak da emziriyorsanız doktorunuza anne sütünüze ekleyebileceğiniz toz ilaçları danışabilirsiniz. Biz bunu da kullandık. Şimdi sağmadığım için vermiyorum ilaçtan. Nispeten azaltıyor diyebilirim
Ek olarak da emziriyorsanız doktorunuza anne sütünüze ekleyebileceğiniz toz ilaçları danışabilirsiniz. Biz bunu da kullandık. Şimdi sağmadığım için vermiyorum ilaçtan. Nispeten azaltıyor diyebilirim
İ
İrem Ö.
17 Aralık 2025 10:42
Siz mama olarak ne kullanıyorsunuz ayrıca enne sütü de alıyor mu ?
A
Aslı
17 Aralık 2025 10:59
bizimki de çok fazla kusuyor sadece anne sütü alıyor artık kilo alımı da iyice yavaşladı gastrotus baby kullanıyoruz ama fayda etmiyor,hangi pozisyonda tutarsam tutayım kusuyor ne yapacağımı bilemez durumdayım
N
Naz Ö. ..
17 Aralık 2025 11:12
Sma ar değilde comfort var onu kullanın ben onu kullanıyorum bi şikayetimiz olmadı4 aylık olacağız 19unda bizimde reflümüz var .
İ
İrem Ö.
17 Aralık 2025 12:21
Comfort kullanıyordum son kontrolde doktorumuz sma ar tavsiye etti kendim yattığı yerleri yüksek yapmaya çalışıyorum reflü yatağı da almadım dediğiniz gibi dik de tutsam kusuyor henüz 2 aylık şimdiden yordu beni umarım bir an önce geçer
M
Melek G.
17 Aralık 2025 18:20
Biz aptamil ar kullanıyoruz aynı zamanda emziriyorum.mama günde teksefer gece uykusundan önce vermeye çalışıyorum ekstrem bir durum yoksa ya da bazı günler sütüm yetmediğinde veriyorum. Mamayı daha çok versem kusması daha da azalacak bence ama meme reddi olmasın diye az vermeye çalışıyorum. Doktorlar genellikle 3-4.aylardan sonra azalır diyorlar ama 4 ay olacağız biz de henüz azalma yok devam ediyor.
Anne sütü için de sağdığım zaman içine eklemem için gaviscon infant toz verdi çocuk doktorumuz. Gastroloji uzmanına gittik o da aynı şeyi önerdi. Sağdığım zamanlarda içine tozu ekleyerek verdim hep. Ama artık sağmıyorum emince göğsümü boşaltıyor çünkü
Anne sütü için de sağdığım zaman içine eklemem için gaviscon infant toz verdi çocuk doktorumuz. Gastroloji uzmanına gittik o da aynı şeyi önerdi. Sağdığım zamanlarda içine tozu ekleyerek verdim hep. Ama artık sağmıyorum emince göğsümü boşaltıyor çünkü
İ
İrem Ö.
17 Aralık 2025 18:39
Gaviskon infantı 3 tatlı kaşığı suyla veriyorum mamayla karıştırsam olur mu acaba
Ş
Şeyma Y. ..
18 Aralık 2025 09:31
Benim kızım 3 aylık son 3-4 haftadır bir tık fazla kusuyordu bir de mama değişikliği yapmıştık tesadüfen doktorun yanında kusunca direkt reflü tanısı aldı ve bize bebelac thickener önerdi 100ml mamaya bir ölçek koyabilirsin dedi fakat aşırı yoğunlaştırdığı için ben varla yok arası çok az miktarda koyuyorum, yine de kıvam aldırıyor ve bebeğimin kusması nerdeyse bitti. Yedirdikten sonra en az 20dk dik tutuyorum. Sadece doktor kabız yapabilir dedi ona dikkat etmek gerekiyor yoğun mama yoğun gaz ve kabızlık demek
K
Kader O. ..
18 Aralık 2025 10:04
Benimki de 3.5 aylık2 aydır çok fena kusuyor sadece anne sütü alıyor ama kilo alımı az bu ay sadece 700 gram almış😬
İ
İrem Ö.
18 Aralık 2025 10:06
Her çocuğun bünyeside farklı olduğundan çözüm bulmakta çok zor deneye yanıla buluncaya kadar da yorulup yıpranıyoruz gerçekten
M
Melek G.
19 Aralık 2025 02:53
Gaviscon u mamaya koymuyorum ben mama zaten biraz yoğun kıvamlı çünkü.doktor da gerek yok demişti.ama siz yine de danışın dilerseniz