Reflüsü Olan Bebekte Ek Gıda
152 görüntüleme
E
Elif S.
18 Ocak 2026 23:22
Merhaba arkadaşlar. 5 aylık bebeğimde yaklaşık 3 aydır reflü var.Reflüsü olup ek gıdaya başlayan anneler var mı? Nasıl bi yol izlediniz ? Doktorunuz neler önerdi? Aynı durumda olan arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

İlayda U.
19 Ocak 2026 00:38
Merhaba bizde 6 aylığız 5 aydır reflümüz var 15 gündür katı gıda başladık çok şükür reflümüz biraz azaldı klasik yeşil kabak ile başladık bal kabağı tatlı patates havuç elma vs cezvede çok az su ile haşlayıp blender yapıyorum şu anlık pürüssüz olabilmesi için ek gıdaya nitekim erken başladığımız işin henüz pütürlü yemekten hoşlanmıyor genelde sabah 11 gibi yaklaşık 3-4 çay kaşığı veriyorum asıl tadım bu oluyor akşam biz yemek yerken alışması ve görmesi adına 1-2 çay kaşığı sabah ne yediyse+ 1-2 çay kaşığı yoğurt verip mutlaka gazını çıkarıyorum çok arada hipp 4+ kaşık maması veriyorum sütlü elmalı favorimiz memnunum bu şekilde mama olarakta iştahı açıldı… anca siz bilirsiniz hala yenidoğan gibi az ve sık besleniyoruz biz 2 saatte bir 60 cc o biraz bu şekilde uzadı çok şükür 2.5 3 saat 90 içiyor.. çok geçmiş olsun aynı zamanda gastrotuss ve aguline kullanıyorum ara ara eğer aklınıza yatıp işinize yarayan bir şey olursa şifa olsun..🫶🏻
E
Elif S.
19 Ocak 2026 17:17
Benim bebeğim beni hiç doğru düzgün emmedi. Sadece iki ay emzirebildim zar zor o da silikon uçla. Asla tutmadı mememi. O yüzden ben hep sağarak besliyorum. Anne sütü ile beslendigi icin bebelac thickener mama verdi doktor. Onu sütüme katıyorum. Sütü koyulaştırıyo. Ama artık bu da çözüm değil. Kusmaya devam ediyo. Hem şurup hem bu mama yine de kusuyo günde bi kaç kere. Tamamen geçtigini gorebilmeyi o kadar cok istiyorum ki. Hadi tokken kusuyo anlarım. Açken de ağzına acı su geliyo. Yüzü buruşuyo çocuğun. Kıyamıyorum. Sizde de bu durum var mı?
A
Aslı O. D.
23 Ocak 2026 12:26
Gastrotuss şurup kullandık bizimde 29 günlükten beri reflü var şuan 10 aylık halen devam ediyor. Bu şurup iyi geldi biraz. Yemek yada emmek sonrası 15-20 dk sik pozisyonda tutmamızı söylediler , ayrıca bezi çok sıkı yapmayın ve sıkı pantolon eşofman tarzı şeyler giymesin yatak eğimli olacak mutlaka reflü yatağı kullanın bizim reflü yatağına sığmadı o zaman doktora danıştım yatağın ayaklarının bir tarafını kaldırın eğimli olsun dedi bunlar çok işimize yaradı
E
Elif S.
23 Ocak 2026 12:36
Hem şurup hem mama kullanmama rağmen dönem dönem çok kustuğu zamanlar oluyo. Çok şükür burnundan gelecek kadar olmadı. Ama aktivite falan hak getire asla tummy time yaptıramıyorum. Aç olsa bile su kusuyo yine kusuyo çocuk. Acı su geliyo. Yüzünü ekşitiyo. O yüzden saldım. Aktivitelerimiz genelde sakin oluyo. Kitap aynaya bakma ce e oyunu falan. Henüz dönemiyo da. Sizinkiler ne zaman dönmeye başladı?
Ş
Şeyma H.
27 Ocak 2026 09:48
Benim bebeğimde 8 aylık ilk şurup kullandık şimdi anne sütü kıvam artırıcı kullanıyorum ek gıda ile mama ile kullanılıyor doktorum şuruptam daha etkili olur dediği için bunu kullanmaya başladık şimdide ayrıca reflüden dolayı ek gıdayı abartmıyorum 4 5 tatlı kaşığı veriyorum genelde ne yedireceksem
E
Elif S.
27 Ocak 2026 10:12
Kıvam artırıcı olarak ne kullanıyosunuz ? Anne sütü dışında kullanımını bilmiyorum. Bizde bebelac thickener kullaniyoruz ama sadece anne sutune

İlayda U.
2 Şubat 2026 09:42
Benim bebeğim beni hiç doğru düzgün emmedi. Sadece iki ay emzirebildim zar zor o da silikon uçla. Asla tutmadı mememi. O yüzden ben hep sağarak besliyorum. Anne sütü ile beslendigi icin bebelac thickener mama verdi doktor. Onu sütüme katıyorum. Sütü koyulaştırıyo. Ama artık bu da çözüm değil. Kusmaya devam ediyo. Hem şurup hem bu mama yine de kusuyo günde bi kaç kere. Tamamen geçtigini gorebilmeyi o kadar cok istiyorum ki. Hadi tokken kusuyo anlarım. Açken de ağzına acı su geliyo. Yüzü buruşuyo çocuğun. Kıyamıyorum. Sizde de bu durum var mı?
E
Elif S.
2 Şubat 2026 09:52
İnşallah. Ay Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah. O kadar zor bi süreç ki yaşayan bilir. Artık üstü kirlenmiş benim kıyafetim batmış. Bunlara takılmıyorum bile. Çocuk o kadar husursuz ki. Hele uyutmaya calisirken kendini o kadar cok kasiyo ve geriyo ki. Muhtemelen midesi yaniyo yatis pozisyonu oldugu icin. Sizde de var miydi?