Reflüde Hangisini Kullandınız ?

88 görüntüleme
A

Ayşe ..

10 Nisan 2026 18:10
Nurse Harvey’s Reflux mi Gastrotuss Baby mi ? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız ?
C

Canan T. ..

10 Nisan 2026 18:35
Merhabalar, yanlış yönlendirmek asla istemem. Bizim sürecimiz şöyle ilerliyor. Bebeğim yoğun bakımdan çıkınca kontrole götürdüğümüzde yoğun bakım sorumlusu doktor reflü ilacı yazmıştı ama biz eşimle kullanmak istemedik. Zaten yoğun bakımda antibiyotik vs bir sürü ilaca maruz kaldı. Biraz araştırma yapınca bebeklerin büyük çoğunluğunda reflü olduğunu, büyüdükçe geçtiğini eğer kilo alımında sorun yoksa (kilo önemliymiş) yada böyle çocuğun burnundan bile gelecek kadar çok kusması olmuyorsa kendi haline bırakıldığını gördüm. İlacı kullanmadım. Bunun yerine reflü yatağı, az ama sık emzirme, emzirmeden sonra hatta emzirme aralarında gazını almaya, gazı çıksa bile minimum 10 dk omzumda dik tutmaya özen gösterdim. Hala da bunları uyguluyorum. Şuan 10 haftalık olduk ve bazı günler hala çok kusuyor ama bazı günler hiç kusmuyor. Kilo alımı da ideal. Hatta geçen cumartesi özelde bir doktora götürdüm o zaman sordum. İlaç yazıldı ama biz alıp kullanmak istemedik diye. Doğru olanı yapmışsınız çünkü kilo alımı ideal dedi. O zaman bize gastrotuss yazmışlardı. Umarım bebişlerimiz hemen iyileşir.
A

Ayşe ..

10 Nisan 2026 19:53

Canan T.O.

Merhabalar, yanlış yönlendirmek asla istemem. Bizim sürecimiz şöyle ilerliyor. Bebeğim yoğun bakımdan çıkınca kontrole götürdüğümüzde yoğun bakım sorumlusu doktor reflü ilacı yazmıştı ama biz eşimle kullanmak istemedik. Zaten yoğun bakımda antibiyotik vs bir sürü ilaca maruz kaldı. Biraz araştırma yapınca bebeklerin büyük çoğunluğunda reflü olduğunu, büyüdükçe geçtiğini eğer kilo alımında sorun yoksa (kilo önemliymiş) yada böyle çocuğun burnundan bile gelecek kadar çok kusması olmuyorsa kendi haline bırakıldığını gördüm. İlacı kullanmadım. Bunun yerine reflü yatağı, az ama sık emzirme, emzirmeden sonra hatta emzirme aralarında gazını almaya, gazı çıksa bile minimum 10 dk omzumda dik tutmaya özen gösterdim. Hala da bunları uyguluyorum. Şuan 10 haftalık olduk ve bazı günler hala çok kusuyor ama bazı günler hiç kusmuyor. Kilo alımı da ideal. Hatta geçen cumartesi özelde bir doktora götürdüm o zaman sordum. İlaç yazıldı ama biz alıp kullanmak istemedik diye. Doğru olanı yapmışsınız çünkü kilo alımı ideal dedi. O zaman bize gastrotuss yazmışlardı. Umarım bebişlerimiz hemen iyileşir.

2.5 aylık oldu kusmalarında azalma yok aksine artıyor. Sabırla bekledim düzelmesini ama artık çok yorulduk. Reflüsünden dolayı uyuyamıyor midesi ağzına geliyo uyuduğunda da kusarak uyanıyor. Emdikten 5 dk sonra kesilmiş süt gibi kusuyor ama balgamlı. Kilo alımı iyi olmasına rağmen hayat kalitesi çok kötü. İlaç kullanmak benimde son tercihimdi ama süreç uzayıp şikayetler azalır diye beklerken artınca kullanmayı düşünüyorum artık. İnşallah inşallah en kısa zamanda 🙏🏻 deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim 🌸
N

Nilay T.

10 Nisan 2026 20:27
Benim bebeğim 6 haftalık reflü dedi doktor öksürük de oluyor gastrotuss ve motis verdi çok yoğun kusma olmuyor ama beslenme sonrası dik tutuyorum dikkat ediyorum
A

Ayşe ..

11 Nisan 2026 02:21

Nilay Tanta

Benim bebeğim 6 haftalık reflü dedi doktor öksürük de oluyor gastrotuss ve motis verdi çok yoğun kusma olmuyor ama beslenme sonrası dik tutuyorum dikkat ediyorum

Her beslenme sonrası hatta beslenmeye ara verip gazını çıkartıyorum, reflü yatağı kullanıyoruz, uyuduktan sonra bende 10 dk felan dik tutuyorum ama hiç faydasını görmüyorum ne yazık ki :( gastrotusstan memnun musunuz ? Motis de mi reflü için verildi ? daha önce duymadım da
Z

Zekiye T.

12 Nisan 2026 22:37

Nilay Tanta

Merhabalar aynı sorun bende de var 2.5 aylık olduk artık dayanamadım doktor gastrotus baby önerdi ben de kullanıcam size nasıl iyi geldi mi ? Aşırı bir ağızdan gazı var sürekli yatınca gaz çıkarma isteği geliyor alıyorum kucağıma çıkarıyo ve uykusu kaçıyor uyku kalitesi çok kötğ bu yüzden😭😭
G

Gözde Ö. K.

12 Nisan 2026 22:39
Biz gastrotuss baby kullandık. Tam kesmedi kusmaları ama en azından ağzına gelip sürekli yutkunmasına etki etmişti.
N

Nilay T.

12 Nisan 2026 22:48

Ayşe

Her beslenme sonrası hatta beslenmeye ara verip gazını çıkartıyorum, reflü yatağı kullanıyoruz, uyuduktan sonra bende 10 dk felan dik tutuyorum ama hiç faydasını görmüyorum ne yazık ki :( gastrotusstan memnun musunuz ? Motis de mi reflü için verildi ? daha önce duymadım da

Motis bulantı ve kusma için verdi doktor ama ben pek içirmiyorum sanki onu içince daha fazla kusma oldu o yüzden bıraktım. En önemlisi beslenme sonrası hemen yatırmamak. Alt değiştirme beslenme öncesi yapıyorum emdikten sonra çok sarsmamaya dikkat ediyorum. Biz aynı zamanda gaz sancılarıyla da uğraşıyoruz şu an bebeğim gerçekten çok zorlanıyor umarım hepimizin bebeği hep sağlıklı ve huzurlu olur.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir