Reflü ve Persentil

272 görüntüleme
M

M.C

Premium Üye
17 Ağustos 2026 17:43
merhaba herkese

Oğlum 18 aylık 2340 47 cm doğdu şuan 9750 ve 80 cm reflüsü var ama sessiz reflü kusması yok sadece ağzına geliyor sık sık içtiği su, geceleride ağız şapırdatıyor, lansor kullanıyoruz 1 aydır hafif rahatlattı ama tamamen geçmedi, tamamen geçermi yoksa kalıcımı bu daha önce böyle sorun yaşayan anneler varsı bilgi verebilirmi
R

Ruken B.

17 Ağustos 2026 17:49
Başka ne belirtiniz var acaba benim kızımda şüpheleniyorum ama hiçbir belirtisi yok
M

M.C

Premium Üye
17 Ağustos 2026 17:52
Ruken Bulut
Başka ne belirtiniz var acaba benim kızımda şüpheleniyorum ama hiçbir belirtisi yok
Sadece ağzına geliyor ağız şapırdatıyor ve sık geğiriyor, ama kusma yokta işte yemek yemesi sınırlı
R

Ruken B.

17 Ağustos 2026 17:53
Benim kızımda yemek yemiyor hiç acaba ilgisi var mı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
31 Ağustos 2026 17:48
Merhaba,

Oğlununuzun doğum ağırlığı 2340 gram ve doğum boyu 47 cm. Şu an 18 aylık ve 9750 gram, 80 cm boyundaymış. Reflü teşhisi konmuş ve Lansor tedavisi görüyormuş.

Reflü Hakkında Bilgiler:

Reflü, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıdır.
Sessiz reflüde, mide içeriği ağza veya burna gelebilir, ancak kusma olmayabilir.
Reflü, çocuklarda yaygın bir sorundur ve genellikle tedaviyle kontrol altına alınabilir.

Sessiz Reflü ve Belirtiler:

Ağızda ekşi tat veya su gelmesi
Gece ağız şapırdatma
Sık sık su içme

Tedavi ve İyileşme Süresi:

1. Lansor gibi ilaçlar, reflüyü kontrol altına almak için kullanılabilir.
2. Tedavi genellikle birkaç hafta veya ay sürebilir.
3. Reflü, bazı çocuklarda kalıcı olabilir, ancak çoğu çocukta tedaviyle kontrol altına alınabilir.
4. Doktorunuzun önerdiği tedavi planına uymak ve düzenli kontroller yapmak önemlidir.

Önlemler ve Öneriler:

1. Oğlunuzu dik pozisyonda besleyin.
2. Beslenmeden sonra en az 30 dakika dik pozisyonda tutun.
3. Sık sık ve az miktarda besleyin.

Reflü sorunu yaşayan her çocuk farklıdır. Oğlunuzun doktoru ile düzenli iletişimde kalmanız ve önerilen tedavi planına uymanız önemlidir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir