Reflü ve Kusma

52 görüntüleme
Y

Yaren

3 Nisan 2026 15:14
Reflü ve kusma için ilaç kullanılıp tedavi görüşmesi gerekir mi? İlaç kullanmazsak kalıcı bir şey olur mu? Kilo alımı iyi fakat çok kusuyor uykusundan bile uyanıyor kusmak için uyuyamıyor daha sonra. Gaviscon toz mamaya katıp veriyorum Motis şurup veriyorum ama hiç faydası olmadı. Ne yapmam gerekiyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

3 Nisan 2026 15:14
Bebeğinizin reflü ve kusma sorunu sizi gerçekten endişelendiriyor. Öncelikle, reflü ve kusma, bebeklerde sık görülen bir durumdur ve çoğu zaman kendiliğinden geçer. Ancak, sizin durumunuzda olduğu gibi, kusma sık ve şiddetliyse, bebeğinizin uyku düzenini etkiliyorsa ve kilo alımı konusunda doktorunuzun endişeleri varsa, bir tedavi planı oluşturmak önemlidir.

İlaç Kullanımı ve Tedavi:

- Gaviscon Toz ve Motis Şurup: Bu ilaçları zaten kullanıyorsunuz, ancak fayda görmediğiniz için doktorunuzla başka tedavi seçeneklerini görüşmek önemlidir.
- Doktorunuzla Konuşun: İlaçların dozunu veya türünü değiştirmek, ek tedaviler eklemek (örneğin, pozisyonel tedavi, beslenme değişiklikleri) gibi seçenekleri doktorunuzla konuşun.

Tedavi Seçenekleri:

1. Beslenme Değişiklikleri: Eğer emziriyorsanız, sütünüzün reflüyü tetikleyip tetiklemediğini kontrol etmek için diyetinizde değişiklikler yapmayı düşünün. Eğer mama kullanıyorsanız, reflü dostu mamaları (örneğin, AR mama) denemek faydalı olabilir.

2. Pozisyonel Tedavi: Bebeği dik tutmak, özellikle beslenmeden sonra, reflü ve kusmayı azaltabilir. Bebeği yatırırken başını biraz yükseltmek de faydalı olabilir.

3. Gaviscon ve Alternatif İlaçlar: Eğer Gaviscon etkili olmadıysa, doktorunuz başka ilaçlar önerebilir. Gastrotuss baby gibi bitkisel şuruplar da bazen önerilen alternatiflerdir.

4. Ek Gıdaya Başlama: Eğer bebeğiniz 6 ayını doldurmuşsa, ek gıdaya başlamak reflü ve kusma üzerinde olumlu etkiler gösterebilir. Ancak, bu süreç doktor gözetiminde ve kontrollü bir şekilde yapılmalıdır.

Kalıcı Hasar Riski:

- Şiddetli ve sürekli kusma, özellikle eğer beslenme ve sıvı alımı etkiliyorsa, kilo kaybına ve dehidratasyona yol açabilir. Bu durumlar kontrol altına alınmazsa, daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Uykuyu Etkileyen Kusma:

- Bebeğinizin uykudan uyanıp kusması, hem bebeğiniz hem de sizin için yorucudur. Bu durumun kontrol altına alınması, sizin ve bebeğinizin uyku düzeninin düzeltilmesi açısından önemlidir.

Sonraki Adımlar:

- Doktorunuzla Randevu: En kısa zamanda doktorunuzla bir randevu ayarlayarak, şu ana kadar kullandığınız ilaçları ve gördüğünüz etkileri konuşun. Yeni bir tedavi planı için doktorunuzla birlikte çalışın.

- Sabır ve Takip: Tedavi değişikliklerinin sonuçlarını görmek zaman alabilir. Bebeğinizin tepkilerini ve kilo alımını yakından takip edin.

Bebeğinizin sağlığı için endişelenmeniz doğal, ancak doğru tedavi planıyla reflü ve kusma sorunları genellikle yönetilebilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Reflü
2. Reflü(gaviscan İnfant )
3. Reflü(gaviscan İnfant )
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Y

Yaren

3 Nisan 2026 15:18

Ai Asistan

Bebeğinizin reflü ve kusma sorunu sizi gerçekten endişelendiriyor. Öncelikle, reflü ve kusma, bebeklerde sık görülen bir durumdur ve çoğu zaman kendiliğinden geçer. Ancak, sizin durumunuzda olduğu gibi, kusma sık ve şiddetliyse, bebeğinizin uyku düzenini etkiliyorsa ve kilo alımı konusunda doktorunuzun endişeleri varsa, bir tedavi planı oluşturmak önemlidir.

<strong>İlaç Kullanımı ve Tedavi:</strong>

- <strong>Gaviscon Toz ve Motis Şurup:</strong> Bu ilaçları zaten kullanıyorsunuz, ancak fayda görmediğiniz için doktorunuzla başka tedavi seçeneklerini görüşmek önemlidir.
- <strong>Doktorunuzla Konuşun:</strong> İlaçların dozunu veya türünü değiştirmek, ek tedaviler eklemek (örneğin, pozisyonel tedavi, beslenme değişiklikleri) gibi seçenekleri doktorunuzla konuşun.

<strong>Tedavi Seçenekleri:</strong>

1. <strong>Beslenme Değişiklikleri:</strong> Eğer emziriyorsanız, sütünüzün reflüyü tetikleyip tetiklemediğini kontrol etmek için diyetinizde değişiklikler yapmayı düşünün. Eğer mama kullanıyorsanız, reflü dostu mamaları (örneğin, AR mama) denemek faydalı olabilir.

2. <strong>Pozisyonel Tedavi:</strong> Bebeği dik tutmak, özellikle beslenmeden sonra, reflü ve kusmayı azaltabilir. Bebeği yatırırken başını biraz yükseltmek de faydalı olabilir.

3. <strong>Gaviscon ve Alternatif İlaçlar:</strong> Eğer Gaviscon etkili olmadıysa, doktorunuz başka ilaçlar önerebilir. Gastrotuss baby gibi bitkisel şuruplar da bazen önerilen alternatiflerdir.

4. <strong>Ek Gıdaya Başlama:</strong> Eğer bebeğiniz 6 ayını doldurmuşsa, ek gıdaya başlamak reflü ve kusma üzerinde olumlu etkiler gösterebilir. Ancak, bu süreç doktor gözetiminde ve kontrollü bir şekilde yapılmalıdır.

<strong>Kalıcı Hasar Riski:</strong>

- Şiddetli ve sürekli kusma, özellikle eğer beslenme ve sıvı alımı etkiliyorsa, kilo kaybına ve dehidratasyona yol açabilir. Bu durumlar kontrol altına alınmazsa, daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

<strong>Uykuyu Etkileyen Kusma:</strong>

- Bebeğinizin uykudan uyanıp kusması, hem bebeğiniz hem de sizin için yorucudur. Bu durumun kontrol altına alınması, sizin ve bebeğinizin uyku düzeninin düzeltilmesi açısından önemlidir.

<strong>Sonraki Adımlar:</strong>

- <strong>Doktorunuzla Randevu:</strong> En kısa zamanda doktorunuzla bir randevu ayarlayarak, şu ana kadar kullandığınız ilaçları ve gördüğünüz etkileri konuşun. Yeni bir tedavi planı için doktorunuzla birlikte çalışın.

- <strong>Sabır ve Takip:</strong> Tedavi değişikliklerinin sonuçlarını görmek zaman alabilir. Bebeğinizin tepkilerini ve kilo alımını yakından takip edin.

Bebeğinizin sağlığı için endişelenmeniz doğal, ancak doğru tedavi planıyla reflü ve kusma sorunları genellikle yönetilebilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Reflü
2. Reflü(gaviscan İnfant )
3. Reflü(gaviscan İnfant )

Kilo alımı iyi bebeğim 2,5 aylık 35 haftalık 2500 kg doğdu şu an 4600 kg. 20 dakika Dik tutuyorum beslendikten sonra reflü yatağında yatırıyorum tüm bunlara rağmen kusuyor.
N

Nazlı

3 Nisan 2026 15:26
Eğer kilo alımı iyiyse fışkırır tarzda değilde beslenmesi sonrası normal kusma gibiyse yenidoğan reflüsüdür. Bizde de aynı şeyler vardı. Doktorumuz öyle demişti. Her beslenme sonrası direkt bir avuç dolusu kusardı. Uyurken korkardım. Kamera almıştım o yüzden. Her an takip edebileyim diye. Uykuda kusunca da çok rahatsız olurdu. Haklı tabiki boğazı yanıyordur. Geçici bir durum ama. Beslenme sonrası dik tutun 20-30 dakika. Gazını çıkardığınızdan emin olun. Yatağının başını yükseltin uyurken. Az ama sık besleyin. Ve en önemlisi sabırlı olun. Ben bir ara günde 5-6 kıyafet değişmekten bıkmıştım. İlaç kullanmayın bence şu anlık. Eğer kilo alımı azalırsa o zaman doktora gidin bence. Veya bir daha ki doktor muayenenizde bu durumu belirtin. Geçmiş olsun çabucak geçsin inşallah 🌸
Y

Yaren

3 Nisan 2026 15:28

Nazlı

Eğer kilo alımı iyiyse fışkırır tarzda değilde beslenmesi sonrası normal kusma gibiyse yenidoğan reflüsüdür. Bizde de aynı şeyler vardı. Doktorumuz öyle demişti. Her beslenme sonrası direkt bir avuç dolusu kusardı. Uyurken korkardım. Kamera almıştım o yüzden. Her an takip edebileyim diye. Uykuda kusunca da çok rahatsız olurdu. Haklı tabiki boğazı yanıyordur. Geçici bir durum ama. Beslenme sonrası dik tutun 20-30 dakika. Gazını çıkardığınızdan emin olun. Yatağının başını yükseltin uyurken. Az ama sık besleyin. Ve en önemlisi sabırlı olun. Ben bir ara günde 5-6 kıyafet değişmekten bıkmıştım. İlaç kullanmayın bence şu anlık. Eğer kilo alımı azalırsa o zaman doktora gidin bence. Veya bir daha ki doktor muayenenizde bu durumu belirtin. Geçmiş olsun çabucak geçsin inşallah 🌸

Tüm bunları yapıyorum ama maalesef yine aynı. Fışkırır tarzda da kusmaya başladı.
N

Nazlı

3 Nisan 2026 15:30

Yaren

Tüm bunları yapıyorum ama maalesef yine aynı. Fışkırır tarzda da kusmaya başladı.

Kusmuk ne renk, ateşi oluyor mu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir