Reflü mü?

86 görüntüleme
H

Hümeyra M.

12 Nisan 2026 22:33
oğlum 3-4 gündür günde bir kez neredeyse fışkırarak kusuyor. Peşine 2-3 kez daha kusuyor sonra sakinleşiyor. Reflü olup olmadığını nasıl anlarım
N

Nilay T.

12 Nisan 2026 22:51
Benim bebeğimde de kusma vardı günde 7-8 defayı geçtiğinde reflü için ilaç kullanılması gerekebilir demişti doktor. Bence çocuk doktoruna başvurun.
M

Melekg

13 Nisan 2026 11:21
Fışkırarak kusma olursa sanıyorum farklı seçenekleri değerlendiriyorlar. Farklı seçenek derken hemen tedirgin olmanızı istemem. Doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim. Reflüde genellikle ağzının kenarından akıp gider. Yoğun bir fışkırma olmuyor. Huzursuzluk da olmuyor. Belki karnına baskı vs yapıyor olabilirsiniz.
S

Serap M. E.

14 Nisan 2026 08:07
İleri derece reflü de yazdığınız gibi oluyor 5 aydır çok uğraşıyoruz mamasını değiştirin önce eczaneden conformil mama deneyin ml mini çoğaltmayın 2 saaytin altında mama vermeyin bizde çok işe yaradı
Aslı

Aslı

14 Nisan 2026 21:21
Merhaba benim bebeğimde de kusma oluyor doktor en az 3 saat sonra besleyin dedi sık sık verme dedi.6 aylıktan sonra bebeklerde kusma olmazmış olursada reflü olurmuş :(
Aslı

Aslı

14 Nisan 2026 21:22

Serap Mutlu Eren

İleri derece reflü de yazdığınız gibi oluyor 5 aydır çok uğraşıyoruz mamasını değiştirin önce eczaneden conformil mama deneyin ml mini çoğaltmayın 2 saaytin altında mama vermeyin bizde çok işe yaradı

Merhaba Serap hanım benim doktorumda aynısını söyledi işe yaradı mı sizde ? Ben çok sık besliyorum bebeğimi sanırım ondan oluyor, çok içemiyor hiç doymuyor sanıyorum 1-2 saate tekrar teklif ediyordum öyle yapmamamı söyledi
H

Hümeyra M.

14 Nisan 2026 21:26

Serap Mutlu Eren

Mama vermiyorum anne sütü sadece içiyor ama piyanolu oyun halısında tepinirken fışkırarak kustuğunu fark ettim ben de koymadım 2 gün ve kusmadı. Sürekli ağzı tükürüklü yüksek ihtimalle reflü başlangıcı daha dikkat ediyorum emzirirken ilerlememesi için
S

Serap M. E.

14 Nisan 2026 21:45

Hümeyra Maktav

Mama vermiyorum anne sütü sadece içiyor ama piyanolu oyun halısında tepinirken fışkırarak kustuğunu fark ettim ben de koymadım 2 gün ve kusmadı. Sürekli ağzı tükürüklü yüksek ihtimalle reflü başlangıcı daha dikkat ediyorum emzirirken ilerlememesi için

Besleme süresi nekadar uzarsa okadar iyi geliyor conformil mamayı 2 ay içti birde laktoz damlası içtik onu yazmayı unutmuşum. 5 ayda bayağa azaldı. Bende başlarda 1.5 saatte bir beslerdim üst dayanmazdı kusmaktan. Şimdi nezaman isterse ozaman veriyoruz. Bayağa fark etti.

Besledikden aınra 10 dk dik tutup mutlaka gaz çıkarın birde öok harekette fışkırıyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir