Reflü İse Ne Yapmalı
323 görüntüleme
A
Aylin P.
27 Nisan 2026 10:09
3.5 aylık bebeğim 1.5 aydan beri her emme sonrası kusuyor. Doktorda yaptırdığımız tüm tahliller temiz çıktı. İdrar,gaita, kan ve usg. Ancak kusmamız geçmedi. Dik emzirme ve emdikten sonra dik tutma Reflü yatağında yatırma önerildi hepsini deniyoruz azalsa da bitmiyordu. Bir de motis başlamıştı doktor, azalınca bıraktık 1 haftadır yine çok arttı. 3 gündür motis kullanıyorum ama kusmalarda azalma yok. Hatta dün saatlerce ağlayarak kustu. Bu çocuk Reflü ise ne yapmalıyım değilse ne zaman geçecek. Çok üzücü gerçekten sürekli kusması.
S
SelinLcn
Premium Üye
27 Nisan 2026 10:36
Benim bebeğim de sürekli kusuyordu hatta bir kere pilor stenozu şüphesiyle acile bile gitmiştik. Sürekli önlük değiştiriyorduk sırılsıklam oluyordu. Ağızdan akıtma gibi de değil basbayağı çok çok kusuyordu hatta emzirdikten sonra gazını çıkartırken daha çok kusuyordu gaz çıkartmaya korkuyordum. Hiç ilaç kullanmadık. 6. ay itibariyle birden kesildi.
S
SelinLcn
Premium Üye
27 Nisan 2026 10:37
bağırsaklarında çok gaz biriktiği için kusuyor demişti acil doktoru.
S
Seda Ş.
27 Nisan 2026 11:29
Benim bebeğimde 2. Ayından beri ağız dolusu kusuyordu ilaç falan hiç fayda etmedi ek gıdaya başladıktan sonra kusmaları azaldı şuan 9 aylık hala ara ara kusar
Ş
Şuranur K.
Premium Üye
27 Nisan 2026 11:40
Bebeğiniz yüksek ihtimalle reflü benim oğlum da öyleydi ağız dolusu kusardı fışkırır tarzda muayene götürdüğümüzde reflü olduğunu söylediler yazdığınız reflü yatağı dik emzirme gibi önlemleri bize de söylediler ve gastrotus baby adında bir ilaç başlandı tamamen kesmese de rahatlatmıştı düzenli kullanımda doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz ama tamamen geçmesi ek gıdaya başladıktan sonra 9 Ay civarı gibiydi
Ş
Şehriban A.
27 Nisan 2026 11:41
Benim bebeğimde reflü mama kullanmadığı halde kusmaları azlasın diye gece 1 defa 60 cc AR mama verdik günde 4 defa 2.5 ml reflü şurubu verdik toplamda 1-1.5 ay sürdü şuan hepsini kestik 3 aylık olduk geçti çok şükür
Yükleniyor...