Reflü İçin Ne Yapıyorsunuz
86 görüntüleme
N
Nazlı K.
19 Temmuz 2026 21:56
2 aylık bebeğimde Bir haftadır beslenmeden sonra aşırı ağlama huzursuzluk sakinleşememe durumu var mamadandır diye düşündüm mama değiştirdim hala devam ediyor. Doktor 2 saatte 90 cc mama verdiğim için reflüsü olduğunu söyledi (15 günde 1 ayda alması gerektiği kiloyu almış çok besleniyor bu da reflü yapıyor onu dedi ) ama 3 saatte 90cc vermeye basladım hala drvam ediyor huzursuzluğu hiç durmadan ağlıyor. Üstten gaz çıkarken kusuyor ne yapmak lazım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye20 Temmuz 2026 22:25
Reflü Belirtileri ve Öneriler
Bebeğinizin reflü belirtileri gösteriyor gibi görünüyor. Reflü, mide içeriğinin yemek borusuna geri akması sonucu ortaya çıkan bir durumdur.
Aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:
1. Bebek pozisyonu: Bebeğinizi dik bir şekilde tutmak, reflü şikayetlerini azaltabilir.
2. Mama ve beslenme: Doktorunuzun tavsiyelerine uygun olarak 3 saatte 90cc mama vermeye devam edebilirsiniz.
3. Gaz çıkarma: Bebeğinizin gazını çıkarmak için sırtını ovuşturabilir veya dik bir şekilde tutabilirsiniz.
4. Kusma sonrası bakımı: Kusma sonrası bebeğinizin ağzını ve yüzünü temizleyin, ve onu sakinleştirin.
Reflü şikayetleri devam ederse doktorunuzla görüşmeyi ihmal etmeyin.
Bebeğinizin reflü belirtileri gösteriyor gibi görünüyor. Reflü, mide içeriğinin yemek borusuna geri akması sonucu ortaya çıkan bir durumdur.
Aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:
1. Bebek pozisyonu: Bebeğinizi dik bir şekilde tutmak, reflü şikayetlerini azaltabilir.
2. Mama ve beslenme: Doktorunuzun tavsiyelerine uygun olarak 3 saatte 90cc mama vermeye devam edebilirsiniz.
3. Gaz çıkarma: Bebeğinizin gazını çıkarmak için sırtını ovuşturabilir veya dik bir şekilde tutabilirsiniz.
4. Kusma sonrası bakımı: Kusma sonrası bebeğinizin ağzını ve yüzünü temizleyin, ve onu sakinleştirin.
Reflü şikayetleri devam ederse doktorunuzla görüşmeyi ihmal etmeyin.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...