Reflü İçin Ne Yapıyorsunuz

944 görüntüleme
N

Nazlı K.

19 Temmuz 2026 21:55
2 aylık bebeğimde Bir haftadır beslenmeden sonra aşırı ağlama huzursuzluk sakinleşememe durumu var mamadandır diye düşündüm mama değiştirdim hala devam ediyor. Doktor 2 saatte 90 cc mama verdiğim için reflüsü olduğunu söyledi (15 günde 1 ayda alması gerektiği kiloyu almış çok besleniyor bu da reflü yapıyor onu dedi ) ama 3 saatte 90cc vermeye basladım hala drvam ediyor huzursuzluğu hiç durmadan ağlıyor. Üstten gaz çıkarken kusuyor ne yapmak lazım
N

Nihal D.

19 Temmuz 2026 22:10
Ben emziriyorum çok kusan ve reflü sü olan bir bebeğin var kendim az az sık sık beslemeye başladım emzirdikden sonra hemen yatırmadım ayakda gazını çıkardım biraz kucakta tutdum öyle yatırdım hemen yatırınca kusuyordu
N

Nazlı K.

19 Temmuz 2026 22:40
Bende mamadan sonra 20 -30 dakika dik pozisyonda bütün evi geziyorum ama asla ağlaması durmuyor
Z

Zeynep U.

27 Temmuz 2026 01:26
Doktor önerisiyle reflü ilacı kullanmaya başladım kızım iki buçuk aylıktı şuan 4 aylık ara ara tekrar veriyorum 6 aya kadar bebeklerde devam ediyor demişti doktorum
D

Diren B. Y.

4 Ağustos 2026 23:17
Merhaba benim bebeğimde aşırı kusma vardı 4 aylıkken tabi başka başka belirtileri de vardı 30 dk dik tutugordumyama maalyfayda etmiyordu kilo alımı da yavaştı en sonunda alerji dediler süt alerjisi varmış maalesef. Başka belirtiler de varsa kontrol ettirin şimdi biraz da ols aazaldi kusması ama yine de bazı donemler artıyor
M

Melike T.

5 Ağustos 2026 22:50
Kusmasi Fışkırma tarzıda değilse birde kilosu iyiyse endişe etmeyin ama ilk doğduğu günden beri reflu yatağı kullanmanizi öneririm benim her iki bebeğim de kusuyordu beslenmeden sonra oglum ek gıdaya geçmeden kusması durdu ama kızım 8 aylik halen kusuyor kilo alımı iyi olduğu icin doktora da götürmedim
Duygu B. B.

Duygu B. B.

7 Ağustos 2026 03:45
Merhaba. Birkaç şey yapabilirsiniz aklıma gelenleri sayayım.

1. Beslenmenin tamamını tek seferde vermek yerine 60+30 yöntemiyle ilerleyebilirsiniz. 90lık mama hazırladınız. 60'ını verin, ardından yarım saat sonra kalan 30'unu verin. Ayrıca 90 ml'yi her 2-3 saatte bir vermenize gerek yok. Bu öğünde 90 aldıysa diğer iki üç öğünde 60 alsın. Çünkü doyma hissi yok, ne kadar verirseniz bebeğin kapasitesini o kadar zorluyorsunuz ve beslenmeyi bebek için olumsuz hale getiriyorsunuz. Eliniz kolunuz bağlıyken birinin size damacana içirmesi gibi düşünün.

2. Beslenme öncesi, beslenme ortası (beslenmeye ara verdiğinizde) ve beslenme sonrası gazını çıkardınız çıkardınız, çıkaramazsanız bağırsaklara ilerleyen ve bebeği 2 gün boyunca huzursuz eden kramplar olacaktır. Bu yüzden gaz çıkarma her beslenmede önemli.

3. Osman hocanın YouTube'da gaz çıkarma tekniklerini anlattığı bir video var. Temelde 3 hareket var. Sırayla bunları yapıyoruz. Çıkmadıysa tekrar sırayla yapıyoruz.

4. Üst gaz için bebeği omzuma aldım. İki kürek kemiği (sırtta) ortasına elimin 2 parmağı ile dikey bir 8 harfi çiziyorum. Sonsuz döngü şeklinde 1-2 dk deneyin, genelde küçük bebeklerde işe yarıyor. Geğirme refleksini tetikliyor ve üst gazı çıkarmanıza yardımcı oluyor.

5. Reflü yatağı almadıysanız para vermeden önce beşik uygunsa eğer döşeğin altına havlu vs koyarak baş tarafını yüksekte yatırabilirsiniz. Ayak ucu tarafına bebeğin dizlerinin altına denk gelecek kısma da başka bir havluyu rulo yapıp uçlarından gergince yatağın altına sıkıştırın ki aşağıya kaymasın. Başını da biraz yükseltseniz yeter, çok yükseltmeye gerek yok.

6. Beslenme bitti. Bebekler normalde 15 dk dik konumda tutulur. Reflüsü olan bebekler 20-30 dk.

7. Reflü ilk aylarda neredeyse tüm bebeklerde görülen bir sorundur ve zaman içerisinde azalarak geçecektir, kendinizi yıpratmayın, üzülmeyin. Bebeğiniz gelişmeye devam ediyor. Elbette ki kusunca bizim nasıl boğazımız yanıyor acı hissediyorsak onlar da hissedip ağlıyor. Ben böyle bir durumda emziriyordum. İmkanınız varsa 2-3 dk emzirin. Yoksa azıcık bir mama 5-10 ml verin. (Bunu mamayı kontrollü vermeye başladıktan sonra yapın. Yoksa 90 verip, kusunca arkasından 10 vermek yine kusturur. bebek için ayda kilo alımı maksimum 850-900 gram.)

8. Gece beslenmelerini artık açabilirsiniz. 3-4 saate hatta uyuyorsa 5-6 saate çıkarabilirsiniz.

Aklıma gelenler bunlar, sormak istediğiniz varsa sorabilirsiniz.
F

Fatma A.

14 Ağustos 2026 17:58
Merhaba, benim oğlumdada vardı bebekken beslendikten sonra aşırı huysuz ve huzursuzdu gastroenterolojiye götürdüm endoskopi çekildi ve mide kapakçığında açıklık var dendi beslenmesi vs ona göre düzenlendi ve çokta faydasını gördüm, bence sizde çocuk doktorundan ziyade bir gastroya danışın çünkü bazen basit bir reflü bile dense altında başka sorunlarda olabiliyor ve nekadar erken farkedersek okadar iyi sürece katılıyoruz ve devam ediyoruz, tavsiyem bu yönde, çok geçmiş olsun
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir